[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Funkcia a databaza

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12419
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 03.09.2014 13:46 | Funkcia a databaza

Mam nejaku funkciu, je jedno aku. V danej funkcii potrebujem ale ziskavat udaje z databazy. Pri mysql funkcia sa mozem kludne ziskavat data z databazy, ale pri mysqli funkciach som dosiel na to, ze sa musim vo funkcii najprv k databaze pripojit. Robim nieco blbo alebo je to nejaka featura mysqli?


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Funkcia a databaza

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 03.09.2014 15:42 | Funkcia a databaza

V oboch prípadoch musíš byť k databáze pripojený, aby si mohol odoslať query. Daj nejaký konkrétny kód, lebo zatiaľ mi to moc nedáva zmysel..


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Funkcia a databaza

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12419
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 03.09.2014 16:03 | Funkcia a databaza

zle som to sformuloval :-)

mam asdf.php v nom sa pripojim k db cez mysqli, v tomto subore mam nejaku funkciu ktorou chcem robit nieco s databazou, ale nefunguje mi to, ak ale zmenim mysqli za mysql tak sa vo funkcii opet pripajat do db nemusim a neviem ci robim nejaku chybu, ci je to taka featura, alebo ci mam len zle nieco nastavene, ale uz som v tom nejak zamotany :lol:


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 03.09.2014 18:34 | Funkcia a databaza

Pri mysqli musíš určiť, ktoré spojenie sa má použiť (ak nie je žiadne určené pri pri mysql knižnici, tak sa použije posledne otvorené). Každopádne ak tam nepoužívaš správne parametre, tak sa určite zobrazila nejaká chyba.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Funkcia a databaza

Registrovaný: 21.09.13
Prihlásený: 11.12.17
Príspevky: 2065
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Považská By...
NapísalOffline : 03.09.2014 22:06 | Funkcia a databaza

Ak som spravne pochopil spojenie maš nad function... skus do funkcie pridať "global $meno_spojenia;"


_________________
Nesnívaj svoj život, ale ži svoj sen.
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Funkcia a databaza

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 03.09.2014 22:16 | Funkcia a databaza

O bože, globálne premenné.
A čo takto to urobiť správne a predať funkcii ako parameter pripojenie na db?

Uf, ako som tak narýchlo hľadal ukážku na stackoverflow, tak tam väčšina rád spočívala práve v globálnej premennej. Nevedel som, že je na tom ten web tak zle.
Nejak takto by sa to dalo (akurát že by som nepoužil statickú metódu): funkcia-a-databaza-vt167992.html
Alebo: http://stackoverflow.com/questions/1522 ... t-function

No, konečne som našiel pekný príklad, aby som to nemusel vypisovať ja :) http://board.phpbuilder.com/showthread.php?10373815-RESOLVED-HELP-mysqli-object-inside-a-function&viewfull=1#post10954771


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Funkcia a databaza

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12419
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 04.09.2014 23:21 | Funkcia a databaza

globalne pouzivat nechcem

vdaka shaggy, aj ma to tak napadlo ze ci nahodou takto to netreba robit ako si uviedol v poslednom odkaze, len nechapem tomu ze preco pri mysql funkciach mi to funguje a pri mysqli nie a treba tam trebars takto osetrit db...no akurat som sa k tomu dostal, tak to idem teda takto vyskusat :)

// Spojený príspevok Štv 04.09.14 0:38

tak diky, to ma mohlo fakt napadnut to tak vyskusat, ved je logicke ze premenne mimo funkciu nemaju nic spolocne so zbytkom.... :-)

// Spojený príspevok Štv 04.09.14 23:19

taku otazku by som mal este, mozno by som si to aj niekde dohladal, ale tak isto mi tu niekto vysvetli polopate, pri mysql sa pripojim a som stale k databaze pripojeny v scripte predpokladam teda, preco pri vsetkych mysqli funkciach aspon tych beznych musi byt parameter na pripojenie, to sa akoze pri kazdom zavolani funkcie pripoji k databaze, alebo len funkcia vyuziva co je v premennej trebars $db v ktorej definujem mysqli_connect ?

skusil som si pozriet cez var_dump($db); ze co vobec v tej premennej je:

Kód:
object(mysqli)[1]
  public 'affected_rows' => null
  public 'client_info' => null
  public 'client_version' => null
  public 'connect_errno' => null
  public 'connect_error' => null
  public 'errno' => null
  public 'error' => null
  public 'error_list' => null
  public 'field_count' => null
  public 'host_info' => null
  public 'info' => null
  public 'insert_id' => null
  public 'server_info' => null
  public 'server_version' => null
  public 'stat' => null
  public 'sqlstate' => null
  public 'protocol_version' => null
  public 'thread_id' => null
  public 'warning_count' => null


moc tomuto nejak extra nerozumiem, moc som si ako ani necital o tom, len som sa nejak vrhol do php a mysql hlava nehlava vdaka tomu ze php ma podobnost s c


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 05.09.2014 10:45 | Funkcia a databaza

V tej premennej sa udržujú informácie o tom otvorenom spojení (aby si sa nemusel neustále pripájať).

V knižnici mysql to fungovalo úplne rovnako, ale keďže najčastejšie sa používateľ pripája len k jedinej DB, tak bola táto možnosť optimalizovaná tak, že ak si funkcii nedal parameter s informáciou o spojení s DB, tak sa automaticky použilo posledne otvorené spojenie (a ak si sa chcel pripojiť k viacerým DB, tak si ten parameter musel použiť, inak by sa tie príkazy pripájali vždy len k posledne otvorenému spojeniu).


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Funkcia a databaza

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12419
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 05.09.2014 18:00 | Funkcia a databaza

jasne vdaka za vysvetlenie :) cize zaklady a ja som sa pustil do komplexnejsej veci ze ci mam na take nieco, no pekne :)


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
 [ Príspevkov: 9 ] 


Funkcia a databaza



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Databaza

v Redakčné systémy

3

706

01.05.2007 9:18

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Databaza

v Redakčné systémy

2

669

07.11.2006 0:56

JOPKO869

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Databaza

v PHP, ASP

4

141

25.04.2016 16:37

5had0w

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Databaza??

v Ostatné programy

0

512

09.07.2008 12:59

Rasputin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Databaza

v Redakčné systémy

2

429

11.03.2007 16:33

Silo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Databáza

v Správy pre vedenie fóra

3

1320

25.12.2006 21:57

jambo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Databaza SPZ

v Databázy

4

1631

18.03.2011 19:56

majotomek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cms + databaza

v Databázy

2

418

17.04.2010 11:52

Kirk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Databaza Registry

v Ostatné programy

10

514

09.05.2009 17:56

Puma®

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

velka databaza

v Databázy

4

558

28.03.2009 12:54

xdom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP databaza

v PHP, ASP

1

180

05.11.2015 10:49

Dadko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

databaza .csv

v Ostatné programy

2

445

19.12.2007 15:51

Mandy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje databaza

v Databázy

4

613

02.09.2009 10:45

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Access Databaza

v Ostatné programy

1

260

04.08.2011 17:37

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL databaza

v Databázy

8

833

03.05.2008 14:08

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Filmova databaza

v Redakčné systémy

3

489

16.09.2007 8:53

REmiX



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF