[ Príspevkov: 20 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
NapísalOffline : 10.01.2013 17:43 | Ako zrusit konkretnu session ?

Na webe mam prihlasenie - ak sa clovek prihlasi, tak sa naplni
Kód:
$_SESSION['uzivatel']

hodnotou jeho nicku, t.j. ked sa prihlasi janko, tak
Kód:
$_SESSION['uzivatel'] = 'janko'

Na webe potom kontrolujem danu session $_SESSION['uzivatel'] a ked je naplnena, tak clovek moze napr. napisat prispevok, poslat postu.
Ta session je platna pokial sa nezavrie prehliadac, aspon myslim / alebo pokial sa neodhlasi clovek, alebo neuplynie cas X sekund, odkedy nebol aktivny.

Moja otazka: Viem ja na strane servera zrusit danu session pre konkretneho cloveka ? napriklad chcem, aby nick Peter nemohol uz napisat prispevok, proste chcem ho odhlasit "na dialku", je to mozne ? (Peter ma na svojom PC danu session $_SESSION['uzivatel'] nastavenu na hodnotu "Peter")


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako zrusit konkretnu session ?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 10.01.2013 19:18 | Ako zrusit konkretnu session ?

toto nebude fungovat ?
Kód:
if ($_SESSION['uzivatel'] == 'Peter') {unset($_SESSION['uzivatel']);}

Teda len na PC, kde je prihlaseny Peter sa ta session zrusi.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako zrusit konkretnu session ?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 10.01.2013 19:27 | Ako zrusit konkretnu session ?

samozrejme tu hodnotu "Peter" si vlozis do nejakej premennej a budes si ju nacitavat v nejakom formulari, kde to meno napises a .
odosles a vykona sa ti potom ten skript
Kód:
.
.
$meno = %_POST['meno'];
if ($_SESSION['uzivatel'] == '<?= $meno ?>') {unset($_SESSION['uzivatel']);}
.
.



Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ako zrusit konkretnu session ?

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 10.01.2013 19:51 | Ako zrusit konkretnu session ?

Session je uložená na strane servera, nie na strane klienta (aspoň by mala byť). Na strane klienta môže byť tak cookie so session ID. Ty ako admin, keď sa prihlásiš, nemáš prístup k jeho session, to by bolo brutal porušenie bezpečnosti. Ak by si spravil to, čo píše dulius, fungovalo by to len v prípade, keby taký link dotyčný človek navštívil. Keby si ten skript navštívil ty, snažilo by sa to zrušiť hodnotu premennej v tvojej session (čo by samozrejme neprešlo kvôli danej podmienke).
Skús možno napísať, o čo ti vlastne ide, lebo násilné odhlasovanie userov na diaľku mi príde ako riadna volovina... Dá sa zrušiť všetky sessiony, ale pravdepodobne to nejde selektívne LEN jednému userovi podľa nejakej podmienky. Teoreticky by sa to dalo, dá sa získať všetky sessiony na serveri a potom ich parsnúť a hľadať, ale........


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Ako zrusit konkretnu session ?

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12422
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 10.01.2013 20:22 | Ako zrusit konkretnu session ?

Necital som to vyssie ale ak by si aktualnu session ukladal do db, tak vies predsa selektivne len jednemu userovi session zrusit predsa, aspon podla mna by to malo byt celkom jednoduche spravit, ci sa mylim?


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 10.01.2013 20:42 | Ako zrusit konkretnu session ?

ano, ja chcem zrusit na dialku prihlasenie usera
dovodom moze byt to, ze robi na webe bordel a mna napadlo ho nasilu odpojit
ale ako pises - nejde to, takze budem musiet to spravit inak
asi do tabulky userov dam dalsi stlpec - kde danemu nicku nahodim hodnotu a potom budem ten stlpec checkovat pri kazdej aktivite nicku a ked tam bude ta hodnota, tak mu danu aktivitu (napisanie prispevku) nedovoli spravit


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ako zrusit konkretnu session ?

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 10.01.2013 20:50 | Ako zrusit konkretnu session ?

Jop, to je štandardný prístup... Ban/obmedzenie činnosti :)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 10.01.2013 21:05 | Ako zrusit konkretnu session ?

len som si myslel ze sa to bude nejako rychlejsie a jednoduchcie dat spravit cez to session, no blbo som myslel ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako zrusit konkretnu session ?

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 14.01.2013 15:09 | Ako zrusit konkretnu session ?

walther píše:
Session je uložená na strane servera, nie na strane klienta (aspoň by mala byť). Na strane klienta môže byť tak cookie so session ID. Ty ako admin, keď sa prihlásiš, nemáš prístup k jeho session, to by bolo brutal porušenie bezpečnosti. Ak by si spravil to, čo píše dulius, fungovalo by to len v prípade, keby taký link dotyčný človek navštívil.

Session si nepamata prehliadac ? teda ked si zavries prehliadac, Session za automaticky zrusi a nie preto ze to spravil server,ci?

ten moj prikaz, co som pisal potom vlastne spravi co? nezrusi danemu cloveku session?

vezmime si priklad: niekto je na webe prihlaseny. Session sa naplnila jeho nickom
Kód:
$_SESSION['uzivatel'] = 'Peter'

- takze toto sa naplni na serveri?

ja teraz na strane servera vykonam prikaz:
Kód:
if ($_SESSION['uzivatel'] == 'Peter') {unset($_SESSION['uzivatel']);}

vysledkom bude zrusenie session na serveri a vsetci prihlaseni ludia budu zrazu odhlaseni ?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ako zrusit konkretnu session ?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 14.01.2013 20:37 | Ako zrusit konkretnu session ?

Session sa pamata dovtedy, kym sa drzi session id v cookie alebo v URL. Nemyslim, ze je stopercentne spolahnutie, kedy uz isto nebude session platna.
Ano, tym tvojim kodom odhlasis uzivatela Peter.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ako zrusit konkretnu session ?

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 15.01.2013 1:32 | Ako zrusit konkretnu session ?

Ten kód, ktorý si dal, síce odhlási len užívateľa Peter, avšak len v prípade, ak sa Peter na danej webstránke ukáže. Keď danú stránku otvorí, skontroluje sa jeho session a keďže bude obsahovať danú hodnotu, vykoná sa príkaz. Odhlásil by teda sám seba, aj keď nevedomky... Aby to ale bolo použiteľné v praxi, potreboval by si myšlienku o dosť rozvinúť a napríklad začať porovnávať so zoznamom "nechcených"...Čiže sa dostaneš tam, kam sme sa aj dostali - k implementácii banlistu. V tom prípade je už bezpredmetné riešiť nejaké takéto session odhlasovanie, keď proste stačí človeka kompletne vykázať zo serveru, prípadne okresať právomoci...
Nehovoriac o tom, že dané kontrolovanie by sa realizovalo pri každej požiadavke a to aj ľuďom, ktorí s tým nemajú nič spoločné. Myslím, že obyčajná kontrola pred prihlásením je lepšia možnosť, keďže tá sa vykoná len raz (prípadne pri každej dôležitejšej činnosti).


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 01.02.2013 14:41 | Ako zrusit konkretnu session ?

poradim ti:
chces neco ako /kick na chate :-)
Kód:
<?php 
session_start(); //Nastartujem session
$kickname = "Jozko"; //Nastavim meno usera
if($_SESSION["username"] == $kickname){
session_destroy(); //Odstranim vsetky session pre usera (totalne odhlasenie)
}?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 01.02.2013 15:46 | Ako zrusit konkretnu session ?

ondrejko a aky je rozdiel medzi tym co si napisal a tym co napisal dulius ?
Kód:
if ($_SESSION['uzivatel'] == 'Peter') {unset($_SESSION['uzivatel']);}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 01.02.2013 16:01 | Ako zrusit konkretnu session ?

nezrusi mu ten tvoj prikaz aj prihlasenia na inych weboch, na inom tabe toho isteho prehliadaca ?


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 01.02.2013 16:17 | Ako zrusit konkretnu session ?

nie, zrusi iba na tvojom mam to vyskusane :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako zrusit konkretnu session ?

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 11.02.2013 10:47 | Ako zrusit konkretnu session ?

baumax píše:
ondrejko a aky je rozdiel medzi tym co si napisal a tym co napisal dulius ?


taky, ze ondrejko0102 dal meno pouzivatela do zvlast premennej :lol:


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 11.02.2013 11:48 | Ako zrusit konkretnu session ?

taky, ze ked nastavi pre neho napr. 10 session, zmaze vsetky ;)


Online

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ako zrusit konkretnu session ?

Registrovaný: 19.03.07
Prihlásený: 13.12.17
Príspevky: 4025
Témy: 68 | 68
Bydlisko: BA
NapísalOnline : 13.02.2013 0:49 | Ako zrusit konkretnu session ?

Predstav si ze mas
Kód:
session_start();
$_SESSION['name'] = 'dick';
$_SESSION['nick'] = 'pedro';

tak
Kód:
unset($_SESSION['nick']);

ti odstrani obsah $_SESSION['nick'] zatialco $_SESSION['name'] ostava nadalej pristupne.
Kód:
session_destroy();

ti zmaze obsah oboch premien a vlastne obsah celeho pola $_SESSION[].


_________________
Desktop: CPU AMD FX8350@4.514 | Cooling GELID Solutions Tranquillo rev 2 + Noctuaa NF-S12B 1200 | MB ASUS M5A99FX PRO R2.0 | RAM 2x8GB DDR3 Patriot 1600MHz CL9 Viper 3 | VGA Palit 1060 DUAL 6G | SSD Crucial MX300 525GB | HDD Seagate Ironwolf 3TB 5900rpm | PSU CORSAIR CX600M | MONITOR iiyama prolite E2473HDS | MOUSE Roccat SAVU + Razer eXactMat | TeamWolf VOD STORM | OS W10Pro x64 &
Server:CPU XEON X5450@3.0 | Cooling ninja Scythe 2 + Noctuaa NF-S12B 700 | MB ASUS P5Q | RAM 2x2+2x1GB A-DATA 800MHz | VGA ASUS 7600GT Silent 256MB | SSD Crucial M4 128GB | PSU EVGA 500B | Corsair K30 US | Archlinux x86_64 &
Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 8GB RAM, nv750, FHD IPS, 1TB HDD | MOUSE Roccat Savu + Roccat Taito | WIN10Pro InsiderPreview x64 + ArchLinux x64 &
Mobil: OnePlus One | FW LineageOS 14.1 Nightly & Mobil: Blackberry Passport | 10.3.2 & Tablet: ASUS TF101 32G + dock | FW Stock
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 13.02.2013 7:49 | Ako zrusit konkretnu session ?

no ja viemm, co robi session_destroy();
ja len ze ja riesim tu session, ktoru potrebujem riesit a to riesenie dal dulius
session_destroy(); samozrejme spravi to iste + este viac, ale to viac ma nezaujima :)


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 17.02.2013 18:02 | Ako zrusit konkretnu session ?

len preto, ze ja mam asi aj 10 session poli a tiez som to riesil cez unset, ale to bolo vela zbytocnych riadkov


 [ Príspevkov: 20 ] 


Ako zrusit konkretnu session ?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zrusit oramovanie

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

525

05.07.2007 10:55

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zrusit raid

v Pevné disky a radiče

2

350

04.11.2008 18:53

zvratko1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zrusit viazanost?

v Poskytovatelia internetu

10

699

08.09.2008 17:57

leokap

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows live -ako zrusit

v Sieťové a internetové programy

4

322

06.11.2009 10:51

shelner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zrusiť otváranie okien..:(

v Sieťové a internetové programy

7

570

15.11.2009 14:38

pitimir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zrusit bootovacie usb

v Ostatné zariadenia

2

256

14.02.2015 7:05

Mandy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zrušiť hlásenie v BIOSe

v Intel čipové sady

1

106

09.11.2013 17:58

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

outlook - nejde zrušiť ako predvolený

v Sieťové a internetové programy

3

358

24.01.2011 9:06

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zrusit heslo v BIOSe??

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v AMD čipové sady

31

6916

09.09.2008 19:03

cortex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zrušiť objednavku v pccku ?

v Obchody, reklamácie a právo

1

286

05.10.2011 20:07

Luks

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako bezpecne zrusit email konto.

v Služby a webstránky

14

499

27.11.2013 23:06

Kraliček

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zrušiť sieť spravenú cez wifi?

v Siete

2

343

05.06.2012 20:59

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zrušiť zaheslovany bios na Notebooku

v Biosy a ladenie výkonu

10

2257

31.12.2007 13:09

joži

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WinXP - ako zrušiť automatické prehrávanie USB kľúčov

v Operačné systémy Microsoft

9

2136

18.02.2008 1:57

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zrusit hover efekt na ikone ? (Win 7/vista)

v Operačné systémy Microsoft

0

206

12.06.2009 13:18

aero_help

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zrušiť tie pásiky v aero glass vo Viste?

v Operačné systémy Microsoft

6

174

22.08.2008 17:29

Jaro



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF