Dobrý večer. Uvažoval som nad kúpou tohto zdroja http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... t209130080 , chcel by som ho do zostavy, ale na grafickej karte je napísané Energetická náročnosť: Mindoporučený výkon zdroja:400 W. Takže neviem či mam kúpiť výkonnejší zdroj, ak existuje poradte. Max cena za zdroj 50 euro.
_________________ Vládne SLOBODA SLOVA a zakomplexovaný moderátori nemajú chyby ... A vyhrážať sa niekomu BANOM za to že si povie svoj názor nech sa páči... o toto ja nestojím aby ma niekto nazýval fanatikom a ešte sa hral na urazeného
A nestačila by ti platforma micro atx.... to nebude nič hrozne veľké tiež.
_________________ Vládne SLOBODA SLOVA a zakomplexovaný moderátori nemajú chyby ... A vyhrážať sa niekomu BANOM za to že si povie svoj názor nech sa páči... o toto ja nestojím aby ma niekto nazýval fanatikom a ešte sa hral na urazeného
ja som našiel po hodine hľadania 350w a ten stál 70 euro plus poštovné, čo je pre mňa dosť veľa. O tom micro atx som uvažoval ale chcem mať nejakú skúsenosť so skladaním pc a pri tomto malom formáte by to až také drahé nebolo.
Bude to rovnako drahé v oboch prípadoch.
Dokonca niektoré komponenty ako sám vidíš sú dosť drahé a tiež sa priprav na to že extrémny výkon tam nemôžeš napchať lebo je to ťažké v tak malej skrinke uchladiť tiež veľkosť chladiča a grafiky je veľmi obmedzená.
tak to je klasický príklad HTPC teraz sme o tom písali ale v inej téme Ale v takýchto pc nemá čo hľadať grafika ku ktorej je odporúčaný zdroj 400w.
To sa strašne odzrkadlí na spotrebe toho pc atď
no malo ale či sa ti zmenstí do skrinky je otázne ...
normalne napis vsetky potrebne udaje
• cena?
• len skrina s vnutrom alebo aj monitor a periferie?
• vyuzitie pocitaca?
• kde chces pocitat vyuzit, ze chces kompaktny format za tak nizku cenu a na ukor kvality?
_________________ "To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu." Tomáš Baťa
ja som chcel iba vedieť čo znamená mindoporučený zdroj: 400w či taký zdroj musí byť a tak, či môže byť aj menší, alebo to pôjde bez problémov aj na tom 300w
Tým minimom sa môžeš a nemusíš riadiť záleží od kvality zdroja, účinnosti atď.
Každopádne mnoho krát má grafika min doporučený zdroj 600w napr GTX570 a celá zostava papá v burne tak 250-350w takže reálne si možno zoberie 200w a stačil by tam aj dobrý 500w zdroj...
Ale ja osobne sa tým riadim a keď je raz napísané doporučený tak ho tam dám je tam rezerva ten zdroj tým pádom nie je tak zaťažený a mám istotu že mi neoddýde po roku alebo skôr.
V HTPC skrinke ale bohvieaké vetranie nie je čo je tiež nie dobré pre zdroj samotný nie to keď nemá ani žiadnu certifikáciu.
Nerobil by som to takto vôbec.