Core i7 9700K vs Ryzen 7 2700XZdravim,planujem upgrade cpu a neviem sa rozhodnut medzi i7 9700K alebo Ryzen 7 2700X.i7 je sice o nieco vykonnejsi podla comparing webov na nete ale zase nie az o tolko aby vyrovnal rozdiel cca 110€ v cene oproti Ryzenu.Mate nejake skusenosti?PC je primarne na hry, obcasny strih videa a streaming na Twitch.Dakujem za kazdu radu a postreh.Andy To ci sa ti oplati priplacat za extra vykon je cisto individualne. Pre mna by tych 110 eur stalo za to. Inemu nemusi. Tiez zalezi co za GPU k tomu mas. Zostava je: RTX 2070, 32GB RAM, 512 nVme SSD a 2x 4TB HDD(RAID 1), Kraken X62na toto som upgradoval nedavno a chcem vymenit aj moj i5 6600K za nieco novsie. Cenovo vyzera AMD fajn ale s Intelom som uz roky spokojny a neviem sa rozhodnut https://www.tomshardware.com/news/ryzen-7-vs-core-i7-9700k,38046.html Ano toto mne je v podstate jasne skor som sa zaujiaml ci ma niekto realne skusenosti ako sa tieto procesory realne lisia.Tych clankov na internete su mraky skor ma zaujima pouzivatelsky nazor Ved tam to mas realne zhrnute. tak ja mám Ryzen 7 2700 + GTX 1080 a pri FULL HD rozlíšení má kamarát s i7 7700K + GTX 1060 rovnaké alebo podobné fps ako ja pri hrách typu CSGO, league of legends, Na akom rozliseni a s akou grafikou sa chystas hrat?Primarne na hry tak, ako uz dlho, intel. Najma ak chces mat co najviac fps (najma) v csku alebo podobne.Ak to je na vsetko mozne a je to multithreadove (ako to spominane video a streaming) tan ten ryzen.Ak to je na slabsej gk alebo pri vyssich rozliseniach tak tiez kludne ryzen.Ak ti to neponahla, pockal by som uz na ryzen 3. Pravdepodobne bude viditelne lepsi. Ja hrávam Full HD a prechod na 4K zatiaľ neplánujem... Grafiku mám RTX 2070 No a aky mas monitor ? Ak mas 144hz, alebo viac, tak ber Intela... ak mas mas obycajny panel nejaky 60-100hz, tak ber Ryzena. ahoj mam monitory 2x Asus VH242H takze neriesim nejake Hz alebo tak... mne to staci zatial... v buducnosti(cca do leta) planujem aj treti monitor ale ja nepotrebujem 144 free sync veci a podobne...myslim ze ta zostava bude dobra a definitivne som sa rozhodol pre ten Ryzen...dakujem vsetkym za prispevky a nazory ahoj kupil si ten ryzen nakoniec ?// Spojený príspevok 24.05.2019 22:02ahoj mam monitory 2x Asus VH242H takze neriesim nejake Hz alebo tak... mne to staci zatial... v buducnosti(cca do leta) planujem aj treti monitor ale ja nepotrebujem 144 free sync veci a podobne...myslim ze ta zostava bude dobra a definitivne som sa rozhodol pre ten Ryzen...dakujem vsetkym za prispevky a nazory ...
Core i7 9700K vs Ryzen 7 2700X |