Zdravím po dlhej dobe všetkých starých známych a aj nových neznámych. Ubehla už pekná doba od môjho posledného príspevku resp. zásahu do pc/nb a tak ako vždy, najlepšie riešenie bola cesta na pcforum...
Dostala sa mi do uší jedná požiadavka a keďže ja som odpovedať nevedel, musím vám položiť rovnakú otázku.
Čo je ideálnejšia dočasná voľba/riešenie v prípade, že máte rozpočet 100eur a doma dva polomŕtve NB ( Macbook 5,1 kde OS nepustí dalšiu aktualizáciu, systém padá, hdd je takmer KO vs Toshiba Satellite C50D-B-120, kde rýchlosť všetkého je pod bodom mrazu najskôr vďaka HDD a cpu...) a chcete "oživiť" na internetovú prácu aspoň jeden kus s tak nízkym rozpočtom, ktorý by mal mať v sebe určite SSD, RAM a jeden HDD na dáta...
V tomto prípade sa jedná o fakt jednoduchú prácu, ale vyššia investícia (nový nb/deskop) je teraz nereálna, určite najskôr až o 2-3 mesiace, ale človek nemôže fungovať další týžden na zapožičanom NB
Práca spočíva - email, web, fb, jednoduché grafické úpravy ( fakt jednoduché)nejaké nenáročné programy a do toho hrá hudba
Otázka znie, ktorá cesta je rozumnejšia a výhodnejšia ako dočasné riešenie, či skôr "repasovať" mac, alebo Toshitu...ja by som skôr šiel do toho Mac-u, ale neviem ako sa zachová a vlastne či je možné tam po výmene nahodiť W10 home (po tak dlhej odmlke od všetkého to môže znieť dosť blbo, ale netuším či všetko bude ok

)
Dôvod tohto nerozumného riešenia je utopený "nový" nb, ktorý mal mesiac, preto je nereálna nová investícia hneď... dik za radu a sorry, keď je to v zlom vlákne

pekný večer