[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 21.06.2007 16:45 | Uľahčenie práce

Potrebujem poradiť pri jednej veci ohľadom PHP. Web si teraz robím rozložený na dve časti. Samostatné PHP skripty a druhá časť sú template (.tpl) súbory, ktoré tvoria šablónu webu. Chcel by som si uľahčiť prácu, tak ako je to v phpBB...Keď do tpl súboru chcem vložiť obsah premennej, musím zadať toto:

Kód:
<? echo ($premenna); ?>


Vedeli by ste mi poradiť, ako by som to mohol spraviť tak, aby stačilo napísať iba toto?

Kód:
{PREMENNA}


V PHP som začiatočník. Ďakujem


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Uľahčenie práce

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 21.06.2007 17:15 | Uľahčenie práce

tento styl funguje tusim pri sablonovacom systeme smarty. ja osobne s nim skusenosti nemam, ale mozno ti tu niekto poradi. v kazdom pripade si o smarty najdi nieco na google


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Uľahčenie práce

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 21.06.2007 21:54 | Uľahčenie práce

jj, ja smarty vyuzivam, a musim potvrdit ze je to uzasne

najviac som pocitil ako mi smarty chyba prave teraz, ked som musel robit jeden web bez neho

smarty je uplne jednoducha vec. stiahnes, vytvoris jeho objekt, a nakonfigurujes cestu, kde sa nachadzaju templaty, a tiez dalsie subory ( o tomto viac v manuali)

potom uz iba pridelujes prikazom $objekt_so_smarty->assign('premenna', 'hodnota');

a zobrazujes stranky $objekt_so_smarty->display('nazov_templatu.tpl');

viac na smarty.php.net


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Uľahčenie práce

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 22.06.2007 7:33 | Uľahčenie práce

toto je vycucnuté z phpbb, skús sa s tým pohrať, možno ti to pomôže:
Kód:
$template->pparse('body');
//ale predtým niekde musis zavolat kód:
$template->set_filenames(array(
      'body' => '<subor.tpl>')
   );


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.06
Prihlásený: 09.09.08
Príspevky: 345
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 22.06.2007 12:17 | Uľahčenie práce

mokus píše:
toto je vycucnuté z phpbb, skús sa s tým pohrať, možno ti to pomôže:
Kód:
$template->pparse('body');
//ale predtým niekde musis zavolat kód:
$template->set_filenames(array(
      'body' => '<subor.tpl>')
   );


Super, samozrejme, že Ti to pomôže, ale iba pokial si ešte zu phpBB nakopírujes súbor includes/template.php v ktorom sa nachádza trieda a všetky funckie a upravíš ho ;)

Ja som si ho upravil, používam ho, páči sa mi viac ako Smarty


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 22.06.2007 17:57 | Uľahčenie práce

Leachim píše:
Super, samozrejme, že Ti to pomôže, ale iba pokial si ešte zu phpBB nakopírujes súbor includes/template.php v ktorom sa nachádza trieda a všetky funckie a upravíš ho ;)

Ja som si ho upravil, používam ho, páči sa mi viac ako Smarty


No hej, ako si myslel upraviť, lebo túto metódu som skúšal, len akosi neviem, čo tam mám upravovať, je tam toho strašne veľa...neviem, totiť, ktoré funckie môžem vypustiť, aby to nakoniec vôbec fungovalo... :roll:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Uľahčenie práce

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 19.07.2007 13:18 | Uľahčenie práce

ja sa na to asi pozriem cez vikend, lebo sa chystam trochu postudovat phpbb, a tieto veci vyzeraju zaujimavo

mozno to nakoniec budem tiez pouzivat namiesto smarty


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Uľahčenie práce

Registrovaný: 24.02.07
Prihlásený: 24.08.09
Príspevky: 146
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 10.10.2007 18:53 | Uľahčenie práce

chalani vymysleli ste uz daco s tym smarty alebo template.php ? neviete mi pls konkretne poradit ako na to?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Uľahčenie práce

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 10.10.2007 18:59 | Uľahčenie práce

co takto quick start?

http://smarty.php.net/quick_start.php


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Uľahčenie práce

Registrovaný: 24.02.07
Prihlásený: 24.08.09
Príspevky: 146
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 10.10.2007 19:47 | Uľahčenie práce

:D sry, uz som na to prisiel. len sa chcem spytat, ako dam do tohto:
Kód:
$smarty->assign('name', 'xyz');

namiesto toho xyz nazov funkcie ktoru mam vytvorenu aby jej vysledok potom zobrazil?
dik


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Uľahčenie práce

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 10.10.2007 21:05 | Uľahčenie práce

Jednoducho.
Kód:
$smarty->assign('name', super_funkcia('super_parameter_super_funkcie'));

Môže tam byť hocičo, celé číslo, pole, reťazec, boolean...


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Uľahčenie práce

Registrovaný: 24.02.07
Prihlásený: 24.08.09
Príspevky: 146
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 10.10.2007 21:42 | Uľahčenie práce

ked som to dal takto tak on tu funkciu zavolal priamo tam kde je napisana. nevlozil ju do toho suboru templatu. takze najprv bola funkcia zobrazena a potom az ten template subor


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Uľahčenie práce

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 11.10.2007 6:56 | Uľahčenie práce

A aká je tá funkcia? Ak nechceš jej návratovú hodnotu (lebo ona sama niečo zobrazí na obrazovku, napr. ako print_r($var);) tak máš možnosť - otvor si šablónu (.tpl) a do nej napíš {php}funkcia();{/php} - medzi značky {php} a {/php} sa môže vložiť akýkoľvek PHP kód, ale silne sa to neodporúča! Pretože potom ten šablónovací systém v podstate stráca zmysel. Lepšie je napísať si funkcie s normálnou návratovou hodnotou a tú predať do {$smarty_premennej} a formátovať smarty premennú.

Ešte tam tuším existuje spôsob, ako zadefinovať vlastné funkcie v smarty, ale na podrobnosti si nespomeniem (určite to však nájdeš v smarty manuáli).


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Uľahčenie práce

Registrovaný: 24.02.07
Prihlásený: 24.08.09
Príspevky: 146
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 11.10.2007 15:08 | Uľahčenie práce

no vo funkcii je echo
a vyzera takto
Kód:
function NazovWebu() {
$sql = "SELECT value FROM config WHERE name='nazov' LIMIT 1";
if($res = @mysql_query($sql)) {
   $config = mysql_fetch_assoc($res);
   
   echo $config['value'];
}

je to vlastne kod ktori mi tu poradili na fore len som ho obalil do fnkc


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Uľahčenie práce

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 11.10.2007 15:15 | Uľahčenie práce

namiesto echo skus dat return


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Uľahčenie práce

Registrovaný: 24.02.07
Prihlásený: 24.08.09
Príspevky: 146
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 11.10.2007 16:33 | Uľahčenie práce

parada, dikes moc. uz to facha


 [ Príspevkov: 16 ] 


Uľahčenie práce



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ulahcenie preinstalovania windowsu

v Operačné systémy Microsoft

1

124

14.10.2012 10:53

hornak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rozdelenie prace

v Správy pre vedenie fóra

1

924

05.09.2008 22:02

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Luckine prace

v Webdesign

11

676

19.12.2010 15:57

pa3ick

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Punuka prace

v Správy pre vedenie fóra

1

551

15.09.2012 21:22

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

graficke prace

v Ponuka práce

8

1394

15.07.2007 22:16

JoSliacky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Graficke prace

v Ponuka práce

0

697

11.06.2009 12:44

Spider2007K

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PRACE NESCHOPNE USB

v Ostatné zariadenia

8

304

31.05.2012 12:10

evens

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Téma ročníkovej práce

v Vzdelanie, štúdium, škola

5

119

17.03.2014 14:52

likju

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Notebook do práce

v Notebooky a netbooky

12

296

27.10.2016 16:55

void

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Téma bakalárskej práce

v Vzdelanie, štúdium, škola

0

158

10.10.2013 9:22

XOLOO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Klavesnica do prace

v Externé zariadenia

3

97

11.04.2017 13:17

mirom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Grafik - Ponuka prace

v Ponuka práce

0

1539

22.02.2007 13:51

Graphic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spohodlnenie prace pri pc

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Zdravie, medicína, choroby a liečenie

49

4982

07.11.2009 12:28

Palinhoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dobrovoľné práce Helpx.net

v Dovolenka, cestovanie a turistika

1

158

19.02.2015 14:09

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Poradte prosim ohladom prace

v Bezpečnosť a firewally

7

560

13.11.2008 21:26

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ponuka prace web programatora

v Ponuka práce

2

1298

23.08.2007 18:16

javo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF