Ahojte,
chcel by som poprosiť o pomoc pri výbere novej dosky a procesora.
Dlhšiu dobu mám problémy so stabilitou celého PC. Na win7 mi pomerne často hádzal BSOD pri hraní hier (nenáročných na výkon), neskôr mi odišiel HDD. Všimol som si aj že ak nepoužívam LAN port na doske, BSOD mám menej, tak som používal USB LAN adaptér. S novým HDD som upgradol na win10 a BSOD sa zredukovali na minimum, no stále to nie je ono (preblikáva grafika občas, programy neodpovedajú, občas nenabootuje win - loaduje bez výsledku..). Skúšal som vymeniť aj zdroj, nepomohlo. Kúpil som novú grafiku, nepomohlo. Keď som si to všetko dal dokopy, ostala mi na výmenu už len doska / RAMky. No proste dlhá story o prekliatom PC

Takže pravdepodobne mám niečo s doskou - Intel® Desktop Board DH67BL (socket LGA1155). V prvom rade sa chcem opýtať, či ma zmysel kupovať dosku s rovnakým socketom, príde mi to ako odpísaný socket a dosiek s týmto socketom je málo - na Alze som už taký socket nenašiel, na Heureke len nejaký cz eshop ju má kdesi zahádzanú v sklade
https://zakladne-dosky.heureka.sk/asrock-h61m-vg4/specifikace/#section a napr. nemá ani USB3.0
Chcel by som teda poprosiť o dve rady:- či kúpiť len novú dosku so socketom LGA1155
- či kúpiť novú dosku aj s procesorom, a teda vybrať nejaké kompatibilné s aktuálnou zostavou (priorita je postaviť dom, takže moneyfriendly cesta)
Aktuálna zostava (output z AIDA64):Názov zákl. dosky: Intel Bearup Lake DH67BL
CPU:Názov: Intel(R) Core(TM) i5-2500 CPU @ 3.30GHz
Označenie procesora Sandy Bridge-DT
Typ puzdra 1155 Contact FC-LGA
RAM:DRAM slot #1 4 GB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
DRAM slot #2 4 GB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
HDD:WDC WD5000AZRX-00L4HB0 ATA Device
Formátovaná kapacita 500 GB
Zbernica SATA-III
Grafika:NVIDIA GeForce GTX 950 2GB
Zdroj:--dopíšem, keď budem pri pc--
P.S. ak by naaaaadohou mal niekto doma dosku s LGA1155, možno sa dohodneme

Ďakujem