5.1 vs 7.1akle su vyhody konfiguracie reproduktorov 7.1 oproti 5.1? oplati sa 7.1 alebo staci 5.1? 7.1 nevyuzijes preco? To by aj mna zaujimalo ze preco? Ale zalezi to asi aj od velkosti miestnosti a co hces na tom pocuvat, teda na music to asi moc nebude kedze by sa prehlucovalo tych 7 repro. Ci ako?? pretoze napriklad aj filmy su robene len pre 5.1 pretoze ak to nemas spesl rozmiestnene po miestnosti tak ti to je na kkt pretoze 5.1 je za tu istu cenu lepsie ako 7.1 chcem to na hry. co znamena spravne rozmiestnene? izbu mam cca 4x3m a sedim v strede. Ak nevies ani to, ze repraky pre priestorovy zvuk musis mat nejak poukladane, tak to ani 5.1 nekupuj... Skratka 5.1 vs. 7.1 je dost maly rozdiel - pridavaju sa tam dva surroundy tusim po bokoch. Na filmy zbytocnost a na hry tiez - 90% hier je robenych pre 5.1 zvuk. ja viem ze maju byt niak poukladane. ta otazka skor narazala na to preco by ich niekto mal rozmiestnit nespravne. nie vzdy je mozne rozdelit idealne 5.1, nie to este 7.1. A coho som svedkom, 90 percent ludi nema spravne rozlozenych ani tych 5 reproduktorov. Vyhoda 7.1 oproti 5.1 je mala a cena je vyssia. Som zastancom 5.1 priestoroveho zvuku, aj ked som uz pocul napr. bose alebo gigaworks S750 (7.1). Tie bocne dva repraky povazujem za zbytocnost, preto ich vedia nahradit predne a surroundy rovnakym principom, na ako funguje stereo. ok diky ...
5.1 vs 7.1 |