zdravím, mam tu bratrancov komp a neviem sa rozhodnúť či mu nahodiť win 98, Me, alebo xp... kompik je dosť starý a bdue využívaný na hry tak neviem asi najlepsia by bola 98...
Komp:
Intel Cerelon 1,2GhZ
GeForce rivatnt2 sa mi zda, 32mb
mb neznami
128mb ddr ram
No, ono síce spĺňa minimálne požiadavky pre XPčko, ale dal by som tam radšej W98SE ME bol omyl, nad tým ani neuvažuj Maximálne tam môžeš hodiť W2000, tie mali v minimálnych požiadavkách tuším 64MB RAM... XP na tom pôjde len velmi neochotne...
respekt... a inak ano, ten 98SE bude dobra volba, ten mi kedysi vydrzal bez problemov nainstalovany 2,5 roka a fical nespomalene,islo na nom vsetko
len, na 98SE pojde aj NTFS? Lebo ked tam ma byt fat32, tak to radcej skusim asi s win 2000, lebo budu tam aj vecsie data ako 4 gb a s tym si fat32 neporadi...
win98 ntfs nepodporuje. da sa to riesit externym ovladacom, ktory sa doinstaluje, ale vsetko su to platene softy, ktore navyse umoznuju len citanie z NTFS
Teraz som skladal jednu starozitnost, bolo tam pentium II 1000 Mhz a 128 MB ram, integrovana grafika a 20 GB hdd a nahodil som tam xp sp2 a poviem ti takto: 800x600 islo super, 1024x768 islo v pohode s pochopitelne trocha vacsimi dobami spustania aplikacii. Inak ma to sluzit iba na net.