[ Príspevkov: 25 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
NapísalOffline : 26.02.2009 11:05 | Aktivny odkaz

Nazdarek. Potreboval by som poradit. Totiz mam spravene menu s odkazmi a chcel by som aby odkazy,na ktore sa akurat kliklo, resp. su prave navstivene, tak boli zvyraznene na cerveno. Potom ked kliknem na iny odkaz aby sa znova sfarbili na bielo. Mam to zapisane takto:
Kód:
ul#odkaz {
font-size: 13px; font-weight: bold; font-family: Tahoma, Verdana, Arial;
 color: white; display: inline;
}

ul#odkaz li  {
color: white; display: inline; text-decoration: none;
}

ul#odkaz li a {
color: white; text-decoration: none;
}

ul#odkaz li a:active {
color: red;
}

ul#odkaz li a:hover {
color: Lime;
}


Lenze toto mi nejako nefunguje. Aktivny odkaz neostava sfarbeny na cerveno. Mozete mi poradit ako to spravne zapisat? Dik.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 17.05.19
Príspevky: 4114
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 26.02.2009 13:04 | Aktivny odkaz

Toto musí fungovať. Možno len dať hover definíciu pred active ale to mi príde ako blbosť. Daj link na tú stránke(resp. hoď to na net) nech sa na to lepšie pozrieme.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 31.05.18
Príspevky: 4667
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 26.02.2009 13:29 | Aktivny odkaz

active je iba v momente kliku ak ma pamet neklame...


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 02.12.07
Prihlásený: 26.02.13
Príspevky: 1114
Témy: 49 | 49
NapísalOffline : 26.02.2009 13:37 | Aktivny odkaz

don jebot ma pravdu.. pokial ces to co ces :) tak tej aktivnej polozke musis nejako priradit napr triedu actvie a v zapise ti bude:
Kód:
a.active {....}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 17.05.19
Príspevky: 4114
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 26.02.2009 13:43 | Aktivny odkaz

Hehe, nepochopil som trochu otázku :)
No tu máš kód aby, keď niekto klikne tak mu do načítania ďalšj stránky ostalo označené:

Kód:
<a href="odkaz" onclick="this.id='aktual_str'">Odkaz</a>


A potom na každej stránke nastavíš konkrétnej položke v menu id na aktual_str.

CSS bude vyzerať takto:

Kód:
ul#odkaz li a:active, aktual_str {
color: red;
}


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 06.11.08
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 3085
Témy: 83 | 83
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 26.02.2009 15:21 | Aktivny odkaz

alebo dat normalne ul a dat do CSS
Kód:
a:link {farba}
         a:visited {farba}
         a:active {farba}
         a:hover {farba}
     


link je normal link ... visited je navstivene active je prave aktivne a hover je ked prejdes mysou cez odkaz


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 02.12.07
Prihlásený: 26.02.13
Príspevky: 1114
Témy: 49 | 49
NapísalOffline : 26.02.2009 15:37 | Aktivny odkaz

ale ten active je len ked klilknes!!!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 26.02.2009 18:42 | Aktivny odkaz

frankieG..tiez mam ten pocit..ze active je len na kliknutie..Lenze cosi sa mi mari, ze som niekde na nete cital, ze do CSS pribudol este jeden tag na odkazy, ktore su prave navstivene.
Flety..Skusal som ten tvoj priklad, no jedine co mi urobilo, bolo to, ze mi to rozhadzalo cely odkaz, vyhodilo mi to text a aj tak mi to nezvyraznovalo na cerveno. :cry:
Ako teda urobit to vyznacenie aktivneho textu?? Nechcem pouzivat na tieto odkazy obrazky, ani javascript.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 17.05.19
Príspevky: 4114
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 26.02.2009 18:52 | Aktivny odkaz

Mne to na stránke ide(viď nižšie) Môžeš si skúsiť nejako odtiaľ to okopčiť.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 31.05.18
Príspevky: 4667
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 26.02.2009 20:52 | Aktivny odkaz

no ty ale priraduje aktivnej sranke id a tam mas nastavene pozadie ... boze drako ty mas vlastny red system ale nevies poriadne ani php a ani html +css ... a oprav si to menu v opere...


