BrumikPE píše:
joj ja som myslel tiez ban na hru samozrejme, nie na cely ucet

a inac nerobia sa nejake zmeny aj v dll suboroch ak si nahadzujes mod??samozrejme nie vsetky, ale napr na stalkera je priam nutnost mat daky mod lebo inak je to nehratelne a tam sa mi zda ze bolo aj dost kniznic...
V pripade Stalkera ti to moze byt jedno. Nakolko nie je chraneny VAC v multaku. Jo, tie mody pridavaju spustu suburov, kniznic, ale nemodifikuju priamo povodne subory hry, max. ich len nahradzuju. Mas to priamo aj EULE pre hru, ze mozes vytvarat mody, ale nesmies upravovat povodne subory hry, mody nemozu byt samostatne spustitelne bez hry ci musia pre svoj chod vyzadovat originalnu kopiu hry atd. Ale v tomto pripade ti to moze byt jedno.
Nakolko tu je VAC, v skratke Valve Anti Cheat. Je to obdoba punkbustra, ale menej agresivna. VAC chrani vsetky multiplayerovky od VALVe + par dalsich hier ako napr. CoD MW2, BO ci Killing Floor. Vac narozdiel od Punkbustru nie je tichy spion a nema pristup k vsetkym suborom na tvojom pc. VAC tak ako aj Punkbuster, su online anticheaty a sleduj integritu suborovu hry. Bany sa davaju priamo za cheating, za nic ine. Mozes menit skiny, zvuky, textury, jazyky ci pouzivat scripty, ale ban za to nedostanes /Teda aspon u VAC, nebiem ako to funguje u ostatnych anticheatov, ak pouzijes napr. priehladne textury/. Tu akurat treba davat pozor, ake mody clovek stahuje, ale to plati pre kazdy anticheat, nie je len pre VAC ale pre ine ako Punkbuster, Battleeye atd.
Co sa tyka ostatnych hier na steame, ber ich ako normalne retail, cize boxove krabice, mozes s nimi robit co chces /v ramci platnej EULA/. To, ze je hra na steame, neznamena, ze ma hned aj VAC. TAkzv. ban, resp. resp. VAC ban mozes dostat len na hru, ktoru chrani VAC v multaku, a to len vtedy, ak si zahras multak s cheatmi. Mozes hrac napr. singlac v cs 1.6 napr. s bad boys cheatmi, ale pokial sa s nimi nenapojis na multak, ban nedostanes.
Ono vo vseobecnosti, VAC nebanuje za vsetko, napr. predtym, nez valve uvolnilo cez update cvar cl_viewmodelfovsurvivor, si si nemohol menit FOV vo L4D2. Existoval na to jeden plugin, ktory si si musel stiahnut, naistalovat a mohol menit fov. To uz je samo o sebe cheating, lebo si ziskaval nenalezitu vyhodu voci inym hracom, ta hra bola v hre priamo zakazana, ale VAC za to ban nedaval, hoci si na to pouzival kod tretej strany, aby si ziskal tuto moznost priamo v hre.