[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53

Mám napr. pole s menami:

Kód:
$mena = array (
'Andrea',
'Bernard',
'Barbora',
'Pavol',
'Peter',
'Zuzana'
atď
);


Akým spôsobom môžem z tohto poľa vypísať hodnoty začínajúce na písmeno napr. "A"?

ďakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.03.07
Prihlásený: 01.08.07
Príspevky: 13
Témy: 0 | 0

Kód:
$index =0;
for($i=0;$i<count($mena);$i++) {
             $pos = substr($mena[$i],0,1);
             if($pos == "a") {
                      $names["a"][$index] = $mena[$i];
                       $index++;
              }
}

takto ziskasmena s a do pola $names["a"][index] vsetky s nazovm a malo by to isten eskusal som


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 25.07.2007 12:46 | Výber mena podľa začiatočného písmena

no mne to ukáže prázdnu obrazovku (bielu)

Kód:
<?

$mena = array (
'Andrea',
'Alena',
'Andrej',
'Bernard',
'Barbora',
'Pavol',
'Peter',
'Zuzana'
);

$index =0;
for($i=0;$i<count($mena);$i++) {
             $pos = substr($mena[$i],0,1);
             if($pos == "a") {
                      $names["a"][$index] = $mena[$i];
                       $index++;
              }
}
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.03.07
Prihlásený: 01.08.07
Príspevky: 13
Témy: 0 | 0

pisal som
takto ziskasmena s a do pola $names["a"][index]
a nie ze sa vypisu na obrazvku musis ich vyechovat ak ich chces vypisat ale to ze je biel orbazovka je znamenie ze to ide


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 25.07.2007 12:53 | Výber mena podľa začiatočného písmena

takže, ešte predtým som skúšal viac spôsobov:

prvý:
Kód:
echo ($names["a"][index]);

výsledok:
Kód:
Notice: Use of undefined constant index - assumed 'index' in ***\test.phtml on line 23

Notice: Undefined variable: names in ***\test.phtml on line 23


druhý:
Kód:
echo ($names["a"][$index]);

výsledok:
Kód:
Notice: Undefined variable: names in ***\test.phtml on line 23


tretí:
Kód:
echo ($names["a"]);

výsledok:
Kód:
Notice: Undefined variable: names in ***\test.phtml on line 23


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.03.07
Prihlásený: 01.08.07
Príspevky: 13
Témy: 0 | 0

vkidim ze moc php nevie tu je po slovensky preklad

$index =0; // napln do premnnej $index hodnotu 0
for($i=0;$i<count($mena);$i++) { //rob pokial nieje $i mensie ako velkost pola mena
$pos = substr($mena[$i],0,1); // odstrihni prve pismenko
if($pos == "a") { // ak je prve pismenko a rob
$names["a"][$index] = $mena[$i]; // do pola $names["a"][$index] uloz meno keby si videl pribehe scr
$index++; //incrementuj index
}
}

pribeh scriptu idem index je 0 prejdem cyklus prve pismeno je A tak ho dam do $names["a"][0] incremenutje index dalsi cyklus index je 1 pismeno 1 je A ulozim ho do $names["a"][1] dalsi krat cyklus index je 2 prve pismeno a $names["a"][2] = meno dalsi cyklus index je 3 prve pismeno bernard tak nic dalsi cyklus index je 3 barbora tak nic dalci pavol potom peter zzuzana takto mame 3 mena ulozene ako $names["a"][0-2]


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 25.07.2007 13:10 | Výber mena podľa začiatočného písmena

chápem, ale stále mi vypisuje toto:

Kód:
Notice: Undefined variable: names in ***\test.phtml on line 23


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.03.07
Prihlásený: 01.08.07
Príspevky: 13
Témy: 0 | 0

co takto sem hodit zdroj?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 25.07.2007 14:27 | Výber mena podľa začiatočného písmena

Kód:
<?

