Zdravím, nevedel by mi niekto poradiť s mojim problémom? Neviem aký parameter má byť v tom Context pri metóde MediaPlayer.create(Context, Uri). Ten MediaPlayer používam v jednej non-activity triede (MyCountDownTimer.class) a to je podľa mňa môj problém. Keď som najprv spravil normálne MainActivity.class a v nej vnorenú druhú triedu (MyCountDownTimer.class), tak som namiesto Context mohol písať getApplicationContext() a fungovalo to. Ale ak vytvorím samostatnú triedu, tak už getApplicationContext() nemôžem napísať a nejde mi to ani ak pošlem z prvej triedy Context ako parameter konštruktora do druhej triedy. Nevie niekto ako na to?

prípadne aj nejaké dobré české/slovenské vysvetlenie Contextu? Vďaka
tu sú časti zdrojákov:
Kód:
public class MainActivity extends ActionBarActivity {
public TextView textviewTimer1;
private TextView textviewTimer2;
private MyCountDownTimer casovac1;
private MyCountDownTimer casovac2;
private int startTime = 10000;
public static final String FORMAT = "%02d:%02d";
@Override
protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.activity_main);
textviewTimer1 = (TextView) findViewById(R.id.textViewTimer1);
textviewTimer2 = (TextView) findViewById(R.id.textViewTimer2);
textviewTimer1.setText("" + String.format(FORMAT, startTime/1000 / 60, ((startTime/1000) % 60)));
textviewTimer2.setText("" + String.format(FORMAT, startTime/1000 / 60, ((startTime/1000) % 60)));
casovac1 = new MyCountDownTimer(this, textviewTimer1, startTime, 200); //CHYBA TU (42. riadok)
casovac2 = new MyCountDownTimer(this, textviewTimer2, startTime, 200);
}
Kód:
public class MyCountDownTimer extends CountDownTimer {
private Context context;
TextView textviewTimer;
public MyCountDownTimer(Context mContext, TextView textView, long startTime, long interval) {
super(startTime, interval);
context = mContext;
textviewTimer = textView;
}
MediaPlayer mp3 = MediaPlayer.create(context, R.raw.three); //CHYBA TU (28. riadok)
MediaPlayer mp2 = MediaPlayer.create(context, R.raw.two);
MediaPlayer mp1 = MediaPlayer.create(context, R.raw.one);
MediaPlayer mpHorn = MediaPlayer.create(context, R.raw.airhorn);
...
a chybová hláška:
Kód:
07-08 22:17:08.259 22889-22889/? E/AndroidRuntime﹕ FATAL EXCEPTION: main java.lang.RuntimeException: Unable to start activity ComponentInfo{com.martin.odpocitavaniepokus1/com.martin.odpocitavaniepokus1.MainActivity}: java.lang.NullPointerException
...
Caused by: java.lang.NullPointerException at android.media.MediaPlayer.create(MediaPlayer.java:677) at com.martin.odpocitavaniepokus1.MyCountDownTimer.(MyCountDownTimer.java:28) at com.martin.odpocitavaniepokus1.MainActivity.onCreate(MainActivity.java:42)