[ Príspevkov: 14 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.10.09
Prihlásený: 29.10.09
Príspevky: 10
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 10.10.2009 10:26 | auto refresh divu

Potreboval by som pomoct s jednym problemom. Snažím sa vytvorit skript na automaticky refresh divu a mam taky problem otvorim prvu stranku

index.php

Kód:
<a href="odkazdiv.php?a='123456'">ist</a>


ked kliknem na ten odkaz otvori sa mi stranka odkazdiv.php
a premenna $a sa zapise do url

tu je odkazdiv.php

Kód:
<html>
<head>
</head>
<body>

<div id="obsah">
<?
include("refreshdiv.php");
?>
</div>

</body>
</html>

do divu si icludnem refreshdiv.php

Kód:
<?
$vysledok = $a;
?>

<script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script>

 
<script>
var refreshId = setInterval(function()
{
     $('#obsah').fadeOut("slow", 2.1).load("refreshdiv.php?a=$vysledok").fadeIn("slow", 2.1);
}, 10000);
</script>

<?
echo date("Y-m-d H:i:s");
echo "$a";
?>


ked sa mi refreshne refreshdiv.php premenna $a sa strati a neviem ako to mam spravit aby tam ostala. Nevedeli by ste mi niekto pomoct?
Kód:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 10.10.2009 14:06 | auto refresh divu

1. Ty programuješ pre Php 3 (keď tam používaš shorttag a hlavne register_globals)?
2. Čo vlastne chceš dosiahnuť (lebo netuším, k čomu tam je dôležité to $a)?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.10.09
Prihlásený: 29.10.09
Príspevky: 10
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 10.10.2009 14:43 | auto refresh divu

chrono píše:
1. Ty programuješ pre Php 3 (keď tam používaš shorttag a hlavne register_globals)?
2. Čo vlastne chceš dosiahnuť (lebo netuším, k čomu tam je dôležité to $a)?


nie pre php 5.
ja som uviedol len priklad tam bude automaticky vygenerovane id uzivatela namiesto toho $a..

ja sa v java scripte dako velmi nevyznam tak neviem ci existuje dake lepsie riesenie.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 10.10.2009 19:13 | auto refresh divu

Kód:
<?
$vysledok = $_GET[ $a ];
?>

<script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script>

 
<script>
var refreshId = setInterval(function()
{
     $('#obsah').fadeOut("slow", 2.1).load("refreshdiv.php?a=<?php echo $vysledok; ?>").fadeIn("slow", 2.1);
}, 10000);
</script>

<?
echo date("Y-m-d H:i:s");
echo $_GET[ $a ];
?>


edit// 1x upravene, .. ked beries premennu z url tak ju musis brat cez GET, v strede ked si ju chcel zasa do url vlozit uz si pisal premennu ale php si mal ukoncene a uplne nakonci si mal riadok echo "$a;" co ej uplny nezmysle pretoze premenna sa nedava do zatvoriek, iba text, a ked uz chces dat text do zatvoriek tak znacka ; sa dava az za konecnu uvodzovku pretoze znacka ; ti konci prikaz a php prechadza na dalsi zatial co text v zatvorkach je len nejaka hodnota kto mu vapisat - cize ten prikaz.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
auto refresh divu

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 10.10.2009 19:47 | auto refresh divu

1daemon1
Zapis "$premenna" zas uplne nezmyselny nie je, funguje to. Keby napisal '$premenna', bolo by to horsie ;-)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 10.10.2009 20:28 | auto refresh divu

puma125 píše:
ja som uviedol len priklad tam bude automaticky vygenerovane id uzivatela namiesto toho $a..

ja sa v java scripte dako velmi nevyznam tak neviem ci existuje dake lepsie riesenie.
Neviem, či niekto pochopil, čo presne chceš dosiahnuť (ja som to nepochopil), takže je dosť možné, že ti nikto nebude vedieť poradiť.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.10.09
Prihlásený: 29.10.09
Príspevky: 10
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 10.10.2009 21:59 | auto refresh divu

chrono píše:
Neviem, či niekto pochopil, čo presne chceš dosiahnuť (ja som to nepochopil), takže je dosť možné, že ti nikto nebude vedieť poradiť.


dakujem pomohlo mi to :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
auto refresh divu

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 11.10.2009 7:44 | auto refresh divu

puma125
Nikto z nas ani len netusi, co chces svojim kodom dosiahnut, chrono ti to napisal dvakrat. V dalsom prispevku sa to pokus napisat znova a jasne, inak poziadam moderatorov o zamknutie tvojej temy.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
auto refresh divu

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 11.10.2009 9:37 | auto refresh divu

Je to proti môjmu náboženskému presvedčeniu, ale pomohol by ti iframe :D Teda ak sa mi podarilo správne vydedukovať čo chceš.
Kód:
<iframe name="somarina" src="lksadjfldsaf.html" />
<a href="alakdkfjl.php" target="somarina">alkdsjflkdsaf</a>


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Čestný člen
Čestný člen
auto refresh divu

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 11.10.2009 9:45 | auto refresh divu

rooobertek
Pozor, <iframe> nemas uzatvoreny a pokial viem, je to parovy element. Ak to pouzije takto, zvysok kodu sa mu na stranke nezobrazi. Ale napad je dobry, len zapis treba trosku zmenit ;)
Kód:
<iframe name="somarina" src="lksadjfldsaf.html"></iframe>
<a href="alakdkfjl.php" target="somarina">alkdsjflkdsaf</a>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.10.09
Prihlásený: 29.10.09
Príspevky: 10
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 11.10.2009 9:52 | auto refresh divu

Ďuri píše:
rooobertek
Pozor, <iframe> nemas uzatvoreny a pokial viem, je to parovy element. Ak to pouzije takto, zvysok kodu sa mu na stranke nezobrazi. Ale napad je dobry, len zapis treba trosku zmenit ;)
Kód:
<iframe name="somarina" src="lksadjfldsaf.html"></iframe>
<a href="alakdkfjl.php" target="somarina">alkdsjflkdsaf</a>


nedalo by sa dako spravit ze by mi to iframe automaticky obnovovalo napriklad kazdych 10 sekund??


Offline

Čestný člen
Čestný člen
auto refresh divu

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 11.10.2009 9:58 | auto refresh divu

Kód:
<script>
setInterval(function(){
   document.getElementsByTagName('iframe')[0].contentWindow.location.reload();
}, 10000);
</script>
Kde [0] je prvy iframe v dokumente, mozes tam dat [1] pre druhy iframe, [2] pre treti atp.

Pripadne druha moznost - do dokumentu, ktory sa objavuje v <iframe>, dat:
Kód:
<meta http-equiv=refresh content=10>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.10.09
Prihlásený: 29.10.09
Príspevky: 10
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 11.10.2009 10:07 | auto refresh divu

Ďuri píše:
Kód:
<script>
setInterval(function(){
   document.getElementsByTagName('iframe')[0].contentWindow.location.reload();
}, 10000);
</script>
Kde [0] je prvy iframe v dokumente, mozes tam dat [1] pre druhy iframe, [2] pre treti atp.

Pripadne druha moznost - do dokumentu, ktory sa objavuje v <iframe>, dat:
Kód:
<meta http-equiv=refresh content=10>


dakujem ten iframe mi velmi pomohol :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 11.10.2009 10:18 | auto refresh divu

Ďuri píše:
1daemon1
Zapis "$premenna" zas uplne nezmyselny nie je, funguje to. Keby napisal '$premenna', bolo by to horsie ;-)

dik, nabuduce budem vediet.

no tek zeby sa ti ten ifreame obnovovat kazdych 10 sekund tak ja by som to spravil nejak takto, ale neviem ci to je dobry sposob
;) :
Kód:
<iframe name="autorefresh" src="stranka.html">
<iframe>

stranka.html
Kód:
<form action="stranka.html" name="odosielac">
<input type="hidden">
</form>
<script>
setTimeout("document.odosielac.submit()", 10000);
</script>

tu pis obnovujuci obsah


//edit to si nevimajte, predbehly ste ma :-D


 [ Príspevkov: 14 ] 


auto refresh divu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

auto refresh divu cez ajax

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

398

21.10.2009 21:42

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

auto height divu

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

217

18.01.2011 19:59

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Auto-Refresh Forum

v Redakčné systémy

11

605

20.03.2007 22:24

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

auto scroll po refresh

v HTML, XHTML, XML, CSS

18

811

17.09.2010 11:47

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Auto Refresh v presnom case

v PHP, ASP

10

441

21.12.2008 18:37

Chad

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s auto refresh web page (dlhé oneskorenie)

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

133

28.12.2014 17:02

Dadko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zobrazenie divu vedla divu centrovaného na stred

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

392

24.05.2011 0:08

DeaDMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SPACE to refresh (medzerník pre refresh)

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

267

10.07.2011 16:48

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Auto zavodne hry na styl Full Auto Mayhem

v Počítačové hry

1

196

01.04.2014 17:12

uterak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyska divu

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

217

28.04.2010 12:06

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zobrazenie DIVu

v PHP, ASP

1

320

08.08.2008 10:55

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vycentrovanie divu

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

422

17.01.2011 20:30

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Roztiahnutie divu

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

324

07.12.2008 16:39

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS: roztiahnutie divu

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v HTML, XHTML, XML, CSS

42

1891

21.11.2007 19:53

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS zarovnanie divu

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

157

28.03.2013 0:29

Merlin_sk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

špeciálne načítanie divu

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

226

06.12.2011 18:00

kurtulik1



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF