[ Príspevkov: 21 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.08
Prihlásený: 18.11.15
Príspevky: 35
Témy: 10 | 10
NapísalOffline : 31.03.2011 16:22 | define

ako sa dá ošetriť define lebo sa mi začalo stávať že je duplicitne daná ide oto, že mám subor.php v vnich define ale volám ich cez
Kód:
$unDirmodules = dir( UN_FULLAPP_PATH."modules" );
        while ( $unFilemodules = $unDirmodules->read( ) ) {
          if (file_exists("modules/".$unFilemodules."/subor.php")) {
               include_once("modules/".$unFilemodules."/language/subor.php");   
           } 
        }
        $unDirmodules->close( );
potrebujem to ošetriť tak že keď už také define("NIECO","") sa bude opakovať tak ho vyradí a ostane iba jedno aby som nemal zbytočne define("NIECO",""), define("NIECO",""), define("NIECO","")


Offline

Čestný člen
Čestný člen
define

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 31.03.2011 16:48 | define

Pouzi podmienku s fciou defined(). Lepsi sposob ale rozhodne bude spravit si v kode taky poriadok, aby si sa duplicitnym deklaraciam vyhol.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.08
Prihlásený: 18.11.15
Príspevky: 35
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 31.03.2011 17:32 | define

no tak ja potrebujem iba jedno define a ostatné rovnaké defined no najhoršie je natom, že tieto súbory v niektorých prípadoch to musia mať define a keď to vymažem tak to nejde práve preto sa pýtam ako čo najúčelnejšie poriešiť poriadky v kóde by nepomohli lebo potom by už nefungovali vôbec jednotlivé operácie na define


Offline

Čestný člen
Čestný člen
define

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 31.03.2011 17:51 | define

Vytvor si jeden subor, napr. constants.php, donho napchaj vsetky define() a includni ho raz, hned na zaciatku.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.08
Prihlásený: 18.11.15
Príspevky: 35
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 01.04.2011 8:09 | define

tak a dospel som k riešeniu konečne a to takému že urobím sa mi zoznam do premennej array potom tieto súbory spracujem cez fopen, fread, fclose a vyberie len názov do ďalšej premennej array na porovnávanie či existuje a keď nie tak tak sa cyklus bude opakovať dokial nedojne na koniec teraz to u len dať dokopy


Offline

Čestný člen
Čestný člen
define

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 01.04.2011 8:15 | define

Zbytocne, absolutne neefektivne, kvoli takej hovadine robit relativne narocne operacie... co ti nie je jasne na mojom rieseni? Preco sa snazis vsetko robit komplikovane?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.08
Prihlásený: 18.11.15
Príspevky: 35
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 01.04.2011 8:42 | define

asi preto že je tých zložiek cez 40 a mení ich cez 70 ľudí čo na nich pracujú a neustále sa menia...
ide to že každý priečinok je samostatný systém ktorý potrebuje daný súbor s define ale zároveň sa z nich stáva stáva aj doplnok keď sú v adresári doplnky, pre jeden centrálny systém, ktorý sa tým hneď rozšíri a denne sa tieto súbory zmenia aj cez 120 krát. Keby to bolo tak jednoduché ako si myslíš už dávno by som mal jeden súbor ale to nieje zrovna moje riešenie tak by mi vznikol súbor aj cez 6000 riadkov a to by isto nevyriešilo že sa niekto sekne a zrazu mám zase duplicity... tak že by sa stále to muselo kontrolovať, tak prečo si to nezjednodušiť keď sa to dá


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 01.04.2011 12:07 | define

Ak chceš urobiť to, čo si písal, tak potom použi podmienku s tým defined (ale to ti napísal Ďuri hneď v prvom komentári).