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 27.02.2009 10:26 | Aktivny odkaz

Takze neostava mi asi nic ine len pouzit Javascript alebo obrazok, alebo sa zmierit s tym, ze to nebude sfarbovat. :cry:
A este jedna vec. Do obrazka (ako odkaz) som si pridal tag alt. Popis obrazka mi funguje ale iba v IE. Vo FF mi to alt-ko nefunguje..V com by mohol byt problem?? Alebo da sa to nahradit nejakym inym tagom na popis obrazka??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 31.05.18
Príspevky: 4667
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 27.02.2009 11:00 | Aktivny odkaz

vypni si obrazky v FF a uvidis alt ten sluzi co napoveda aj skratka ako alternativny text v pripade ze ma uzivatel vypnute obrazky ... a k tomu aktiv staci ak linku aktualnej stanky priradis nejake id alebo class a potom naformatujes ..


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 27.02.2009 12:15 | Aktivny odkaz

don jebot..Tak co pouzit (aky tag) aby mi vypisalo popis obrazku, ktory pouzivam ako odkaz??
//title="popis" (stenley)

Citácia:
a k tomu aktiv staci ak linku aktualnej stanky priradis nejake id alebo class a potom naformatujes ..

Mohol by si mi to prosim ta trocha konkretnejsie vysvetlit(napr. na nejakom priklade)? Nie je to to co pisal Flety?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
NapísalOffline : 27.02.2009 12:21 | Aktivny odkaz

ja mam podobny problem ale tiez neviem ako nato .. pravdepodobne to bude ale php

index mam strukturu stranky kde includujem obsah podla potreby. menu je tiez v indexe, takze je stale rovnake aj ked kliknem na inu podstranku

v CSS som si definoval dajme tomu .aktual_link ktory ak je v odkaze ako class tak zmeni pozadie odkazu napr na cierno

ale ako mam vyriesit, ze ak som na index.php tak sfarbene bude v menu UVOD, ak prekliknem na /kontakt/ tak sa uvod odfarbi a sfarby len KONTAKT?
neviem ako cez PHP nato aby priradovalo ten class k odkazu, ktory je prave zakliknuty


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 27.02.2009 12:27 | Aktivny odkaz

To alt som uz vyriesil.. Tiez ma mohol rovno napadnut tag title :shock: Ale stale neviem co s tym odkazom. :cry:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 31.05.18
Príspevky: 4667
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 27.02.2009 14:07 | Aktivny odkaz

no budes nejako musiet generovat class alebo id pre aktivnu stranku a potom v css jej nastavit vzhlad...
<a href="1" class="neviem"></a>
<a href="2" class="neviem" id="active"></a>
<a href="3" class="neviem"></a>
<a href="4" class="neviem"></a>

cize ak budes mat otvorenu druhu stranku 2 bude brat vzhlad z #active


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 17.05.19
Príspevky: 4114
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 27.02.2009 20:53 | Aktivny odkaz

No presne to som mu poradil, lenže ešte aj ako môže urobiť aby keď klikne na položku tak mu ostalo označené kým sa nenačíta ďalšia stránka.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 02.12.07
Prihlásený: 26.02.13
Príspevky: 1114
Témy: 49 | 49
NapísalOffline : 28.02.2009 1:31 | Aktivny odkaz

drako, sak to dosiahne ked pouzije co pisal donjebot


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 17.05.19
Príspevky: 4114
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 28.02.2009 1:32 | Aktivny odkaz

Nie, to nedosiahne. pretože keď na to klikne tak sa mu to síce zmení, lenže keď tlačidlo pustí, tak sa mu to vráti späť. Pomocou môjho riešenie mu to aj ostane.

