[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako nastavit pomocou  setlocale(LC_MONETARY ...  menu EURO?

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city

Hladal som aj na googli , len ako si mi to nikdy nefungovalo. Mate s tym dakto skusenosti, pre slovensku cenu mam nastavene sk_SK , co mi ide, ale neviem co mam dat pre euro. Ceny mam ulozene v databaze v decimal stlpci a prave tato finta by mi mala pomoct urobit z cisla cislo s desatinnou ciarkou a medzerami pri tisickach ....

PS: da sa mi to vobec prestavit? nezalezi to od nastavenia php.ini ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

no ak som ťa správne pochopil tak s názvom témy to nemá ale vôbec nič spoločné a áno je na to funkcia, ktorá oddeluje každé 3 čísla čiarkou ale neviem si spomenúť názov, inak s php.ini to nemá vôbec nič spoločné ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako nastavit pomocou  setlocale(LC_MONETARY ...  menu EURO?

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
Napísal autor témyOffline : 20.03.2008 19:17 | Ako nastavit pomocou setlocale(LC_MONETARY ... menu EURO?

tak mozno som sa dobre nevyjadril, ono nastavi menu aby mi pomocou money_format mohlo spravne vytvorit cenu, no pokial to nenastavim na euro, tak mi za cenu neda znak eura


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

tak a teraz tomu už vôbec nerozumiem ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako nastavit pomocou  setlocale(LC_MONETARY ...  menu EURO?

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
Napísal autor témyOffline : 20.03.2008 20:06 | Ako nastavit pomocou setlocale(LC_MONETARY ... menu EURO?

mam napriklad takyto script:
Kód:
...
setlocale(LC_MONETARY, 'sk_SK');
....
while ($riadok_nacitaj= mysql_fetch_array ($vysledok_nacitaj)){

$id=$riadok_nacitaj['id'];
$nazov=$riadok_nacitaj['nazov'];
$skrateny_text=$riadok_nacitaj['skrateny_text'];
$cena_sk= money_format('%.2n', $riadok_nacitaj['cena_sk']);
$cena_euro= money_format('%.2n', $riadok_nacitaj['cena_euro']);

....
}


toto mi zaruci , ze mi vypise cenu 1599.90 z databazy ako 1 599,90 SK , prepinanie sk/eu meny mam vyriesene a potrebujem vediet hodnotu ktoru dosadim do setlocale(LC_MONETARY, 'sk_SK'); namiesto toho sk_SK aby mi urobilo z ceny 1599.90 vystup 1 599,90 €

dufam ze to uz pochopil kazdy


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ako nastavit pomocou  setlocale(LC_MONETARY ...  menu EURO?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

neviem, nemam s tym skusenosti, ale sk_SK@euro si skusal?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako nastavit pomocou  setlocale(LC_MONETARY ...  menu EURO?

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
Napísal autor témyOffline : 20.03.2008 22:12 | Ako nastavit pomocou setlocale(LC_MONETARY ... menu EURO?

no skusil som, ale nejde... ja som ich skusal vela, tie co som nasiel ale isli mi len en_US a sk_SK


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ako nastavit pomocou  setlocale(LC_MONETARY ...  menu EURO?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

hmm a preco tam nechces dat manualne symbol eura?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako nastavit pomocou  setlocale(LC_MONETARY ...  menu EURO?

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
Napísal autor témyOffline : 20.03.2008 22:30 | Ako nastavit pomocou setlocale(LC_MONETARY ... menu EURO?

momentalne to tam mam tak nastavene, lenze money_format mi pomocou setlocale formatuje i cenu (vytvara desatinnu ciarku a medzeru pri tisickach). rozmyslam ze na tento ucel by som mohol vyuzit inu funkciu a dopisat znak eura za tym


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ako nastavit pomocou  setlocale(LC_MONETARY ...  menu EURO?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

nj, ked to nejde tym sposobom, na co sa trapit, ked existuje aj ine vhodne riesenie... napr. number_format()


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako nastavit pomocou  setlocale(LC_MONETARY ...  menu EURO?

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA

no ale sak neslo by to tak ze si das normalne
echo $cena_co_ti_ju_vypluvne.'€';
necital som celu temu, len posledne prispevky, takze neviem :oops:


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako nastavit pomocou  setlocale(LC_MONETARY ...  menu EURO?

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
Napísal autor témyOffline : 20.03.2008 22:40 | Ako nastavit pomocou setlocale(LC_MONETARY ... menu EURO?

Drako píše:
no ale sak neslo by to tak ze si das normalne
echo $cena_co_ti_ju_vypluvne.'€';
necital som celu temu, len posledne prispevky, takze neviem :oops:


tak si ju precitaj
idem skusit pouzit to number_format

edit:// funguje mi to cez number_format, ale aj tak by ma zaujimalo to money_format, ak to nahodou dakto bude skusat a pride na to tak nech napise


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.09.06
Prihlásený: 30.12.14
Príspevky: 25
Témy: 0 | 0

Ja na to používam túto funkciu:
Kód:
// sformatuje cenu podľa zadanej meny
function sformatujcenu ($cena, $mena) {
  switch ($mena) {
   
    case "SKK":
      $local = "sk_SK";
    break;
   
    case "CZK":
      $local = "cs_CZ";
    break;
   
    case "EUR":
      $local = "de_DE";
    break;
   
    case "USD":
      $local = "en_US";
    break;
   
    case "GBP":
      $local = "en_GB";
    break;
   
    default:
      $local = "sk_SK";
    break;
   
  }
  setlocale(LC_MONETARY, $local);
  $cena = money_format("%.0n", $cena);
  $trans = array(chr(163) => "£");
  $cena = strtr($cena, $trans);
  return $cena;
}

Nakoľko mám stránky v kódovaní iso-8859-2 tak mi zle zobrazovalo znak libry; preto som to ošetril tou funkciou strtr...
Snáď ti to pomôže...


 [ Príspevkov: 13 ] 


Ako nastavit pomocou setlocale(LC_MONETARY ... menu EURO?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako na MENU pomocou HTML+CSS+PHP ???

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

757

20.11.2006 15:19

javo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nastaviť všetkým EditBoxom jedno PopUp menu s funkciami?

v Delphi, Visual Basic

9

479

01.08.2010 22:22

Manny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Menu pomocou JS

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

254

27.07.2009 21:18

jurov

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

menu pomocou html od zaciatku

v HTML, XHTML, XML, CSS

16

866

18.07.2008 8:38

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nastaviť v notebooku výkonnejšiu grafiku ako primárnu.

v ATI/AMD grafické karty

0

186

12.12.2015 21:10

krakenis

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako nastavit bs player ako predvoleny prehliadac?

v Video programy

1

550

22.07.2010 13:09

milosb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nastaviť video ako pozadie pracovnej plochy?

v Operačné systémy Microsoft

3

986

31.03.2010 22:43

Googler1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HD4870 , ako nastavit viac ako povoluje...

v Grafické karty

1

299

20.10.2008 9:03

Xaltotun

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

W7 ako nastavit particiu ako recovery?

v Operačné systémy Microsoft

1

102

18.03.2016 15:25

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nastaviť index.php ako homepage

v Redakčné systémy

4

521

01.09.2006 9:59

BaSkeR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nastaviť opakovanie???

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

293

11.04.2010 15:40

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako nastavit hypermemory?

v ATI/AMD grafické karty

1

409

05.02.2010 0:07

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako nastavit router

v Siete

17

16453

09.05.2010 13:41

maco54

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako nastavit wifi

v Siete

2

1940

07.01.2009 14:39

br4n0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nastavit voltage??

v Biosy a ladenie výkonu

3

375

01.03.2010 11:36

rapkac1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako nastavit NAT

v Siete

2

474

04.12.2007 14:21

Jaro



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF