[ Príspevkov: 24 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 28.04.11
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 291
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Martin/Brno
Vek: 23
NapísalOffline : 05.08.2011 12:50 | Cron

Zdravím, chcel by som sa o crone niečo naučiť nemáte nejaký článok kde by som si to aspoň zbežne pozrel alebo knižku.


_________________
Stroje: zobraziť
NTB:
Lenovo W541 | i7-4810MQ | Quadro K1100M | 500GB SSD | 16GB RAM | Fedora 25 + i3wm

Mobil:
Nexus 5X

DSLR
Nikon D5100
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 05.08.2011 13:20 | Cron

mame ten najlepsi zdroj informacii http://www.google.sk/search?client=oper ... el=suggest


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 28.04.11
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 291
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Martin/Brno
Vek: 23
Napísal autor témyOffline : 05.08.2011 13:25 | Cron

Aleba to ma nenapadlo čo to je google ? ... chcel som skôr nejaký e-book alebo niečo podobné kde by som našiel Cron v spojení s PHP. Prepáčte zle som sa vyjadril.


_________________
Stroje: zobraziť
NTB:
Lenovo W541 | i7-4810MQ | Quadro K1100M | 500GB SSD | 16GB RAM | Fedora 25 + i3wm

Mobil:
Nexus 5X

DSLR
Nikon D5100
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 05.08.2011 13:27 | Cron

trosku to mas popletene http://www.linuxexpres.cz/praxe/cron-spravca-uloh


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 28.04.11
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 291
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Martin/Brno
Vek: 23
Napísal autor témyOffline : 05.08.2011 13:32 | Cron

Je to možné viem iba na čo to slúži ale dá sa to použiť aj na servri že presne v nejaký čas spustí nejaký script nie ?


_________________
Stroje: zobraziť
NTB:
Lenovo W541 | i7-4810MQ | Quadro K1100M | 500GB SSD | 16GB RAM | Fedora 25 + i3wm

Mobil:
Nexus 5X

DSLR
Nikon D5100
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Cron

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 05.08.2011 13:33 | Cron

ano presne v nejaky cas alebo v intervaloch (napriklad kazdy piatok minutu pred polnocou)


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 28.04.11
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 291
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Martin/Brno
Vek: 23
Napísal autor témyOffline : 05.08.2011 13:36 | Cron

No a dá sa spraviť script ktorý by do toho cronu tie príkazy zadával ?


_________________
Stroje: zobraziť
NTB:
Lenovo W541 | i7-4810MQ | Quadro K1100M | 500GB SSD | 16GB RAM | Fedora 25 + i3wm

Mobil:
Nexus 5X

DSLR
Nikon D5100
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 05.08.2011 13:36 | Cron

j jsluzi na spustanie roznych scriptov v tebou definovany intervaloch, jednoducho nastavis cron a subor ktory ti ma spustit ...


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 28.04.11
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 291
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Martin/Brno
Vek: 23
Napísal autor témyOffline : 05.08.2011 13:45 | Cron

no to viem ale dá sa spraviť script ktorý ten príkaz do cronu zadá ?


_________________
Stroje: zobraziť
NTB:
Lenovo W541 | i7-4810MQ | Quadro K1100M | 500GB SSD | 16GB RAM | Fedora 25 + i3wm

Mobil:
Nexus 5X

DSLR
Nikon D5100
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 05.08.2011 13:54 | Cron

Nie!
Dá sa spraviť to, že cron ti v určenom čase zavolá nejaký script a v tom scripte sa rozhodneš čo chceš vlastne robiť.... To je vlastne to čo chceš.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 28.04.11
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 291
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Martin/Brno
Vek: 23
Napísal autor témyOffline : 05.08.2011 14:06 | Cron

akurát že ja potrebujem určiť v scripte aj ten čas kedy sa to spraví

// pridané po 4 minútach od posledného príspevku

Napríklad že 10 minút po kliknutí na odkaz sa zmenia dáta v DB


_________________
Stroje: zobraziť
NTB:
Lenovo W541 | i7-4810MQ | Quadro K1100M | 500GB SSD | 16GB RAM | Fedora 25 + i3wm

Mobil:
Nexus 5X

DSLR
Nikon D5100
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 05.08.2011 14:10 | Cron

To na žiadnom hostingu zrejme nepôjde. Aspoň si to neviem predstaviť...

Jedine ma napadá, že by si mohol dať napr. každých 5 minút zavolať cronom nejaký script, ktorý by teda rozhodol, či je ten správny čas a čo vlastne sa má vykonať.

edit:
Reagoval som na prvý riadok, nie na to čo si tam doplnil o tej DB.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 28.04.11
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 291
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Martin/Brno
Vek: 23
Napísal autor témyOffline : 05.08.2011 14:15 | Cron

a nejakú rekaciu na to druhé nemáš alebo nejaký iný spôsob ako by sa to dalo

tých 5 minút je dosť ja to potrebujem aby to bolo presne na čas.

Alebo čo by bolo treba aby to šlo na nejakom normálnom servri by to nešlo ?


_________________
Stroje: zobraziť
NTB:
Lenovo W541 | i7-4810MQ | Quadro K1100M | 500GB SSD | 16GB RAM | Fedora 25 + i3wm

Mobil:
Nexus 5X

DSLR
Nikon D5100
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 05.08.2011 14:18 | Cron

da sa vsetko script sa ti bude spustat kazdu dajme tomu minutu > nascucas cas kliknutia z DB porovnas ci je cas odvtedy 10min ak nie neurobi nic ak hej zkopiruje alebo nieviem co presne chces ... na presny cas neviem, dalo by sa to ale primo na servery neviem ci cez hosting skus pockat mozno sa tu objavy niekto ..


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 05.08.2011 14:22 | Cron

Tých 5 minút je napr. minimálny interval na free IC.CZ. Neviem či to bude na iných hostingoch veľký rozdiel. Nemám taký prehĺad... Tak presne ako to chceš to asi nepôjde...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 28.04.11
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 291
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Martin/Brno
Vek: 23
Napísal autor témyOffline : 05.08.2011 14:23 | Cron

no chcel by som vedeť princíp akým fungujú browser hry napríklad dáš stavať budovu to trvá jednu hodinu a presne o hodinu aby bola tá úroven vyššia dalo by sa to asi aj tak že keď ten užívateľ príde tak to zistí či je ten čas väčší alebo menší ak hej tak zvýši úroveň ale ak by bolo že ten užívateľ tam nepríde tak sa tá budova nikdy nezvýši a dedina nebude mať viac bodov tak mi preto chodí po rozume len ten cron


_________________
Stroje: zobraziť
NTB:
Lenovo W541 | i7-4810MQ | Quadro K1100M | 500GB SSD | 16GB RAM | Fedora 25 + i3wm

Mobil:
Nexus 5X

DSLR
Nikon D5100
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 05.08.2011 14:24 | Cron

zapise sa cas zacatia stavania do db a potom pri refresy sa prerata , popripade javascrip(ale iba ked mas browser zapnuty) ...

websupport
Povolené hodnoty pre čas
minúty: 0-59
hodiny: 0-23
deň v mesiaci: 1-31
mesiac: 1-12
deň v týždni: 0-7 (0 a 7 sú nedele)


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 28.04.11
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 291
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Martin/Brno
Vek: 23
Napísal autor témyOffline : 05.08.2011 14:27 | Cron

No toto chápem chcel som len vedieť či to nepôjde cez ten Cron


_________________
Stroje: zobraziť
NTB:
Lenovo W541 | i7-4810MQ | Quadro K1100M | 500GB SSD | 16GB RAM | Fedora 25 + i3wm

Mobil:
Nexus 5X

DSLR
Nikon D5100
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 05.08.2011 14:29 | Cron

naco? ved si to vzdy spusti uzivatel pri navsteve ,overi sa mu ktore budovi ma a v akom stave vela sposobou ako to spravit (skusenosti s tvorbou webovej hry nemam ale nemyslim si )


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 05.08.2011 14:32 | Cron

To by si sa mal asi skôr zaoberať ActionScriptom a databázami. A to na trochu vyššej úrovni ako sú tvoje otázky na cron... ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 28.04.11
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 291
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Martin/Brno
Vek: 23
Napísal autor témyOffline : 05.08.2011 14:32 | Cron

no veď hej ale ide o tom ak tam ten užívateľ nikdy nepríde potom ako to zadá a za každú úroveň budovy sa pripočítajú body

ale teraz ma napadlo že by sa to dalo skombinovať že spraviť tabuľku kde bude práca a keď sa vykoná užívateľom zmaže sa a keď nie tak ju spraví Cron každých 5 minút napríklad to znie celkom reálne a splní to účel


_________________
Stroje: zobraziť
NTB:
Lenovo W541 | i7-4810MQ | Quadro K1100M | 500GB SSD | 16GB RAM | Fedora 25 + i3wm

Mobil:
Nexus 5X

DSLR
Nikon D5100
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 06.08.2011 9:42 | Cron

co tak nato pouzit mysql event to ti staci zadat interval a cas konca a prislusne prikazy na zmenu riadkov tabulky
Kód:
delimiter |

CREATE EVENT up_building
    ON SCHEDULE
      EVERY 5 MINUTE ENDS NOW() + INTERVAL 15 MINUTE
    COMMENT 'zvysi budovu kazdych 5 minut'
    DO
      BEGIN
        UPDATE budova bal bla bal
      END |

delimiter ;


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 28.04.11
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 291
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Martin/Brno
Vek: 23
Napísal autor témyOffline : 06.08.2011 19:46 | Cron

Ani to nevyzerá zle ale do SQL sa až tak nevyznám iba základy a vyriešil myslím že tak ako som to vymyslel to nebude zlé


_________________
Stroje: zobraziť
NTB:
Lenovo W541 | i7-4810MQ | Quadro K1100M | 500GB SSD | 16GB RAM | Fedora 25 + i3wm

Mobil:
Nexus 5X

DSLR
Nikon D5100
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Cron

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 07.08.2011 11:51 | Cron

to ze to spravis cez myql event ti odpada prihlasovanie scriptu ktory vykonava cron job


 [ Príspevkov: 24 ] 


Cron



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cron

v PHP, ASP

8

475

22.07.2009 19:38

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cron

v Ostatné

8

982

01.08.2009 20:53

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cpanel - Cron?

v Ostatné

0

268

18.01.2010 15:05

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cron help

v PHP, ASP

1

342

03.08.2009 8:53

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cron - zaloha suborov

v PHP, ASP

0

603

02.01.2007 21:28

SonnY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP a cron

v PHP, ASP

3

144

05.09.2017 6:57

arno

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cron nic nerobi

v Operačné systémy Unix a Linux

10

412

05.05.2011 12:37

Devil_SK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cron mazanie obrazkov

v PHP, ASP

1

222

04.02.2009 12:26

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cron - kazdu hodinu

v PHP, ASP

1

416

12.04.2007 12:20

itsgoingd

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kod na CRON

v Operačné systémy Unix a Linux

4

185

26.12.2011 13:05

gamelaster

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cron a PHP

v PHP, ASP

4

401

09.04.2010 12:40

ShepDog

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cron na Windows XP

v PHP, ASP

3

470

09.01.2011 20:02

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Domena, webhosting s Cron

v Webhosting a servery

13

851

16.11.2008 19:23

buslo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako spustit pomocou cron PHP script aj s predanou premennou?

v PHP, ASP

3

570

04.08.2010 9:13

pohoda



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF