Zdravim. Mam taky problem ze pouzivam router ZyXEL, internet mi bezi na PC pohode, na mobile tiez a mame aj 2x notebook. Problem je ze jeden z NB nevie najst ten router a docital som sa ze problem moze byt v kanaloch a ich pretazni resp. ze su obsadene. Viete mi poradit ako najdem vhodny kanal a ako ho nastavim na predvoleny? Vobec sa nerozumiem do tejto problematiky takze ak pisem bludy, Im sorry :-/ Vdaka
ked ostatne zariadenia vidia len ntb tak problem nebude v kanaloch vidi ten ntb vobec nejake ine wifi alebo nevidi iba konkretne tvoje aky je tam windows ?
ja mám zyxel takisto, v živote som s tým problém nemal, bude to skôr kompatibilitou pásma, aký signál router vysiela a aký podporuje sieťovka noťasu? Aby to nebolo že vysielaš v 802.11n a noťas podporuje max. 802.11g
Nie, pýtal som sa na to aj provajdera a povedal že to musí byť... Už pri inštalácii toho netu sa ma pýtali či mam ntb alebo niečo iné na pripojenie do siete... Keď som kúpil ntb tak som musel kúpiť aj hento funguje to jako kábel DDD
Wifi kanály sa týkajú čisto len wifi routerov, s mobilnými alebo desktopovými zariadeniami nemá nič spoločné. Ide čislo len o zabraňovaniu prekrývania sa signálov routerov.
Každý router vysiela na frekvencii 2,5Ghz + -, a jeden kanál má vyhradenú frekvenciu trebárs - 2520mhz a druhý kanál má vyhradenú frekvenciu 2540mhz. A toto má zabrániť tomu, aby sa routre vzájomne rušili.
Skôr by som videl problém s nesprávnym nastavením routru.
nvm co je zle nastavene ked jeden NB najde siet a druhy nie, mobil tiez najde siet takze v routri to nebude... a naopak ten druhy NB najde ine siete len nasu nie... tiez mam NBG 419N v2