[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.05.14
Prihlásený: 23.10.15
Príspevky: 38
Témy: 14 | 14
NapísalOffline : 25.06.2014 15:11 | extrakcia casti kodu z HTML

Ahojte.

Dajme tomu ze mám Súbor, index.html s bezným html. v tom beznom HTML sú zadefinivane ja neviem 4 tabulky, ja chcem pomocou funkcie vinat iba jednu z nich, kt. sa nasledne ulozi ako samostatný súbor.

Nepýtam sa ako urobiť taku funkciu, ale ako by sa dala vynať tabulka, pomocou akeho prikazu? Vďaka za odpoveď.

Rozmýšľal som, že:
- každá tabuľka bude vkladaná pomocou var a tak by som s nimi mal vediet pracovať a pod.
- index.html/php vygeneruje identický súbor do kt. sa vlozí JS a ten nastaví u ostatných tabuliek style.dysplay=none

Čo vy na to?


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU PORUSOVANIA PRAVIDIEL FORA!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.06.14
Prihlásený: 22.09.14
Príspevky: 2
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 28.06.2014 19:09 | extrakcia casti kodu z HTML

Prečo to potrebuješ robiť takto? Nebolo by jednoduchšie urobiť to pomocou databázy?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.05.14
Prihlásený: 23.10.15
Príspevky: 38
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 29.06.2014 17:22 | extrakcia casti kodu z HTML

este som sa nenaucil robiť s databazami :)


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU PORUSOVANIA PRAVIDIEL FORA!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.06.14
Prihlásený: 22.09.14
Príspevky: 2
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 29.06.2014 18:18 | extrakcia casti kodu z HTML

A ako by si chcel uložiť tú tabulku? do txt súboru?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
extrakcia casti kodu z HTML

Registrovaný: 02.06.08
Prihlásený: 19.07.16
Príspevky: 3330
Témy: 147 | 147
Bydlisko: Žilina / Os...
Vek: 24
NapísalOffline : 03.07.2014 10:58 | extrakcia casti kodu z HTML

Pokiaľ to budeš mať takto, bude to viacmenej taká statická aplikácia. Určite skús tie data to tabuľky vytiahnuť napr. z databázy a potom nimi naplniť šablónu / výstup.

Mal by si v skripte premenné, v ktorých by si mal uložene tie tabuľky, prípadne ešte jednu šablónu, kde by boli. Odkazoval by si sa nato napr. /tabulka/1/, čo ti vykreslí dajme tomu #1 tabuľku. Asi chceš do súborov ukladať rovno dáta a nie priamo html kód. Takže vtomto prípade by si si musel samotný string napr. načítať a vyparsovať z toho dáta :)


_________________
PC - ASUS M2N-MX Se+ | AMD X2 4200+ | 2GB RAM | Nvidia 8600GT | WD 320GB | 350W |NTB - ASUS K50AB SX-010 | | ASUS X550L | SteelSeries Mousepad | A4tech XL-750BF | HTC Explorer |
CCNA (640-802) |
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.05.14
Prihlásený: 23.10.15
Príspevky: 38
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 03.07.2014 23:44 | extrakcia casti kodu z HTML

mam to vyriešene takto...

3 subory - index.php, tabulka1.php, tabulka2.php...
obe tabulky su zobrazene v indexe sučasne pomocou "include", tabulka1.php obsahuje nastavenia, kt. mení hodnoty v tabulka2.php. Išlo mi o to aby som tabulka2.php mohol zobraziť v "<iframe>". toť vše. este je tam asi cca 10 txt súborov v kt. su nejake dynamicke hodnoty no a tieto hodnoty mení tabulka1.php a tabulka2.php zase z týchto hodnôt číta pričom sa obidve súčasne zobrazujú v index.php ale zároveň sa dá tabulka2.php zobraziť aj v iframe... fuuu :)


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU PORUSOVANIA PRAVIDIEL FORA!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.02.14
Prihlásený: 16.11.17
Príspevky: 451
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 04.07.2014 9:30 | extrakcia casti kodu z HTML

preco iframe?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
extrakcia casti kodu z HTML

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 04.07.2014 13:44 | extrakcia casti kodu z HTML

tazko pochopit co presne chces, ale ak by si mal napr. index.php a v nej si zadefinuj do premennych tie tabulky.

Napr. $tab1="<table id="t1"....";$tab2="<table id="t2"...."; atd.

A potom urcis podla podmienky if (nieco) {echo $tab1;}...

Potom nemusis skryvat ostatne, zobrazis len tu co potrebujes...

Ale keby som videl konkretny pripad ako to chces, mozno by som inak poradil.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.05.14
Prihlásený: 23.10.15
Príspevky: 38
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 04.07.2014 14:33 | extrakcia casti kodu z HTML

Iframe preto aby sa dala tabulka2.php zobraziť alebo teda vkladať na iné stránky.

// Spojený príspevok Pia 04.07.14 15:10

Téma je trochu zavádzajúca, pretože som chcel pochopiť iba logiku ako to urobiť, ide o to, že sa snazim urobiť anketu kede si uživatel vie hocčo nastaviť, a potrebujem až sa da anketa zobraziť na inej stranke... mam to tak z 1/3 hotove, prosim nechytajte sa a nekritizujte nič na foto... je to iba v začiatkoch, nieje to finalna podoba, prikladam to iba pre predstavu...


extrakcia casti kodu z HTML


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU PORUSOVANIA PRAVIDIEL FORA!
Offline

Čestný člen
Čestný člen
extrakcia casti kodu z HTML

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 04.07.2014 18:48 | extrakcia casti kodu z HTML

Nenaučil sa robiť s databázami a už buduješ takýto web? Veľa šťastia.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.05.14
Prihlásený: 23.10.15
Príspevky: 38
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 05.07.2014 0:57 | extrakcia casti kodu z HTML

no ano, chcel by som to dokonciť, zatial to mam vymyslene bez databaz, a nenarazal som na nejaky velky neriesitelny problem... však netvrdim že sa taky nemoze vyskytnuť, uvidim...


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU PORUSOVANIA PRAVIDIEL FORA!
Offline

Čestný člen
Čestný člen
extrakcia casti kodu z HTML

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 05.07.2014 11:26 | extrakcia casti kodu z HTML

Počkať - ako bude fungovať anketa bez databáz? Kam budeš ukladať otázky a odpovede? Ako sa budú ľudia registrovať? To im zakaždým vytvoríš nejaký súbor?


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 10.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 05.07.2014 12:03 | extrakcia casti kodu z HTML

shaggy, databázu vôbec nevidím ako nutnosť. U takejto mini aplikácie určite nie.
Vytvoril som malý projekt (ale väčší ako nejaká anketa) čisto len nad json súbormi - 3 tabulky, ktoré by si ty robil v databázi. A funguje mi to 10x rýchlejšie, než by to fungovalo nad db ;)

Na margo autora, nech si to len robí cez súbory. Aspoň uvidí, čo všetko stojí za ukladaním jeho dát a databáze vďaka tomu raz veľmi ocení. Začiatočníkovi by som nič nenútil, okolnosti ho prinútia samé.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Čestný člen
Čestný člen
extrakcia casti kodu z HTML

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 05.07.2014 12:54 | extrakcia casti kodu z HTML

Ja poznám cms, ktoré funguje na súboroch iba. Ale nikto by si nedovolil tvrdiť, že je to lepšie a hlavne rýchlejšie, než SQL databáza.
Máš nejaké benchmarky, lebo tvrdenie, že to bolo 10x rýchlejšie, ako databáza, je dosť zavádzajúce.

+ pri ankete bude mať problém. Zoberme si, že to bude mať napr. obmedzené na IP adresu (napr. na jeden deň), nechcem vidieť, ako sa bude hrabať v záznamoch a kontrolovať, či existuje záznam s tou IP adresou z dneška.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 10.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 05.07.2014 14:00 | extrakcia casti kodu z HTML

Mám empirický benchmark, keď som to najprv urobil v MySQL a potom v súboroch. Všeobecne na malých dátach bude načítanie súboru a priame indexovanie vždy rýchlejšie, než akýkoľvek SELECT. Podobne zápis vs. INSERT. Len sa to musí urobiť šikovne a "ušiť" na daný projekt.
Zdôrazňujem ale MALÉ DÁTA. V tvojom prípade s IP adresami už by to bolo o niečo zložitejšie a databáza by sa hodila... aj keď pri tom masovom použití tejto autorovej služby by asi stačil súbor :D


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 05.07.2014 16:05 | extrakcia casti kodu z HTML

Súbory budú pravdepodobne rýchlejšie ako DB len v prípade, keď sa kompletne ignoruje situácia, pri ktorej by dvaja klienti spôsobili zmenu tých údajov (pretože pri DB sa s takým niečím počíta, takže uzamykanie je tam vyriešené lepšie).


 [ Príspevkov: 16 ] 


extrakcia casti kodu z HTML



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skrytie časti zdrojového kódu

v HTML, XHTML, XML, CSS

16

968

30.08.2007 14:18

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyber s html len urcitych casti

v PHP, ASP

10

186

21.10.2014 7:13

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytiahnutie PHP kódu z HTML

v PHP, ASP

3

137

07.08.2016 12:09

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ziskanie HTML kodu z url adresy

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

436

09.05.2008 16:36

vl4kn0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odcitanvanie z html kodu na webe

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

147

22.12.2012 22:09

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítanie kódu HTML z iného súboru

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

167

08.11.2014 14:56

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Script na menenie banerov/html kódu

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

982

29.01.2009 22:18

jukel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladávač kodov na stránke z HTML kodu

v PHP, ASP

6

640

09.05.2009 16:14

BBUlet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Casti disku

v Ostatné programy

16

264

27.08.2015 12:42

Pospi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strata casti disku

v Operačné systémy Microsoft

4

272

21.08.2009 18:25

jurajtuz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výťah časti reťazca

v PHP, ASP

6

251

10.05.2009 19:52

Denco1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena casti stranky

v HTML, XHTML, XML, CSS

25

989

08.09.2007 10:05

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Casti, komponenty notebooku

v Notebooky a netbooky

0

190

03.02.2009 11:38

Gr4s5

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vybratie časti stránky

v HTML, XHTML, XML, CSS

15

636

03.12.2011 10:04

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vadne casti disku

v Pevné disky a radiče

1

193

03.02.2012 10:33

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I: Casti PC

v Informujem sa

5

183

24.08.2014 15:31

ramaya



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF