Chcem používať jeden starý PC s WIN XP čisto na pozeranie TV cez Horizon TV (UPC), pripojené na TV. Skúšala som Mint na USB, ale mierne to sekalo (pozeráme čisto motoristické programy, takže rýchle zábery). PC má procesor (neviem teraz presne typ) Intel 2,8 GHz, RAM 2 GB, disk 80 GB

. Chcela som skúsiť inštalovať ako dualboot ten Mint (či to nebude rýchlejšie), lenže pri inštalácii mi vôbec neponúklo možnosť inštalácie popri XP, ani žiadne rozdelenie disku. Všimla som si zaťaženie procesora, RAM to zvládala ako tak, disk napodiv tiež. Zrušiť XP zatiaľ nemôžem, lebo ten PC nie je úplne môj, mám ho iba na zápožičku, kým ten človek nezistí, že mu nechýba

. Samozrejme XP si do siete pustiť nechcem, takže jedine ak nejaký Linux pripadá v úvahu.
A ešte jedna vec na Minte cez USB, musela som zmeniť rozlíšenie na TV, lebo mi to neponúkalo/neidentifikovalo správne TV, tak som musela zadávať dosť dlhú štreku príkazov, tak v inštalovanom linuxe by mi asi postačilo nejaký spúštací súbor na to, lebo písať to zakaždým by bolo o hubu.