Keď zapínam počítač začalo niečo vrčať vzadu pri zdroji odmontoval som skrinku a zistil som že sa mi netočí ventilátor teda točil sa ale veľmi pomaly.Keď som vypol PC a zase zapol už sa točí normálne. Keď zase vypnem PC a po dlhšom čase zapnem zase sa netočí ... prosím čo mám s tým spraviť ? prečo keď sa netočí to tak vrčí ? Ďakujem..
proste keď zapnem PC tak sa tam netoci ventilator v zdroji a vrčí ... potom po opakovanom zapnuti cca 45 sekund po vypnuti PC sa ten ventilator zapne a ide v poho ani nevrči nechapem čo tomu je
klzné ložíská... zvyknú to robiť po istom čase (asi tak roku pri každodennom používaní) pri pôsobení teploty. Vyber ten ventilátor zo zdroja, zlep nálepku na statore, daj dole krytku a daj tam trochu oleja, trošku potoč s vrtuľkou aby sa ten olej dostal do ložiska a vráť do pôvodného stavu.
Ešte lepšia ako olej by bola vazelína, ale to by si musel úplne vybrať rotor aby si mohol namastiť osku (nič viac mazať netreba)
no hej skúsim to spraviť .. napríklad ráno zapnem PC proste to vrčí kukol som sa na zdroj konkretne tam kde je ventilator a skoro vobec sa netocil .. len vrcal . ci ta oska tam neni nahodov zlomena ale nechcem sa nejak do toho montovať. vypol som pc zapol a ventilator sa tocil v poho mozno to bude potreba len namazať .