$mena = array (
'Andrea',
'Alena',
'Andrej',
'Bernard',
'Barbora',
'Pavol',
'Peter',
'Zuzana'
);

$index =0;
for($i=0;$i<count($mena);$i++) {
             $pos = substr($mena[$i],0,1);
             if($pos == "a") {
                      $names["a"][$index] = $mena[$i];
                       $index++;
              }
}

echo ($names["a"][0-2]);
?>


totiz nevim ci som to pochopil spravne :oops:


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Výber mena podľa začiatočného písmena

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17

skus to takto
Kód:
for($i=0,$i<=$index,$i++) {
echo $names["a"][$i];
}


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 25.07.2007 14:43 | Výber mena podľa začiatočného písmena

vyskúšal som, zase mi vypisuje:

Kód:
Notice: Undefined variable: names in e:\web\funnynet.sk\www\thesims2\test.phtml on line 24


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.03.07
Prihlásený: 01.08.07
Príspevky: 13
Témy: 0 | 0

jako sory ale uz ma hnevas
echo ($names["a"][0-2]);
hrabka ti?
$names["a"][0-2] znamena
$names["a"][0]
$names["a"][1]
$names["a"][2]
le nsa mi to nechcelo pisat takze,

Kód:
for($i=0;$i<count($mena);$i++) {
             $pos = substr($mena[$i],0,1);
             if($pos == "a") {
                      $names["a"][$index] = $mena[$i];
                       echo  $names["a"][$index];
                       $index++;
              }
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 25.07.2007 14:55 | Výber mena podľa začiatočného písmena

Nemienim sa hádať, ale ako sorry, no ja za to nemôžem, že takého veci neovládam. Z php viem niečo (učím sa pomocou príručky), ale toto práve nie, tak si urážaj niekoho iného. Tvoj úžasný skript nefunguje, tak ti dakujem aspoň za snahu, možno som neschopný, ale spravím si to radšej ručne, keď si taký ochotný. :sick:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.03.07
Prihlásený: 01.08.07
Príspevky: 13
Témy: 0 | 0

sorry ze som sa ta dotkol hej nejde staci opravit toto
$pos = substr($mena[$i],0,1);
na $pos = strtolower(substr($mena[$i],0,1));

cely skript
Kód:
<?

$mena = array (
'Andrea',
'Alena',
'Andrej',
'Bernard',
'Barbora',
'Pavol',
'Peter',
'Zuzana'
);

$index =0;

for($i=0;$i<count($mena);$i++) {
             $pos = strtolower(substr($mena[$i],0,1));
             if($pos == "a") {
                      $names["a"][$index] = $mena[$i];
                       echo  $names["a"][$index];
                       $index++;
              }
}
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
Napísal autor témyOffline : 25.07.2007 15:52 | Výber mena podľa začiatočného písmena

nič sa nestalo, už to funguje, veľká vďaka :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Výber mena podľa začiatočného písmena

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE

toto s tym indexom je sprostost..

staci napisat $names["a"][] = $mena[$i]; a index sa automaticky posunie na dalsie..


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
 [ Príspevkov: 16 ] 


Výber mena podľa začiatočného písmena



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zamedzenie vyhladavania podla mena

v Sociálne siete

5

122

14.10.2013 12:06

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Excel - pohlavie podľa mena

v Ostatné programy

1

341

22.03.2014 12:05

FanatiKKK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výber mena stĺpcov + overenie hodnoty v stĺpci

v PHP, ASP

3

311

19.02.2011 18:15

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

uuper - vyber z databazy a konvertovanie na velke pismena

v Databázy

14

758

30.12.2010 22:09

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyber podla parametrov

v Notebooky a netbooky

18

1971

18.09.2007 17:16

dodo_mt

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyber notebooku podla hlasovania.

v Notebooky a netbooky

2

404

07.12.2008 14:50

Xaltotun

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyber z databazy podla datumu

v Databázy

7

656

11.03.2010 21:38

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výber podľa jedného prvku v stlpci

v Databázy

11

499

21.01.2011 11:09

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyber z DB podla mesiaca a roka

v Databázy

5

486

23.09.2010 22:41

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WIN7-usporiadanie podla typu a zaroven podla datumu

v Operačné systémy Microsoft

1

341

10.10.2011 17:16

Logik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunkcne pismena

v Externé zariadenia

0

155

06.12.2011 14:56

F1L1P

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mena

v Redakčné systémy

1

955

13.05.2006 17:14

gumy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena písmena particie

v Pevné disky a radiče

6

701

26.11.2009 23:24

Milanese

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Facebook a chybajuce pismena

v Sociálne siete

2

138

06.07.2015 22:25

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Blbnú písmená a diakritika

v Ostatné programy

1

191

26.03.2012 13:00

michael89

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rozmazane pismena na LCD

v Monitory, televízory a projektory

7

758

18.07.2011 1:50

OmeGa



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF