Chystám sa kúpiť tv do obyvačky. Momentálne tam máme starú plazmu 50 palec a príde mi to malé ako kalkulačka, navyše už má vypálený obraz a spustiť youtube trvá pol dňa. Pozorovacia vzdialenosť 3m.
Najprv som rozmýšľal nad oled nejaký lg C8 65palec no príde mi to malé. Chvíľu sme mali aj projektor ktorí mal platno 2+ metre a bola to pecka síce len v hd ale tá veľkosť bola parada.
Takže od oledu som upustil pretože v uhlopriečkach 75-85 sú ceny už úplne mimo rozpočet.
Rozmýšľam nad Samsung QE82Q60R
https://televizor.heureka.sk/samsung-qe82q60r/ viem že kvalita obrazu má od oled daleko ale momentálne fungujeme na starej plazme ktorá má otrasný hd obraz aj oproti obyčajnému lcd, navyše čo som pozeral porovnávacie recenzie medzi 60R-70R-80R nebol veľký rozdiel na to aké príplatky pýtajú za vyššie verzie, takže aj toto bude veľký skok v kvalite. Ešte rozmýšľam aj nad verziou 75 palec a ušetriť ale láka ma veľkosť skoro projektora.
Čo je podľa vás v cene do cca 2500e a uhlopriečke najmenej 75 najlepšia voľba? Bude sa na tom sledovať klasika, 4k filmy z disku, youtube, sem tam hd tv, hry nie.