[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.01.12
Prihlásený: 15.07.17
Príspevky: 18
Témy: 7 | 7
NapísalOffline : 29.10.2015 23:06 | date()

caute,
preco ked dam funkcii date() hodnotu v sekundach tak mi vzdy pripocita hodinu navise?

myslim toto:
Kód:
<?php
$a = 1994;
echo date('H:i', $a);
?>

vypis: 01:33

a vzdy to jednu hodinu prida

Kód:
<?php
$a = 3630;
echo date('H:i:s', $a);
?>

vypis:02:00:30

a malo by to byt 01:00:30

dopredu dik za pomoc


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
date()

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12422
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.10.2015 23:10 | date()

Casove pasmo, resp. letny/zimny cas na danej masine kde ti bezi php?


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.01.12
Prihlásený: 15.07.17
Príspevky: 18
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 29.10.2015 23:20 | date()

myslis na pc alebo nejake nastavenie v php.ini. ked dam len date('Y-m-d H:i:s') tak vypise pekne datum a cas. ale akonahle dam parameter tak prihodi hodinu. skusal som aj pocunut datum na leto. tiez som skusil do skryptu pridat
ini_set('date.timezone', 'Europe/Bratislava');
a nic


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
date()

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 30.10.2015 2:50 | date()

Ide o to, že druhý parameter je timestamp, nie sekundy. Hej, unixový timestamp je síce definovaný ako počet sekúnd od "unixovej epochy", lenže ten má hodnotu 0 len v pásme GMT, čiže hodnota 3630 v našom pásme (GMT+1) pri vypísaní celého dátumu zodpovedá "Thursday 1st of January 1970 02:00:30 AM". Preto ti formát "H:i:s" vypíše korektne 2:00:30.

Funkcia date() pracuje s dátumami, nie so sekundami. Ty potrebuješ najskôr získať správny timestamp pomocou funkcie mktime().

Kód:
$a = mktime(0, 0, 3630);
echo date('l jS \of F Y h:i:s A', $a);


Toto vráti dátum "Friday 30th of October 2015 01:00:30 AM", čiže "H:i:s" bude mať tú hodnotu, ktorú si očakával.


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.01.12
Prihlásený: 15.07.17
Príspevky: 18
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 30.10.2015 9:55 | date()

dik za pomoc. ved to ze pracuje s datumom a ja potrebujem vypisat len rozdiel medzi casom 1 a casom 2. tak som si spravil funkciu

Kód:
function up_time($second) {

$h = $second / 3600;
$h = floor($h);

$m = $second % 3600;
$m = $m / 60;
$m = floor($m);

$cas = $h.'h:'.$m.'min';
return $cas;
}


a uz mam to co som potreboval.

//zdrojak davaj do code (stenley)


 [ Príspevkov: 5 ] 


date()



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Frinendly date

v Redakčné systémy

0

314

13.10.2006 9:09

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DATE + dni

v PHP, ASP

6

552

30.11.2009 20:41

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia date()

v PHP, ASP

1

280

26.06.2011 14:43

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Meta name DATE ...

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

342

08.05.2009 10:22

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php time() or date()

v PHP, ASP

0

449

12.07.2008 11:53

Proxy69

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL select date between

v Databázy

3

116

05.06.2013 20:48

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kolko date za tuto zostavu??

v PC zostavy

12

402

06.04.2007 23:52

maugggly

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP, DATE a TIME problem

v PHP, ASP

3

1066

09.05.2008 17:37

Andreyco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

date mi infoo mojej maticnej ?

v Intel čipové sady

1

582

31.08.2007 13:04

Kamahl

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

čo znamena <Date ()-30 v acces

v Ostatné programy

0

413

12.02.2008 19:20

Svajny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Up to date gaming PC do 1000€ (+/-50€)

v PC zostavy

14

299

24.06.2012 19:32

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia date('Y-m-d H:i:s'); nefunguje

v PHP, ASP

12

208

28.03.2017 17:36

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Virus? WARNING! Your Flash Player may be out of date

v Bezpečnosť a firewally

6

613

14.08.2014 14:46

Phanteom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WARNING! Your Flash Player may be out of date NA MOBILE

v Antivíry a antispywary

0

111

01.03.2015 11:23

Melouch



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF