Zdravim. Pojdem pekne po poriadku aby som nic nevynechal. Pred vianocami som si kupil notebook:
http://www.alza.sk/asus-pro5did-sx237v-d199796.htm Zo zaciatku som bol spokojny ale z casu na cas som pocul male tukanie, ktoremu som nevenoval moc pozornost. 7 dni na tom odisiel do Anglicka a tukanie sa zhorsilo a pribudlo mrznutie systemu. Okrem toho som nemohol do notebooku nic nakopirovat zo svojho externeho disku, ktory ked som zapojil len pipal a bzucal. Presiel som teda event viewer vo Windows a nasiel som stovky errorov typu bad block on device ide/ide0 a pod. Ked sa uz stav zhorsil natolko ze notebook mrzol kazdych 5 minut zacal som riesit ako ho asi vyreklamujem. Zistil som ze mozem poziadat o opravu tu v anglickom Asus servise a tak som im napisal. Najprv mi reklamaciu zamietli vraj je to mnou sposobena softwarova chyba, ale som sa nas***l a napisal im ze niesom debil a viem kedy je hdd poskodeny. Ospravednili sa mi a notebook si par dni an to zobrali. Oprava trvala 7 dni co ma velmi potesilo, ale nepotesilo ma prve zapnutie, pri ktorom sa ozvalo tukanie. Odlisne ako predtym, nepravidelne a spojene z rozymi "skripaniami". V event viewer ale ziadne errory neboli tak som pokracoval v instalacii OS. Prvy problem nastal pri instalacii driverov. Asi 50x som skontroloval ci zadavam spravny model cize pro5did, ale nemohol som rozchodi ATK driver a ani zvuk a chipset. Po dvoch dnoch uz pocuvam tukanie kazdych 10 sekund, notebook opat mrzne, externy disk nepripojim (inde funguje bez problemov) a event viewer vyhadzuje errory ako:
1. The driver detected a controller error on \Device\Ide\IdePort0.
2. The shadow copies of volume C: were aborted because the shadow copy storage could not grow due to a user imposed limit.
3. : The embedded controller (EC) did not respond within the specified timeout period. This may indicate that there is an error in the EC hardware or firmware or that the BIOS is accessing the EC incorrectly. You should check with your computer manufacturer for an upgraded BIOS. In some situations, this error may cause the computer to function incorrectly.
Napisal som teda uz tri emaily do Asusu, no ziadna odpoved sa mi nedostala. Okrem toho som sa nahodou dostal do polozky Devices and Printers a klikol som na svoj model notebooku, kde sa pise K50ID co je uplne iny model. Velmi vas prosim moze mi niekto poradit v com moze byt chyba? A co robit dalej? A ak podla zakona plati ze ked 3x budem notebook reklamovat vratia mi peniaze musi to byt vzdy 3x rovnaky hardware(cize hdd v mojom pripade)?