Super.
Teraz by som ti opísal ako si približne predstavujem tú stránku s mapou a potreboval by som vedieť, či všetky spomenuté veci dokážem cez Google Maps API spraviť

webdesign
stránka by mala vyzerať tak, že mapa bude vpravo a vľavo bude umiestnené menu na celú výšku
menu si predstavujem tak, že bude totožné s panelom, ktorý mám na blogu
http://zapiskycestovatela.sk/v menu pod logom by som chcel mať svet rozčlenený do kategórii podľa kontinentov a každá kategória by mala podkategórie (štáty), ktoré by sa objavili v rolovacom menu po rozkliknutí hlavnej kategórie (prípadne, keďže to bude celkovo asi dlhší zoznam, by sa v menu vždy zobrazovali iba rozkliknuté kategórie a bola by tam šípka späť pre návrat o level vyššie)
mapa
deafultne by mapa zobrazila celý svet bez akýchkoľvek markerov, trás a podobne
marker by sa objavil iba pri určitom stupni zoomu
po kliknutí na nejaký štát v menu, by sa ten zobrazil na mape so všetkými markermi, trasami a prípadnými legendami
po kliknutí na marker by vyskočila bublina s odkazmi na fotogalériu, článok na blogu, popisom a podobne
Ešte by som sa chcel spýtať na nasledovné - prístup k jednotlivým štátom si predstavujem niekoľkými spôsobmi:
1. Po načítaní stránky môže začať užívateľ začať rovno zoomovať na štát, ktorý chce vidieť a pri určitom stupni zoomu by sa objavili markeri a trasy, na ktoré by už potom mohol klikať.
2. Niekde som našiel hranice všetkých štátov sveta robené cez polygón, takže by sa to dalo spraviť tak, že by som tam dal niekde poznámku "Klikni sa štát, ktorý chceš zobraziť" čo by zobrazilo daný štát so všetkými markermi atď...
3. Výber štátu cez menu ako som spomínal vyššie.
No a otázka znie, ktorý spôsob sa ti pozdáva najviac, prípadne, či je možné ich použiť všetky naraz.
A na koniec ma ešte napadlo toto - mapa bude v podstate slúžiť ako taká interaktívna fotogaléria, pretože ku každému markeru a trase by som chcel priradiť bublinu s odkazmi na fotky, prípadne gps záznam trasy a podobne. Zatiaľ plánujem, že tam budú teda dve hlavné kategórie - markeri a trasy - ale do budúcna sa to možno ešte rozšíri o ďalšie kategórie, takže by som tam chcel mať niečo také, kde si zapnem/vypnem viditeľnosť jednotlivých kategórii - je to možné?
Uf, je toho asi veľa, čo by som chcel vedieť ale snáď bude mať niekto z vás čas a pomôže mi s týmto mojim projektom
// Spojený príspevok Ned 26.06.16 4:06A ešte jeden dotaz. Keďže to bude pomerne veľa údajov, chcem to všetko načítavať z externého súboru (gps súradnice, url odkazy, ikonky, atď...)
Konkrétne by pre mňa bolo najlepšie použiť excel tabuľku a každý štát by bol na novej záložke. Nemal by to byť problém, však?