Inak by ma celkom zaujímalo, ako chceš zabezpečiť to, že tie hodnoty budú vo všetkých súboroch rovnaké. To, aby tie hodnoty boli uložené len na jednom mieste (nemusia byť nutne v jedinom súbore), sa ti zdá byť zložité, takže by ma zaujímal ten tvoj jednoduchší systém, ktorým zvládaš kontrolovať/upravovať... tie hodnoty v tak veľkom počte súborov.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.08
Prihlásený: 18.11.15
Príspevky: 35
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 01.04.2011 12:43 | define

ako máš na mysli podmienku? len neviem na zákklade čoho ta podmienka bude potom spracovaná
Kód:
if (niečo) {
defined();
}


Offline

Správca fóra
Správca fóra
define

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.04.2011 12:45 | define

Kód:
if(!defined('NIECO')) define('NIECO', 5);


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
define

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 01.04.2011 12:49 | define

Karo88 píše:
ako máš na mysli podmienku? len neviem na zákklade čoho ta podmienka bude potom spracovaná
Kód:
if (niečo) {
defined();
}

karo, veľa šťastia v projekte ak máš problém s takouto banalitou.. chrono má pravdu, ten tvoj spôsob nemá hlavu ani pätu


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.08
Prihlásený: 18.11.15
Príspevky: 35
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 01.04.2011 13:10 | define

no tak mi povedz teda ako dostaneš do defined NIECO ? keď na základe čoho sa to vydedukuje? s čista jasna to tam nespadne bude kód s define
Kód:
define('NIECO1', 35);
define('NIECO3', 5);
define('NIECO', 5);
define('NIECO23', 5);
define('NIECO'3, 5);
define('NIECO1', 35);

a teraz chcem tie duplicity NIECO1, NIECO3 odstrániť a platila ta najhornejšia? NIECO1 a NIECO3

Kód:
if(!defined('NIECO')) define('NIECO', 5);


asi sme sa nepochopili....


Offline

Správca fóra
Správca fóra
define

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.04.2011 13:14 | define

nepochopil si, ze v tych tvojich suboroch mas pouzivat zapis s defined() namiesto cisteho define()?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.08
Prihlásený: 18.11.15
Príspevky: 35
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 01.04.2011 13:26 | define

pochopil som len aj tak by to potom chcelo niečo čo potom otvorí sú automaticky to prepíše, teraz je cez 40 priečinkov a v nich 80 súborov. a tak asi nato najlepšie bude
Kód:
str_replace(define, defined, $prem);
tak takto to bude jednoduchšie kiež by som nezabudol na str_replace


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
define

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 01.04.2011 13:30 | define

karo, vieš, čo je to framework? aspoň približne?
to s tým str_replace si dúfam myslel ako aprílový žart


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.08
Prihlásený: 18.11.15
Príspevky: 35
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 01.04.2011 13:36 | define

by sa divil viem ale tak v jednoduchosti je krása, len škoda že zadávateľ to nechcel na frameworku, keby áno tak už je dávno po tom projekte...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
define

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.04.2011 13:39 | define

nechapem, co chces prepisovat cez str_replace, ked to, co potrebujes, staci includnut dohromady a mas po probleme... samozrejme, musel by si ale vsetky dotknute subory najskor upravit...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
define

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 01.04.2011 14:09 | define

Karo88 píše:
by sa divil viem ale tak v jednoduchosti je krása, len škoda že zadávateľ to nechcel na frameworku, keby áno tak už je dávno po tom projekte...

nejde o to, aby si použil nejaký hotový framework, ale aby si vedel použiť niektoré princípy, aké sa využívajú pri frameworkoch... pokiaľ je to také obrovské ako hovoríš, tak sa preorganizovaniu nevyhneš. Nehovorím, aby si veci komplikoval, ale práve aby si ich zjednodušoval. Ty máš pocit, že str_replace je jednoduché riešenie? :lol: Som zvedavý, čo urobíte, keď sa vám ten projekt ešte rozrastie a bude treba zmeniť nejakú vec...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.08
Prihlásený: 18.11.15
Príspevky: 35
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 01.04.2011 14:28 | define

tak to máš pravdu :lol: projekt bol dávnejšie začatí a pri počiatkoch som nebol čo je škoda, aby som pravdu povedal keď som bol prizvaní k tomuto projektu už bol dosť rozsiahli, zadávateľ o frameworku nechce ani počuť... tiež by to uľahčilo kopec práce, ale ani OOP som tam nenašiel keď som začal podieľať na tomto, najlepšie je, že sme sa nikdy osobne nevideli čo pracujeme


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
define

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 01.04.2011 15:28 | define

netreba sa navzájom vidieť, ale nejaká komunikácia a hlavne jednotné pravidlá MUSIA byť...inak z toho budete mať taký miš-maš, že to radšej prerobíte odznovu. ťažko takto súdiť keď nevidíme zdroják, aký spôsob by bol pre vás najlepší. str_replace by som ale vážne nepoužíval na takýto účel :)
inak, OOP je pri rozsiahlych povinnosť nutnosť, tam nie je o čom debatovať :) ak to nie je komplet oop, tak to fúúha...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.10.08
Prihlásený: 18.11.15
Príspevky: 35
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 01.04.2011 16:43 | define

no tak to bola len zmienka na str_replace :) no to mi vrav o tom že OOP by bolo najlepšie len už na samom začiatku sa malo používať teraz je sa veľmi ťažko prerábajú niektoré funkcie, len najhoršie je na tom, že vždycky príde niekto nový, ktorý to tak maximálne rozhodí že to nieje až pekné a pravidlá nepravidlá nezáujem je im to jedno... 5 mesiacov čo to programuje som už mal vidieť kadečo v kóde... najhoršie je na tom že ani úplne prístupy do jednotlivých zložiek čo teraz skoro pre mňa už neoplatí ale keď som začínal tak som videl len okrajová zložku a potom časom bližšie k hlavnejším priečinkom a súborom...


 [ Príspevkov: 21 ] 


define



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fractal Define R3 prináša bočný panel s oknom pre Define R3!

v Novinky

18

667

28.10.2012 9:37

DJ46

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error define()

v PHP, ASP

2

575

21.09.2006 19:19

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fractal Define R5

v Novinky

24

799

09.12.2014 13:42

SKRiPT

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FRACTAL Define R4

v PC skrinky a zdroje

13

275

28.09.2014 19:24

SKRiPT

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fractal Define R4 + okno

v PC skrinky, zdroje a všetky druhy chladenia

16

211

10.04.2013 21:29

lukac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fractal Design Define R5

v Predám

16

689

20.04.2015 9:14

pepkopav

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fractal Design Define R4

v PC skrinky, zdroje a všetky druhy chladenia

26

415

30.04.2014 17:20

LaLi87

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fractal Define R3 skrinka

v PC skrinky, zdroje a všetky druhy chladenia

9

470

20.04.2011 9:18

xyster

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

P:Odhlucnena Fractal Define Mini

v Predám

8

322

16.04.2015 21:53

ericc64

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I: Fractal desing define xl

v Informujem sa

1

104

04.01.2014 15:47

ericc64

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Alternativa k Fractal Design Define Mini?

v PC skrinky, zdroje a všetky druhy chladenia

2

225

16.05.2012 17:19

mino_85

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: Fractal Define Nano S (Window)

v Predám

5

321

30.01.2016 9:52

Miso122

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fractal Design Define R3 Noctua SE

v PC zostavy

11

489

13.09.2011 17:34

Corsa

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

P: Fractal Design Define R2 black

v Predám

5

567

11.08.2010 12:57

Lukas23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fractal Design Define R4 alebo R5

v PC skrinky, zdroje a všetky druhy chladenia

16

457

16.01.2015 18:40

pepoW

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I: FRACTAL Define XL Pearl Black

v Informujem sa

2

211

30.05.2012 20:45

Arachno



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF