[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
typo3 a levelmedia

Registrovaný: 04.04.08
Prihlásený: 19.05.15
Príspevky: 424
Témy: 75 | 75
NapísalOffline : 24.02.2010 10:01 | typo3 a levelmedia

zdravim,

o co ide: mam strukturu webu a klient chce aby na kazdej stranke sa mu zobrazil iny obrazok, ktory si sam bude menit v BE...

riesenie je taketo

lib.left_picture = TEXT
lib.left_picture.data = levelmedia: -1, slide
lib.left_picture.listNum = last
lib.left_picture.wrap = <img id="left-picture" class="left-picture" src="/uploads/media/|" alt="" />


problem je v tom ze ak v danych resources je aj napr. subor s priponou SWF tak je problem...

otazka...ako spravim aby nacitavalo len JPG, GIF a PNG resp. staci len JPG

nasiel som v stdWrap property EXT kde definujem priponu, ale akosi nic

dakujem


_________________
Notebook: Fujitsu Siemens AMILO Xi2550, 17" WUXGA (1920x1200), Intel Core2Duo T9300 (2,5 GHz), 3GB DDR2 667 MHz, 2x320 GB HDD (RAID 0), ATI Radeon HD2700 (256MB GDDR3)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
typo3 a levelmedia

Registrovaný: 12.08.08
Prihlásený: 19.12.13
Príspevky: 38
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 24.02.2010 13:40 | typo3 a levelmedia

toto by mohlo fungovat
Kód:
lib.left_picture.data.filelist = uploads/media/|jpg|name||fullpath


Offline

Užívateľ
Užívateľ
typo3 a levelmedia

Registrovaný: 04.04.08
Prihlásený: 19.05.15
Príspevky: 424
Témy: 75 | 75
Napísal autor témyOffline : 24.02.2010 15:00 | typo3 a levelmedia

skusam vsetko mozne s tim a nic...prosim ta ak si to pouzil niekde tak mi prosim ta posli TS, bo uz fakt dlho sedim nad tim a stale nic...


_________________
Notebook: Fujitsu Siemens AMILO Xi2550, 17" WUXGA (1920x1200), Intel Core2Duo T9300 (2,5 GHz), 3GB DDR2 667 MHz, 2x320 GB HDD (RAID 0), ATI Radeon HD2700 (256MB GDDR3)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
typo3 a levelmedia

Registrovaný: 12.08.08
Prihlásený: 19.12.13
Príspevky: 38
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 24.02.2010 15:16 | typo3 a levelmedia

Merlin_sk píše:
skusam vsetko mozne s tim a nic...prosim ta ak si to pouzil niekde tak mi prosim ta posli TS, bo uz fakt dlho sedim nad tim a stale nic...


no mne konkretne nefunguje ani ten tvoj uvedeny kod...(nezoberie mi levelmedia)
ja som pouzil len
Kód:
data.filelist = fileadmin/header_images/|jpg|name||fullpath

vyberie to z daneho adresara len vsetky .jpg subory aj s ich uplnou cestou

ffileadmin/header_images/1.jpg,fileadmin/header_images/2.jpg,...

nepouzil som to vsak s levelmedia ten mi nejako nefunguje a nepatral som preco

ine riesenie by sa nedalo? neviem ci to mas nejaku hlavicku na kazdej stranke inu alebo viac obrazkov meniacich alebo..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
typo3 a levelmedia

Registrovaný: 04.04.08
Prihlásený: 19.05.15
Príspevky: 424
Témy: 75 | 75
Napísal autor témyOffline : 24.02.2010 15:37 | typo3 a levelmedia

pri type som si zvykol ze kazdemu ide kazdy navod nejako inak :)

klient chce aby na kazdej podstranke si mohol zvolit obrazok ktory bude ako header stranky

ps...este ma napadlo ci dana cesta uploads/ nemusi byt povolen, pretoze aj s tim mam niekedy problemy...


_________________
Notebook: Fujitsu Siemens AMILO Xi2550, 17" WUXGA (1920x1200), Intel Core2Duo T9300 (2,5 GHz), 3GB DDR2 667 MHz, 2x320 GB HDD (RAID 0), ATI Radeon HD2700 (256MB GDDR3)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
typo3 a levelmedia

Registrovaný: 12.08.08
Prihlásený: 19.12.13
Príspevky: 38
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 24.02.2010 15:54 | typo3 a levelmedia

Merlin_sk píše:
pri type som si zvykol ze kazdemu ide kazdy navod nejako inak :)

klient chce aby na kazdej podstranke si mohol zvolit obrazok ktory bude ako header stranky

ps...este ma napadlo ci dana cesta uploads/ nemusi byt povolen, pretoze aj s tim mam niekedy problemy...


takze to sprav takto:
obrazky klasicky v jednom adresari ... pri editacii stranky"Edit page properties".. "Resources" vyberies obrazok ktory ches vlozit

do sablony marker ###IMAGE_HEADER### a v typoscripte
Kód:
temp.images_head = COA
temp.images_head {
    10 = IMAGE
    10 {
       file.import.field = media
       file.import = uploads/media/
       file.import.listNum = 0
   }
}

page.10.marks.IMAGE_HEADER < temp.images_head


Offline

Užívateľ
Užívateľ
typo3 a levelmedia

Registrovaný: 04.04.08
Prihlásený: 19.05.15
Príspevky: 424
Témy: 75 | 75
Napísal autor témyOffline : 25.02.2010 11:57 | typo3 a levelmedia

toto mi funguje, ale neriesi to nic co potrebuje...cize priponu a dedicnost (levelmedia -1)

skusam to vselijako menit ale aj tak nic


_________________
Notebook: Fujitsu Siemens AMILO Xi2550, 17" WUXGA (1920x1200), Intel Core2Duo T9300 (2,5 GHz), 3GB DDR2 667 MHz, 2x320 GB HDD (RAID 0), ATI Radeon HD2700 (256MB GDDR3)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
typo3 a levelmedia

Registrovaný: 12.08.08
Prihlásený: 19.12.13
Príspevky: 38
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 25.02.2010 12:21 | typo3 a levelmedia

Kód:
temp.images_head = COA
temp.images_head {
    10 = IMAGE
    10 {
     file.import.data = levelmedia: -1, slide
     file.import = uploads/media/
      file.import.listNum = 0
   }
}



no mne to takto ide ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
typo3 a levelmedia

Registrovaný: 04.04.08
Prihlásený: 19.05.15
Príspevky: 424
Témy: 75 | 75
Napísal autor témyOffline : 25.02.2010 13:14 | typo3 a levelmedia

toto ide...lenze stale je problem, ze ak v resources je nejaky flash (swf) tak potom vysledkom je

Kód:
<img src="" width="" height="" border="0" alt="" title="" />


cize spravne zisti ze tam nie je obrazok ale sa neposunie o uroven vyssie.


_________________
Notebook: Fujitsu Siemens AMILO Xi2550, 17" WUXGA (1920x1200), Intel Core2Duo T9300 (2,5 GHz), 3GB DDR2 667 MHz, 2x320 GB HDD (RAID 0), ATI Radeon HD2700 (256MB GDDR3)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
typo3 a levelmedia

Registrovaný: 04.04.08
Prihlásený: 19.05.15
Príspevky: 424
Témy: 75 | 75
Napísal autor témyOffline : 25.02.2010 17:46 | typo3 a levelmedia

rozhodol som sa inak...nezalozim iny thread, ale budem pokracovat...

rozhodol som sa ze obrazok sa bude brat s border stlpca...

cize to ziskam cez styles.content.getBorder...

problem: ako spravim, aby ak ziskam prazdny obsah tak sa ho pokusi ziskat z nadradenej stranky

dakujem


_________________
Notebook: Fujitsu Siemens AMILO Xi2550, 17" WUXGA (1920x1200), Intel Core2Duo T9300 (2,5 GHz), 3GB DDR2 667 MHz, 2x320 GB HDD (RAID 0), ATI Radeon HD2700 (256MB GDDR3)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
typo3 a levelmedia

Registrovaný: 04.04.08
Prihlásený: 19.05.15
Príspevky: 424
Témy: 75 | 75
Napísal autor témyOffline : 25.02.2010 19:48 | typo3 a levelmedia

takze tu je riesenie

Kód:
#
# nacitavanie obrazka, ktory sa dedi ak v stlpci BORDER stranky neexistuje
#
lib.left_picture = CONTENT
lib.left_picture {
  table = tt_content
  select {
    where = colpos=3
    pidInList = this
  }
  slide = -1
}


_________________
Notebook: Fujitsu Siemens AMILO Xi2550, 17" WUXGA (1920x1200), Intel Core2Duo T9300 (2,5 GHz), 3GB DDR2 667 MHz, 2x320 GB HDD (RAID 0), ATI Radeon HD2700 (256MB GDDR3)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
typo3 a levelmedia

Registrovaný: 12.08.08
Prihlásený: 19.12.13
Príspevky: 38
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 25.02.2010 20:09 | typo3 a levelmedia

No vidim ze uz mas riesenie, tak neskoro som sa zobudil :) da sa aj takto
Kód:
temp.images_head = COA
temp.images_head {
    10 < styles.content.getBorder
    10.slide = -1     
}


 [ Príspevkov: 12 ] 


typo3 a levelmedia



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Typo3

v Redakčné systémy

0

162

19.10.2016 10:59

mio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Typo3 - ziskanie title

v Redakčné systémy

2

701

01.09.2010 23:57

Merlin_sk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Typo3 a obmedzenie uzivatela

v Redakčné systémy

7

577

08.01.2010 10:11

Merlin_sk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

TYPO3 - neobrazuje pridane novinky

v Redakčné systémy

4

542

09.11.2010 10:52

siburnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kniha Typo3 a TypoScript

v Redakčné systémy

1

951

06.02.2010 12:02

robertg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hladame PHP programatora (TYPO3 vyhodou)

v Ponuka práce

6

1963

28.09.2009 22:59

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hladam niekoho kto pracuje s Typo3

v Ponuka práce

9

1735

13.08.2008 8:26

robertg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Typo3 Vyvorenie webu ked uz mam HTML hotove... ???

v Redakčné systémy

1

600

03.07.2009 19:16

beks



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF