| Autor | Správa |
.:M@Rt!nKo:.
 Užívateľ
 Založený: 03.10.2007 Príspevky: 2010 Bydlisko: Prievidza
 | Zaslal: Ne 01.03.09 18:52 |   |
Ahojte , v poslednej dobe sa mi prejavuju zdravotne problemy ako je bolest chrbta bolest oci a hlavy a viem ze je to sposobene "nepohodlim" ktore mam pri pc , a to je zle lebo ked sa zle (nepohodlne) citim pri pc tak som nervozny a vsetko ma boli.Takze planujem ze urobim niake zmeny v mojom workplace( napr znizenie stola , premiestnenie a pod..)Chcel by som s spytat , ze aka je taka idealna vyska pc stola , ci je lepsie pouzivat tu vysuvnu srandu na klavsnicu alebo je to lepsie mat klavesnicu a mys na stole , a v akej vyske a vzdialenosti by mal byt monitor od oci. Uvitam kazdu radu alebo nejake postrehy k teme .Pls len neradte nech si kupim nejake 25 tisicove kancelarske ortopedicke a neviem ake kreslo .Budem vdacny za kazdu radu , lebo asi viete co je to citit sa nepohodlne za pc  |
| |
  |
 |
D4vid
 Užívateľ
 Založený: 30.08.2007 Príspevky: 990 Bydlisko: Kosice
 | Zaslal: Ne 01.03.09 18:55 |   |
No mozno to je tym ze pri nom travis vela casu... pokial sa to netyka zamestnania odporucam trosku pc obmadzit... Ja sa tak niekedy tiez citim.. vtedy je najlepsie ist na chvilku vonku  |
_________________ No INTERNET
No LIFE
CPU: Intel Core 2 Quad 6600 2,4GHZ@3,0GHZ MB: ASUS P5K VGA: ASUS GeForce 8800GTS 640MB 576/1404/1908 RAM: Patriot 2x2GB CL4 HDD1: Samsung 400GB 16MB cache HDD2:Samsung 750GB 32MB cache ZDROJ:Corsair Power Supply HX620 620W OS: Windows 7 Ultimate 64-bit
Monitor:LG Flatron W2234S | |
    |
 |
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 01.03.09 18:58 |   |
| D4vid napísal: | No mozno to je tym ze pri nom travis vela casu... pokial sa to netyka zamestnania odporucam trosku pc obmadzit... Ja sa tak niekedy tiez citim.. vtedy je najlepsie ist na chvilku vonku  | Praveze nesedim za nim az tak moc casu aj ked by to mohlo byt menej(predsalen su ludia ktory tam stravia aj 12hodin denne , ja tam v priemere stravim mozno 2 hod denne , cez vikendy mozno 4 hod) ale tam asi ani nejde o ten straveny cas za pc , proste ja zapnem pc chvilu za nim sedim alebo co a po 10 minutach uz ma boli v chrbte uz sa hmirim a neviem co  |
| |
  |
 |
Enermax
 Užívateľ
 Založený: 09.03.2008 Príspevky: 759 Bydlisko: Sabinov
 | Zaslal: Ne 01.03.09 19:08 |   |
Odporúčam Spinalis stoličku ak to poznáš síce je to ohromne drahé navyše v časoch finančnej krízy ale tak pre info ( http://www.spinalis.sk/ ) Je to zdravé pre chrbticu podrobne preštuduj celú stránku.  |
_________________ CPU: Intel E7400 + Cooling Freezer 7 PRO / RAM: 2 x 2GB DDR2 1066 Extreme Edition / VGA: Gainward HD 4850 GS 512 MB ( 700 MHz) / HDD: Samsung 750 GB / DVD: Samsung DVD Burner Light Scribe / MB: Asus P5Q PRO / PSU: Enermax PRO 82+ / MONITOR: LCD Samsung 2243BW (22") 2ms / MOUSE: Logitech Wireless Wave KEYBOARD : Logitech WAWE PHONE:LG GT 540 Optimus GPS: Garmin Nuvi 255 (Slovakia Roads), Reproduktory: Redstar Multimedia OS: Windows 7 Ultimate - 64 bit.--- Google USER | |
   |
 |
arindal
 Užívateľ
 Založený: 17.10.2007 Príspevky: 354
 | Zaslal: Ne 01.03.09 19:15 |   |
| D4vid napísal: | No mozno to je tym ze pri nom travis vela casu... pokial sa to netyka zamestnania odporucam trosku pc obmadzit... Ja sa tak niekedy tiez citim.. vtedy je najlepsie ist na chvilku vonku  |
jj naj je ist von, ja zoberiem psa, prebehneme sa, zapalim si.. a ked pridem naspat a sadnem za pc citim sa na dalsich 8 hodin expenia  |
| |
  |
 |
majso
 Užívateľ
 Založený: 03.11.2006 Príspevky: 1550 Bydlisko: Prešov
 | Zaslal: Ne 01.03.09 19:31 |   |
skús si vymeniť stoličku za fitloptu |
_________________ Oldcore user | |
   |
 |
ScorpionSX
 Administrátor
 Založený: 16.05.2005 Príspevky: 5392 Bydlisko: Trenčín, SR
 | Zaslal: Ne 01.03.09 19:33 |   |
Základ je stolička k dobrou oporou na chrbát, vysoká by mala byť asi tak, že keď sa pozeráš priamo, tak by si mal vidieť za rovno očí vrchnú hranu monitora. Klávesnicu a myš v takej polohe/výške, aby si nemal ruky moc natiahnuté dole ani vyložené hore vzhladom na pozíciu v ktorej by si mal sedieť. Ďalšia vec je, že stolička by mala mať opierku na ruky a operadlo, ktoré sa dá polohovať, aby si si vedel nájsť optimálnu polohu pri sedení.
No a potom prichádzajú na rad také veci ako je myš, ktorá ti sadne do ruky, aby ti počas klikania nestŕpla ruka alebo tak. Ale základ je dobrá stolička. Zájdi do nejakej predajne s nábytkom a pár si ich vyskúšaj. Stôl a jeho výšku a výšku klávesnice a myši upravuj na základe toho ako sedíš. |
     |
 |
Mastros
 Užívateľ
 Založený: 27.02.2007 Príspevky: 1191
 | Zaslal: Ne 01.03.09 19:34 |   |
Monitor vo vyske oci vo vzdialenosti jednej paze (aby si dosiahol z miesta, kde sedis bez pohnutia zadkom), klavesnica a mys tak, aby si mal predlaktie a rameno v pravom uhle pri pisani (ruky neopierat), nohy mat polozene celymi chodidlami na dlazke, pravy uhol medzi holennou a stehennou kostou, sediet vzpriamene, na celej riti a naucit sa pisat vsetkymi desiatimi naslepo - odporucam program ATF (All Ten Fingers) v kombinacii s ucebnicou Administrativa a korespondencia pre 1. rocnik SOS.
To su zasady spravneho sedenia pri PC, kedy Ta nebude nic boliet a budes krasne rychlo a bezchybne pisat. Nemusis stale tocit hlavou, vyhnes sa bolestiam krku. Skusil by som sediet na FitLopte a nutit sa sediet vystrety na nej. Naozaj popicofka.
Nastav si aj jas monitora, aby Ta oci neboleli.
Odporucam stolicku SIRIUS od Office Pro.
http://bydleni.baushop.cz/kancelarske-zidle/office-pro |
_________________ <3 MoMi | |
   |
 |
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 01.03.09 20:06 |   |
Kazdemu kto mi tu radi a pod velmi pekne dakujem .Asi budem musiet kupit niake nove kreslo alebo stolicku alebo zeby fit loptu?..ale neviem niake je to proti srsti ked vravite ze stolicka ma mat operadlo a podpierky na ruky a fitlopta nema ani jedno z toho , a fit lopta je dost nizka a v tom pripade ak by som chcel dociahnut na klavesnicu musel by som mat ruky natiahnute do hora.Oki tak monitor si zvisim popripade znizim tak aby ked sa vystrem a oprem som mal hornu hranu zaroven oci.Asi vymontujem tu vysuviaciu policku na klavesnicu a mys aj tak je to neprakticke lebo sa o to bucham , a ma to malo priestoru.A co k tej vyske stola , kolko odporucate?..lebo ja mam vrchnu cast stola vo vyske 80cm co je asi vela , a monitor mam pred oknom a cital som ze ani to neni dobre pre oci , asi dam pc stvol k stene na lavo od okna cize ked budem sediet pri stole okno budem mat po pravej ruke, a ten stvol znizim a niake tie cm na tych 75cm (vrchna hrana stola) myslim ze aj tych 5cm nieco spravi.Vy mate aku vysku stola? |
| |
  |
 |
InVader
 Užívateľ
 Založený: 23.02.2008 Príspevky: 1455 Bydlisko: Štúrovo Vek: 17
 | Zaslal: Ne 01.03.09 20:34 |   |
Ja by som ti odporucil ked ta boli po dlhom sedeny chrbat to to http://www.darceky-eshop.sk/masazna-podlozka-s-vyhrievanim-p-660.html |
_________________ MB:GIGABYTE Z68X-UD3H-B3,CPU:I5-2500k 3.3Ghz,FAN:Coolink Corator DS,GPU:GIGABYTE N570OC-13I,RAM:KINGSTON 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9,HDD:SAMSUNG SpinPoint F3 1000GB,DVD:LG GH22NS,PSU:Seasonic S12II-620 620W 80 Plus Bronze,CASE:Fractal Design Define R3 Black Pearl,MONITOR:Samsung S24A350H 24" | |
     |
 |
Svolo
 Užívateľ
 Založený: 10.02.2008 Príspevky: 2274 Bydlisko: Nitra
 | Zaslal: Ne 01.03.09 20:55 |   |
Co sa tyka monitoru a klavesnice tak to ti tu uz napisali. Ale ja doplnim kreslo, a taku lacnejsiu alternativu. Tiez mam s tymto trochu problemy. Za PC travim taky 3 hodky cez tyzden a 4-5 cez vikendy. A preto som sa rozhodol investovat do kresla a akurat vcera sme boli v BA tak som si kupil toto : http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/40103100 - ide o to, ze je vysoke, takze hlavu mam oprete. Ma aj vystelku v oblasti ladvin takze sedim tak vystretejsie ale lavne sa da dobre ponastavovat a co ma tesilo najviac, sedelo sa mi za nim vyborne a cena bola tiez prijatelna na take kreslo. Dnes som ho pouzivma prvy den a uz je to lepsie, to mozem potvrdit. Pls neberte to ako reklamu, ale ja mam doma toto a je to perfektne a nestoji to tazke peniaze. |
_________________ motto:WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
MB:Asus P5K/EPU | CPU:Intel C2D E7200 + AC Freezer 7 PRO| VGA:Asus nVidia GeForce 9600 GT | HDD:640 GB Seagate | RAM:2x1GB 800MHz Kingston HyperX | mechanika:LG DVD(napalovanie) | Case:MIDI Colorsit 8040-LCD Display + 2x AC Fan 18dB-1500 RPM | zdroj:Fortron 400W | OS:Windows 7 ult 64bit | monitor:22" LCD ASUS VW225N DVI | myš: laser Logitexh RX1500 | phone:Nokia 5800xm
notebook: IBM Lenovo Thinkpad T61 + Apple Nano 4th 8GB green | |
     |
 |
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 01.03.09 21:19 |   |
Jj ta cena je celkom prijatelna este , ale teraz este neni aktualne nove kreslo , zatial mi vystaci to co mam , len mam pocit ze mam vysoko stvol asi?...este mi nik nrepezradil aku mate vy vysku stola?...asi to znizim na tych 75cm co myslite bude to oka?..a tu policku na klavesnicu vymontujem. |
| |
  |
 |
ScorpionSX
 Administrátor
 Založený: 16.05.2005 Príspevky: 5392 Bydlisko: Trenčín, SR
 | Zaslal: Ne 01.03.09 22:11 |   |
75cm mám aj ja a pripadá mi to akurát (btw, som vysoký cca 185cm). Stoličku mám asi pol metra od zeme.
Inak ešte by som ti poradil nejaké svetlo za monitor, aspoň nejaké také ledky čo sa robia na USB ako lampa pre notebooky. Nech ti večer monitor neťahá oči. |
     |
 |
tommy1104
 Užívateľ
 Založený: 30.07.2007 Príspevky: 3803 Bydlisko: Zvolen-okolie
 | Zaslal: Ne 01.03.09 22:17 |   |
1. vrchná hrana monitora zarovno s očami
2. klávesnica a myš v rovnakej výške, na vysúvacej doske
3. pohodlné kreslo
4. svetlo za monitorom a znižovať jas
Ja mám 76cm stôl, meriam 186cm a 17" monitor je mi hrozne nízko, preto idem kupovať výškovo nastaviteľný, bolieva ma krčná chrbtica. Cez týždeň sedím za PC možno hodinu, ale keď som doma, tak 8 hodín nie je problém. |
| |
  |
 |
Svolo
 Užívateľ
 Založený: 10.02.2008 Príspevky: 2274 Bydlisko: Nitra
 | Zaslal: Ne 01.03.09 22:40 |   |
No tak ako hovori tommy s tym monitorom, ja mam mys na stole aj s klavesnicou a nemam problem. Meriam asi 185 cm ale tak s tymto kreslom to nie je problem nastavit ako potrebujem. A samozrejme ze mi stale svieti lampa nad stolikom, ktoru mam otocenu tak aby isla na stenu a poza monitor. Svieti na zlto, take mäkke denne svetlo.
PS:co sa tyka mna, tiez nemam problem stravit za PC 8 hodin, samozrejme ze prestavky kvoli ociam mam brejle, ale velmi sa tymi 8 hodinami nechvalim  |
_________________ motto:WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
MB:Asus P5K/EPU | CPU:Intel C2D E7200 + AC Freezer 7 PRO| VGA:Asus nVidia GeForce 9600 GT | HDD:640 GB Seagate | RAM:2x1GB 800MHz Kingston HyperX | mechanika:LG DVD(napalovanie) | Case:MIDI Colorsit 8040-LCD Display + 2x AC Fan 18dB-1500 RPM | zdroj:Fortron 400W | OS:Windows 7 ult 64bit | monitor:22" LCD ASUS VW225N DVI | myš: laser Logitexh RX1500 | phone:Nokia 5800xm
notebook: IBM Lenovo Thinkpad T61 + Apple Nano 4th 8GB green | |
     |
 |
|