zdravím. Zhanam neaky kvalitny chladic na i7 aby uchladil takt na 4ghz... rozmyslal som nad silver arow thermalright alebo nieco v podobnej cenovej hladine... hlavne aby sa mi vošli ramky. Matična je Gigabyte ex58-ud5.. cenovo tych 60 euro.. poprosim rady po akom chladici pozerat.. Doteraz som mal corsair h50 ale potrhala sa mi hadicka. Dík
ten h50 nebol neaky extremne tichy ale v podstate mam zvuk rieseny cez domace kino cize zvuk pc ani nevnímam... DH14 som sledoval v roznych testoch a predbehli ju lacnejsie chladice ale ci to bolo dôveryhodne neviem.. s h50 pri 4Ghz som mal po hodine 100% zataze 67 stupnov.. chcel by som nieco lepsie
no neviem kde si pozeral ale D14 len tak nejaky chladic nepredbehne (hlavne, ked berieme vseobecne najlepsie instalacne prislusenstvo, kvalitne ventilatory aj po rokoch prevadzky a bezkonkurencny support)
no ja pozeram test kde je noctua pri takte 3.5ghz jasny vitaz ale uz pri 3.8ghz ma vysse 76stupnov pri loade.. to som nemal ani pri h50 4ghz a to mam dost blbu skrinku a airflow