zdroj k zosiku-radanazdar kupil som si tento malicky zosik do izby-uplne staci http://audio-video-foto.hyperinzercia.s ... vsky-kraj/ a bude mi treba k nemu zdroj...rozmyslal osm ze z PC mam zdroj ktory ma pri 12V..max15A.... lenze ako najdem na zdroji tie 2 spravne kabliky?? som len zacatocnik...vdaka za radu tyvole na toto napísať 180W+180W chce už fakt debila... ak chceš zo zdroja 12V tak čierny je zem a žltý je +12V, ale takýto zdroj nie je vhodný na napájanie zosilovača a preco by nemal byt vhodny z pc?? tak ale 180+180 je max. hudobny to bes to mas to iste ako ked ti napisu k reprakom k PC te maju 3OOw a su 15€ Preco PC zdroj neni vhodny? 1. Impulzne zdroje su zdrojom rusenia. 2. Ak chces z 12V vetvy odberat 6A tak musis PORIADNE zatazit 5V vetvu-v rovnakom pomere cca co bude dost neekonomicke. lebo sa vetsinou zatazuje takto odpormi ziarovkami na 6V....CD ROM nestaci. 3. Vela PC zdrojov je hnus-na vystupe poddimenzovane kondenzatory, cievky-ak tam su .... Cize pouzit ho mozes..ale neni to idealne. uvidime co to bude potom dam vedet na takýto zos bude aj PC zdroj stačiť, ide ale o to že z toho zdroja často lezie bordeľ a nezvláda vykrývať prúdové špičky tak ako transformátorový zdroj. Hudobný výkon je výkon, ktorý dokáže dať zosík na výstupe pri zaťažení hudobným signálom, teda nie sínusom, a ten býva o niečo málo vyšší ako RMS sinusový výkon. Teda maximálny hudobný výkon môže mať tá haluz 2x50W. To čo udávajú výrobcovia šmejdoproduktorov je PMPO výkon (Posledný Moment Pred Odpálením). ten zosik ked da 20Wsin tak budes rad. Inak na experimenty a tak posluzi, ale ten PC zdroj na kvalite systemu velmi neprida. SINUSOVY VYKON: je vykon, ktory je zosilnovac schopny dodat do zataze dodavat trvale,,alebo aspon urcitu dobu. HUDOBNY VYKON: Je vykon, ktory BY BOL zosilnovac schopny dodat do zataze v pripade, ze by napajacie napätie zostalo aj pri plnom vykone rovnake, ako napajacie npätie bez nf signálu(naprázdno) Ale kludovy odber koncovych stupnov bezných zosilnovacov je pri plnom vybudení asi 20krát väčší , ako pri prevádzke bez nf signál a že v dôsledku mäkkosti zdroja sa logicky zmenšuje napaájacie napätie. Tento nedostatok sa da sčasti odstránit pouzitím filtracných kondenzátorov s velkou kapacitou.. Ale aj tak je ten HUDOBNY VYKON väcsinou len papierovy, realne nedosiahnutelny. A tie skratky ako P.M.P.O Uplne od veci. To s tým sinusovým výkonom a hudobným nie je pravda To s tým sinusovým výkonom a hudobným nie je pravda Prečo? ...
zdroj k zosiku-rada |