a nie drako ale Flety, poprosím ;)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 02.12.07
Prihlásený: 26.02.13
Príspevky: 1114
Témy: 49 | 49
NapísalOffline : 28.02.2009 11:21 | Aktivny odkaz

OMG skusal si to????? lebo ja viem na 10000000 percent ze je to tak.. a nebude ma o opaku presviecat drako...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 12.08.08
Prihlásený: 19.12.13
Príspevky: 38
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 28.02.2009 11:27 | Aktivny odkaz

toto tu citat :-D
to co pisal don jebot je na 100% funkcne nic ine spekulovat netreba :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 17.05.19
Príspevky: 4114
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 28.02.2009 11:44 | Aktivny odkaz

Ok, vidím, že sa nechápeme, tak ja to vzdávam... Napísal som tu presne to čo chcel ale ešte aj niečo naviac. Vy ste ako vidím nepochopili čo som mu napísal, zrejme som to napísal zložito tak preto sa tu hádame. ale ok, nechám to tak...


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 02.12.07
Prihlásený: 26.02.13
Príspevky: 1114
Témy: 49 | 49
NapísalOffline : 28.02.2009 12:24 | Aktivny odkaz

ty si napisal to iste v podstate len uplne zbytocne cez js ktory je na takuto blbost uplne zbytocny..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 12.08.08
Prihlásený: 19.12.13
Príspevky: 38
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 28.02.2009 12:36 | Aktivny odkaz

frankieG píše:
ty si napisal to iste v podstate len uplne zbytocne cez js ktory je na takuto blbost uplne zbytocny..


ma napadlo ze by sa to jeho dalo pouzit ak includujes stranku cez frames... mas stale rovnaku stranku z menu takze ten onclik by zostal, mozno myslel Flety tak ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aktivny odkaz

Registrovaný: 02.12.07
Prihlásený: 26.02.13
Príspevky: 1114
Témy: 49 | 49
NapísalOffline : 28.02.2009 12:38 | Aktivny odkaz

to je jedno :D ty si predsa cel to co napsal jebot :)


 [ Príspevkov: 25 ] 


Aktivny odkaz



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aktívny/neaktívny odkaz

v PHP, ASP

8

334

04.07.2010 20:19

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pri kliknuti na odkaz sa otvori tento odkaz v novom okne

v HTML, XHTML, XML, CSS

13

1573

08.12.2007 21:08

twistik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aktivny subwoofer

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Elektronika

31

1945

13.06.2012 21:21

KocuR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aktívny subwofer

v Elektronika

5

2524

24.11.2007 19:37

Spirit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aktivny subak

v Zvuk

21

1549

28.03.2007 0:21

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aktivny na dc++

v Sieťové a internetové programy

1

453

15.08.2006 9:33

ertin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aktivny USB PORT

v Notebooky a netbooky

4

182

09.04.2013 16:40

SKiLEX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aktivny subwoofer do auta

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Ostatné

45

2024

29.05.2013 5:34

Johnnny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

5.1 aktívny zvuk

v Zvuk

5

391

31.08.2008 15:15

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aktivny chladic na chipset

v Chladiče a všetky druhy chladenia

6

816

21.12.2006 20:19

Striker646

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

BOSE - aktívny systém pruženia

v Automobily, motorky

17

764

18.03.2014 16:39

KocuR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ARN 6614 ...problem ...Aktivny subwoofer..

v Zvuk

0

552

27.10.2008 12:55

pato555

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

win 7 ultimate aktivny problem

v Operačné systémy Microsoft

6

289

20.11.2014 18:18

Error

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: Chladic na HDD. Aktívny

v Predám

2

190

03.04.2015 17:27

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

velmi aktivny HD pod Win8

v Operačné systémy Microsoft

2

159

07.07.2013 21:34

kuki_sk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aktivny chladic pre Radeon X1300 PRO

v ATI/AMD grafické karty

4

769

25.03.2006 17:44

Spirit



© 2005 - 2019 PCforum, edited by JanoF