rector píše:
omg. viem co je dyndns viem co je moja vnutorna a vonkajsia ip. len cem vedet jak to rozbrhat cet dva routre
no pochopis ty jednu vec ? na internet pristupujes z IP XXX.XXX.XXX.XXX ale tvoja IP ktora sa posiela na DYN DNS je ZZZ.ZZZ.ZZZ.ZZZ chapes ? su to 2 rozlicne IP a nespravis server pre IP cez ktoru pristupujes k netu lebo ju zrejme ma vela dalsich ludi u tvojho providera...
Keby si mal verejnu IP od providera , mal by si ju len ty , a ak by bola dynamicka menila by sa pravdepodobne po restarte routera... vies proste pochop ... je tvoje pc 192.168.1.1 ktore je napojene na router ktory ma v sieti ip ZZZ.ZZZ.ZZZ.ZZZ (ak mas len nejaky usb modem tak tvoj pc ma priamo tu ZZZ ip) ktory je v sieti providera , a zo siete providera sa pripajas na internet pod IP XXX.XXX.XXX.XXX ktoru ty neovplyvnis a nemozes na nu proste vytvorit server kedze dyndns nerozozna tvoj PC v sieti resp. slo by to ak by dyndns posielal broadcastovo poziadavky na tu IP ale to ti nespravia
Ak by si mal verejnu IP tak tvoj pc 192.168.1.1 by bol na za routerom ktory by mal v sieti IP XXX.XXX.XXX.XXX to by bola zaroven IP s ktorou by si pristupoval do netu a tu ip by si nastavil do DDNS a slo by to.
taka krezbicka narychlo kreslene len nech to pochopi