aktívne C:Nazdar. Kolega si dosral s partition magic HDD a teraz mu nenabootuje C: (podľa toho čo viem zmenil C: z aktívneho na logický). Dá sa to nejak napraviť? Má notebook toshibu, ale osobne som ho ešte nevidel.Poobede by sa mi mal dostať do rúk, takže ak budem vedieť niečo new tak napíšem. (Ak tu taká téma je tak sa ospravedlňujem) viem o jednom sposobe, ale pride o data. zmaze cely oddiel C: a vytvori novy ale primary. na to, aby bol bootovatelny, musi byt aj primary aj aktivny zaroven. teraz este nieco skusim a napisem jak to dopadlo. tak som nieco skusil, a malo by to ist (asi aj bez straty dat) takze disk je v stave neaktivny a logicky. ano? potom daj: klikni na disk, a vyvolaj kontexove menu, daj convert> primary partition. nechaj to prebehnut (apply) asi ti restartne pc (asi urcite, kedze je to c) znova spusti PM a daj >advanced>set active>apply>restart. potom by uz mal byt pc schopny z neho bootovat. toto je navod na partition magic, sice vo wine, ale malo by to ist aj z diskety, alebo z dosu. (samozrejme aj z ineho pc ) Takže notebook už mám doma. Pri zapnutí vypíše len toto BOOTMGR IS MISSING Press ctrl+alt+delete to restart Trochu som sa pohral s win a opravnou konzolou a príkaz diskpart mi vyhodil toto: C: Toshiba neviem čo, má to 1,5gb E: Oddíl2 (neaktívny OS/2 BOOT MANAGE 236974MB(119327MB volných) Ako sa dá aktivovať E: ? aktivny moze byt na fyzickom disku len jeden oddiel. takze ho aktivujes len deaktivaciou cecka. skus v konzole napisat fixboot a fixmbr. mozno pomoze. ...
aktívne C: |