x370 AM4zdravim vas, aku MB odporucate na ryzen? pojde tam zatial R3 a planujem upgrade na zen+/ zen2 , OC planujem tiez a skladam PC na 5+ rokov tak nech nieco ta MB vydrzi a su tam kvalitne VRM a zvysne suciastky .....MSI nechcem, pozeral som po Gigabyte K5 , K7, alebo potom Asus X370-F alebo Crosshair VI Hero....co vy nato? Pozri toto.https://www.youtube.com/watch?v=3xfLYLRsPZ0Asrock Taichi tiez neije zle, len ma retardovany bios a jeho nastavenia (teda malo, ked som to sledoval, mozno si to fixli)Asi vsetky x370 dosky by mali mat kvalitne VRM (su navrhovane tak, ze maju zvladat OC pre r7 1800x) tak Taichi, K7 alebo Hero cenovo su rovnake, pripadne aj ta X370-F Gaming vyzera dobre a ma tak isto BCLK OC ale rozdiel tam je len -30€ Nevymýšlal by som. Kludne lacnejšiu dosku a nie somarinu za 220€ a za ušetrené zobrať aspon Ryzen 5 Ked ho neskôr budeš meniť tak ho predáš lahšie ako Ryzen 3Taktovanie je vec konkrétneho kusu cpu a či bude doska za 150€ alebo za 220€ sa dosiahne +- rovnakého výsledku. Tak či tak všetky tie cpu majú zhruba rovnaký strop a ludom na to stačia dosky B350 do 100€ ano ale ako som pisal planujem to na dlhsie a nevieme ako na tom bude zen+/ zen 2 , a tam uz potom na OC nejakeho 8jadra nemusi stacit ta B350 Hero all the way. Ak ti nevadi cena. ano ale ako som pisal planujem to na dlhsie a nevieme ako na tom bude zen+/ zen 2 , a tam uz potom na OC nejakeho 8jadra nemusi stacit ta B350Nevymýšlaj - 8 jadro si môžeš kúpi aj teraz (Ryzen 7) a je ti k ničomu. Poriadne nevyužiješ za 3-4 roky ani 6 jadrový Ryzen 5 1600 cize Asus B350-F bude stacit? Už nikdy by som si sebe nekúpil dosku formátu ATX, len mATXVšetko čo do nej budeš osádzať sa ti zmestí aj na mATX. Je nevidím dôvod mať na doske tri sloty pre GPU, ked využijem iba jedenUžívatelia využívajú toho že Ryzen ide taktovať aj na B350 a preto drvivá väčšina ani X370 nekupuje. Tých 30-40€ sa dá použiť aj inde ako drahšej MB ...
x370 AM4
|