Zdravím,
mám delikátny problém na PC. Došiel mi s tým, že nedetekuje disk. V porte SATA1 nejde počítač štartnúť ani do BIOSu (zdroj ide, len tmavá obrazovka ostane) a v porte SATA6 BIOS ide, dokonca sa dá nainštalovať aj OS, ale pri výbere miesta uloženia tam jednoducho nie je nijaký disk. Tak som to otvoril, očistil a vytiahol disk. Disk som dal na radič USB/IDE, SATA no nedetekuje mi ho ani na jednom PC. Čiže sa javí ako nefunkčný. Do otáčok nabehne, len dátový tok nejde. Zobral som teda svoj FUNKČNÝ IDEčkový disk, nakolíkoval ho na Master, mechaniku na Slave a lupol to do PC. Po štarte som skontroloval v BIOSe, či detekovalo diskové jednotky. Zobrazilo mi môj seagate disk ako Master zariadenie a DVD romku z PC ako slave zariadenie. Uložil som to a odišiel z BIOSu, prebiehala kontrola komponent a vyhodilo hlášku "chyba čtení disku", hoci je dobrý, odskúšaný na radiči USB.
DVO (divý vedecký odhad): mám podozrenie, že sú zabité dve muchy jednou ranou, čili disk aj matičná doska. A keďže to nie je môj PC, musím mať istotu, čo je zlé a čo kúpiť. Mali ste podobný problém? Ako zistím, čo tam je kaput.
Len dodám, že chalanisko spomínal aj to, ako mu pár krát vyrazilo istič v byte. Mne zdroj ide a nebol som u neho, tudíž som nenašiel príčinu vyleteného ističa a moc si ho so zdrojom dohromady nedávam. Taktiež mi vravel, že zdroj meral. Tu by chyba nemala byť, ale niekedy predsa...
_________________ Servis analógovej a digitálnej meracej techniky. |