[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.05.08
Prihlásený: 28.12.13
Príspevky: 117
Témy: 29 | 29

Ahojte,

mám jednu aplikáciu, kde chcem využiť info o čase z danej stránky.

Kliknutím na mapu a príslušné mesto sa objaví aktuálny čas v danej destinácii.

Keď si pozriem kód stránky, je tam však nasledovná časť:

<script type="text/javascript">var baseTime=1210597551000;var startDate=new Date();...

Pre mňa je dôležitá tá premenná var baseTime. To číslo je z niekade stiahnuté, pri každej aktualizácii stránky je to číslo za var baseTime iné, pretože ten východzí čas premietnutý do daného čísla prebehne asi z nejakého iného servera...

Otázka znie:

1/ ako je možné nastaviť čítanie premennej var baseTime zo zdroja, ako to používa qlock?

alebo

2/ako zadefinovať prípadne, aby do premennej var baseTime bol načítaný čas z PC alebo z nejakého iného zdroja. Z PC by to asi ani nebolo vhodné, pretože používateľ v inom časovom pásme by mal potom problém - iný východzí čas...

Napadá niekoho riešenie ako tento problém vyriešiť?

Dík.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
World Clock - http://www.qlock.com/time/

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava

To číslo je klasický unixový timestamp, doplnený o tri nuly na konci.

Do tej premennej ho vložíš cez php funkciu time() - použije sa aktuálny čas servera, ty už si s nim vieš urobiť čo potrebuješ (pripočítať hodiny, odpočítať...).


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.05.08
Prihlásený: 28.12.13
Príspevky: 117
Témy: 29 | 29
Napísal autor témyOffline : 12.05.2008 19:06 | World Clock - http://www.qlock.com/time/

shaggy píše:
To číslo je klasický unixový timestamp, doplnený o tri nuly na konci.

Do tej premennej ho vložíš cez php funkciu time() - použije sa aktuálny čas servera, ty už si s nim vieš urobiť čo potrebuješ (pripočítať hodiny, odpočítať...).


Velmi dik za info. Myslel som si, len ako to potom ma vyzerat, myslim konkretny kod na vlozenie funkcii time? Pouzijem ten kod priamo v tom scripte?
Tak funkcia time - pouzije aktualny cas podla servera? Avsak ktoreho? Ide mi o to, ze ked sa na stranku pripoji niekto napr. z USA, aby jeho cas nezobralo ako nas centralny, t.j. aby ako vychodiskovy cas bol zobrany nejaky zo Slovenska... Neviem, ci je to pochopitelne co sa snazim vysvetlit, ale dufam ze ano.

DOPREDU DIK.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
World Clock - http://www.qlock.com/time/

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava

Vieš trošku robiť v php?
Ak áno, tak napríklad toto:
Kód:
echo '<script type="text/javascript">var baseTime='.time().';var startDate=new Date();...';


ti vypíše ten timestamp do premennej (je to iba príklad, nie je to komplet).

Tu máš popis tej funkcie:
http://sk.php.net/manual/en/function.time.php

A vráti ti to čas, ktorý je na tom serveri, kde beží skript, čiže ak to bude niekde v Amerike, tak všetkým to vráti rovnaký Americký čas (čiže ty budeš robiť s tou istou premennou).


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
World Clock - http://www.qlock.com/time/

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 12.05.2008 21:06 | World Clock - http://www.qlock.com/time/

Shaggy napísal (a v odpovedi ma predbehol ;) ), že ho do tej premennej vložíš cez PHP funkciu time(). To dáva odpovede na všetky tebou položené otázky:
1) zapíšeš to takto
Kód:
<?php // na nejakém vhodnom mieste
echo time();
?>

samozrejme, musíš to zakomponovať do tvojho javascriptu, tak, aby ti to fungovalo.
2) čas bude serverový (keďže PHP je serverový jazyk), takže aj človek z USA bude mať slovenský čas


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.05.08
Prihlásený: 28.12.13
Príspevky: 117
Témy: 29 | 29
Napísal autor témyOffline : 12.05.2008 22:00 | World Clock - http://www.qlock.com/time/

problem je, ze neviem na akom vhodnom mieste to zakomponovat a ako presne napisat, aby premenna, t.j. var baseTime obsahovala ten serverovy cas.

Kod je napr. takyto:

<title>World Clock</title>

<div style="background-image: url(maps2/img19.jpg);" id="map">

<script type="text/javascript">var baseTime=1210541559000;var startDate=new Date();var startLat=0;var startLng=0;</script>

...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
World Clock - http://www.qlock.com/time/

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE

Ehm???? Čo je na tom problém?
Kód:
<title>World Clock</title>

<div style="background-image: url(maps2/img19.jpg);" id="map">

<script type="text/javascript">
   var baseTime=<?php echo time();?>;
   var startDate=new Date();
   var startLat=0;
   var startLng=0;
</script>


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

už shaggy ti to napísal ;)


 [ Príspevkov: 8 ] 


World Clock - http://www.qlock.com/time/



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

GPU Clock a Memory Clock

v ATI/AMD grafické karty

6

949

21.01.2009 23:07

Iginnko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Clock ratio

v Ostatné programy

2

214

09.01.2011 13:02

saiyan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

4870 Clock

v ATI/AMD grafické karty

4

360

26.10.2008 10:19

eXistenZ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cpu clock

v Intel - Integrated Electronics

8

411

16.04.2017 15:12

patro16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

flash clock

v Ostatné

4

1191

17.09.2006 10:36

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

NHC clock modulation

v Biosy a ladenie výkonu

2

495

17.03.2009 10:03

yossarian

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prop clock - schema

v Elektronika

14

1279

15.08.2010 23:15

Skyro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

8800 GT-memory clock

v nVidia grafické karty

3

342

09.12.2007 19:43

Qpkqkma

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

BSoD Clock watchdog timeout

v Ovládače

6

122

25.09.2017 17:58

2petter8

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Náhrada RightMark Cpu Clock ultility?

v Benchmarky a diagnostické programy

0

590

27.11.2010 19:08

TiiM

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena parametra CPU FSB CLOCK-nefunkčný počítač

v AMD - Advanced Micro Devices

7

787

05.10.2008 19:50

Lenco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MSI NX8800GTX Over Clock vs. 2x 8800GT

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Grafické karty

30

1691

06.11.2007 21:43

Poki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ati HD5870 1 giga - chyhbne oznacenie memory clock ?

v ATI/AMD grafické karty

4

407

05.03.2010 0:17

DonKabat

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Biostar over clock utility (NVIDIA V7302GT21 256MB (128BIT))

v nVidia grafické karty

14

366

01.12.2007 16:20

Triplespace

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako na clock PIV 630 3GHz s ASUS P5GDC Pro

v Biosy a ladenie výkonu

10

898

16.04.2006 10:12

vandal666

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: Apple Ipod 80GB + iPod Docking Station and Alarm Clock

v Predám

1

226

17.11.2014 21:19

TESLA



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF