Zdravím! Nie som si ani istý, či som v správnom podfóre, lebo neviem, v čom presne by mohol byť problém. Tu je celá genéza:
PC mám 5 rokov.
ASI ROK DOZADUSom začal sporadicky mávať issue, že som napr.
ráno zapol PC a obrazovka ostala čierna. Veľkú pozornosť som tomu ale nevenoval - stačilo vypnúť a znova zapnúť a na druhýkrát to vždy nabehlo.
ASI POL ROKA DOZADUPo nejakom nútenom vypnutí sa stalo, že PC už nenabehol ani na druhý, či tretí pokus.
Pomohlo otvoriť PC a vybrať a zasunúť naspäť RAMky.VČERASom hral Euro Truck Simulator 2 a z ničoho nič mi vypla obrazovka. Zvuk išiel ešte chvíľu ďalej, ale potom sa to celé zaseklo a musel som počítač vypnúť tlačítkom.
Tento problém sa včera opakoval viackrát (vždy iba pri hraní), pričom pri každom takomto vypnutí som musel urobiť to, čo som písal vyššie, ale
už aj to prestáva fungovať na prvýkrát.
RAMky som vyberal a nahadzoval späť niekoľkokrát, najskôr neúspešne. Potom som to isté som začal robiť aj s CMOS baterkou (vraj to občas môže byť issue), tiež nič.
DNES,Som CMOS baterku vymenil, ale stále nič. Opäť raz som skúsil RAMky - mám 4x 8GB, tak som šiel po jednej.
Hneď pri prvej to nabehlo.
Dal som druhú, tiež.
Tretiu, nezapol sa.
Tú som dal von, dal tam štvrtú a teraz už to nabehlo s troma ramkami.
Gro problému ale ostáva nezmenené, akurát sa mi podarilo spustiť PC. Myslíte, že problém pri spúšťaní PC a s vypínaním obrazovky pri hraní sú dva od seba nezávislé problémy alebo je to symptóm toho istého?
Môže byť problém v RAMke? V matičnej doske?
Dík za pomoc!
Nižšie prikladám nejaké špecifikácie