[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako ukladať kontent

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 28.08.2010 11:09 | Ako ukladať kontent

Chcel by som, urobiť niečo takéto: http://web.php5.sk
Aj preto, aby som sa to naučil...
Všetky tie stránky by mali rovnaké CSS, header a menu.
Jediné čo by sa menilo, by bol ten obsah.
Chcem sa spýtať, ako by bolo najlepšie ho generovať a ukladať.
Mám to ukladať ako typ text do DB, alebo generovať statické súbory na includovanie?
A ako to generovať? Ak sa niekomu chce tak si pozrite tú štruktúru obsahu id=content.
Mám napr. nejakú textareu ako CMS, v ktorej by sa tvoril ten kontent. Ako umožniť spraviť taký dizajn v tej textaree ako je v príklade?
Chápem, že to nieje pre niekoho kto pozná trochu html a css problém, ale ako to čo najviac zautomatizovať, aby to dokázal aj úplný amatér?
Lebo ja tam vlastne využívam dve CSS triedy whiteblock a block. Dať tam dve tlačítak s rovnakým názvom, alebo ako na to?
A potom ako to uložiť? Ako *.inc súbor a includovať to, alebo do tej DB?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ako ukladať kontent

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 28.08.2010 11:41 | Ako ukladať kontent

Citácia:
Lebo ja tam vlastne využívam dve CSS triedy whiteblock a block.

He? Ako to súvisí s tým? A načo sa vlastne pýtaš?
Ja absolútne netuším, kde tam je problém. Je samozrejmé, že stránky budú mať rovnaké CSS, tak sa to väčšinou robí.
Absolútne nechápem, prečo raz píšeš o ukladaní do DB a potom sem pletieš HTML a CSS. Najprv si ujasni, čo od nás chceš vedieť a potom sa opýtaj - očividne v tom máš sám veľký bordel.

A ak nechápeš základy HTML a CSS, tak sa do programovania vlastného systému nepúšťaj. PHP je oveľa komplexnejšie ako tieto dva jazyky.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako ukladať kontent

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 28.08.2010 11:48 | Ako ukladať kontent

No ale PHP umožňuje generovať aj statické stánky, ktoré sa potom už neparsujú a sú tým pádom rýchlejšie. Robí sa to cez fopen() a fwrite(). To asi vieš, nie? A druhá možnosť je DB, ako typ text. Nechápem, čo nechápeš.
Ja sa pýtam, ktorý spôsob by bolo lepšie použiť?
A ako riešiť tú textareu, či je to dobrý nápad mať tam tie dve CSS triedy, na formátovanie obsahu, alebo či sa to robí inak?

PS:
Pozrite sa z niektorých vašich komentov sa zdá, že by som sa mal hodiť na sociálku, vy... sa na všetku snahu niečo zo sebou robiť a proste poberať dávky. VEĎ AK STE TAKÝ OCHOTNÍ MI ICH ZABEZPEĆOVAŤ, TAK V POHO. Len si myslím, že by sa mali trochu ešte zdvihnúť... Ako keby ste sa báli, že vám odhryznem z vášho koláča.
To sa chystám aj urobiť, ale myslím, že spolupracovať je lepšie ako konkurovať si a snažiť sa toho druhého zničiť. Na svete musí by miesta dosť pre všetkých. Ak nie tak som schopný sa podľa toho zariadiť...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 28.08.2010 12:57 | Ako ukladať kontent

camo píše:
No ale PHP umožňuje generovať aj statické stánky, ktoré sa potom už neparsujú a sú tým pádom rýchlejšie. Robí sa to cez fopen() a fwrite(). To asi vieš, nie?


no a urcite vies ze existuju aj este statickejsie stranky ktore su ulozene na filesysteme ako html subor a klientovi ich odovzda web server bez nutnosti volania PHP procesora :)

camo píše:
A ako riešiť tú textareu, či je to dobrý nápad mať tam tie dve CSS triedy, na formátovanie obsahu, alebo či sa to robí inak?

robi sa to tak ako to vies urobit ty. kedze to budes robit ty tak by bola blbost ta navadzat robit to tak ako to ty este neovladas.
sam musis vediet co dokazes a tvoja schopnost myslenia urci aky velky kus z akoze nasho kolaca sa ti ujde :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ako ukladať kontent

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 28.08.2010 12:57 | Ako ukladať kontent

Citácia:
No ale PHP umožňuje generovať aj statické stánky, ktoré sa potom už neparsujú a sú tým pádom rýchlejšie.

Aj? Výsledok php je vždy statická stránka, ktorá sa neparsuje.

Citácia:
Robí sa to cez fopen() a fwrite(). To asi vieš, nie? A druhá možnosť je DB, ako typ text.

To teda neviem, fopen a fwrite už dávno nepoužívam a väčšinou sa používa práve databáza.

Ja len proste nechápem, prečo v jednom príspevku splietaš systém na správu obsahu (súbory vs. databáza) a ďalej sa pýtaš na formátovanie výstupu. To sú dve absolútne odlišné veci. To isté tie triedy - myslíš akože class-y? Ja ich mám v CSS viac, je celkom rozumné používať viac tried. Neviem si predstaviť, že by som stránku naštýloval pomocou jednej. Alebo si si pomýlil nejaký pojem?


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako ukladať kontent

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 28.08.2010 13:06 | Ako ukladať kontent

Shaggy:
Ja chápem, že sú pre teba moje otázky asi až príliš triválne, ale ja som nikdy v živote zatiaľ žiadny systém neurobil. A pred tým než sa do toho pustím, potrebujem mať dobrý návrh nie? Tak sa pýtam aký prístup mám zvoliť.
A myslím, že s tým fopen sa nechápeme.... podľa teba teda DB...

A áno máš pravdu spojil som dve otázky do jednej.
1. Ako ukladať kontent
2. Či je môj návrh formátovania(tak ako ho tam vidíš cez class-y) správny

PS: moje triedy v CSS naozaj znamenajú class-y


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ako ukladať kontent

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 28.08.2010 14:06 | Ako ukladať kontent

camo - ty sa nás pýtaš, či je rozumné používať viac tried v CSS? Sorry, ale ak sa niečo také opýtaš, tak naozaj budeš mať problém s php. A hlavne to nesúvisí s PHP, preto tu budeme riešiť iba bod č. 1.

Ako ukladať kontent? - závisí vždy od konkrétneho prípadu. Ak nemáš k dispozícií databázu, alebo ti z nejakého dôvodu viac vyhovujú súbory, použi súbory. V ostatných prípadoch použi databázu, keďže je s ňou spojených oveľa viac výhod ako so súbormi (napr. vyhľadávanie, údržba atď.)


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
 [ Príspevkov: 7 ] 


Ako ukladať kontent



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako ukladat priatelov

v Databázy

7

508

12.06.2009 19:53

scrysurn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako priebezne ukladat dokument vo Worde 2003 automaticky?

v Ostatné programy

3

281

17.08.2011 22:33

KatjushaMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Firefox nechce ukladat

v Sieťové a internetové programy

3

272

22.05.2009 19:38

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nemoznost ukladat na externy HDD

v Pevné disky a radiče

1

182

14.06.2010 19:03

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

novinky: ukladat do html alebo mysql

v PHP, ASP

7

414

23.08.2009 18:46

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vedci: Dáta raz budeme ukladať do baktérií

v Novinky

27

1428

24.06.2007 15:40

Gul1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako inštalovať módy ho PHPbb a ako na reklamu !!!

v Redakčné systémy

8

2626

30.03.2008 15:39

MarkoSVK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako si nastavim router/modem/wifi? Citaj ako prve!

v Siete

3

925

17.07.2015 13:52

Tonko340

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako kopirovat text z pdf kde je ako obrazok

v Ostatné programy

1

234

19.10.2014 20:18

liqua1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WEB stranka.ako na nu a ako s nou

v Ostatné

13

1123

12.10.2007 21:54

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

samsung nenajde ako bootovatelne mediun, inak ide ako ma

v Optické zariadenia

0

385

27.03.2009 21:53

ejo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako nainstalovat javu do pc s pristupom ako uzivatel

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

527

18.03.2008 8:40

redw

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Samsung S8300 ultra touch ako navigacia. ako na to?

v Mobilné zariadenia

6

809

26.11.2009 22:25

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nastaviť v notebooku výkonnejšiu grafiku ako primárnu.

v ATI/AMD grafické karty

0

186

12.12.2015 21:10

krakenis

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako po preinstalovani mat parametre ako minuly uzivatel

v Operačné systémy Microsoft

1

222

20.08.2008 8:42

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Návod: Ako si spravit doma zmrzlinu original ako z obchodu?

v Jedlo, pitie a varenie

7

3323

22.08.2009 15:55

david3504



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF