globalne pouzivat nechcem
vdaka shaggy, aj ma to tak napadlo ze ci nahodou takto to netreba robit ako si uviedol v poslednom odkaze, len nechapem tomu ze preco pri mysql funkciach mi to funguje a pri mysqli nie a treba tam trebars takto osetrit db...no akurat som sa k tomu dostal, tak to idem teda takto vyskusat
// Spojený príspevok Štv 04.09.14 0:38tak diky, to ma mohlo fakt napadnut to tak vyskusat, ved je logicke ze premenne mimo funkciu nemaju nic spolocne so zbytkom....
// Spojený príspevok Štv 04.09.14 23:19taku otazku by som mal este, mozno by som si to aj niekde dohladal, ale tak isto mi tu niekto vysvetli polopate, pri mysql sa pripojim a som stale k databaze pripojeny v scripte predpokladam teda, preco pri vsetkych mysqli funkciach aspon tych beznych musi byt parameter na pripojenie, to sa akoze pri kazdom zavolani funkcie pripoji k databaze, alebo len funkcia vyuziva co je v premennej trebars $db v ktorej definujem mysqli_connect ?
skusil som si pozriet cez var_dump($db); ze co vobec v tej premennej je:
Kód:
object(mysqli)[1]
public 'affected_rows' => null
public 'client_info' => null
public 'client_version' => null
public 'connect_errno' => null
public 'connect_error' => null
public 'errno' => null
public 'error' => null
public 'error_list' => null
public 'field_count' => null
public 'host_info' => null
public 'info' => null
public 'insert_id' => null
public 'server_info' => null
public 'server_version' => null
public 'stat' => null
public 'sqlstate' => null
public 'protocol_version' => null
public 'thread_id' => null
public 'warning_count' => null
moc tomuto nejak extra nerozumiem, moc som si ako ani necital o tom, len som sa nejak vrhol do php a mysql hlava nehlava vdaka tomu ze php ma podobnost s c