[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
sql dopyt, co je zle?

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
NapísalOffline : 26.02.2009 21:00 | sql dopyt, co je zle?

Mám toto

Kód:
$tahaj = mysql_query("Select * from spravy where odoslane_komu='".$_SESSION['nick']."' order by id_spravy desc");
$tahaj_pocet = mysql_num_rows($tahaj);


potrebujem k tomu pridať ešte delete='fail' čo značí že to ma vyberat len spravy ktore tam nemaju 'delete' ale 'fail' čo znamená že správy user nemaže, iba ak ich nechce mať tak sa tam prestavi cez Update toto a je to.
mazat ich nechcem, narobilo by to bordel v outboxe a musel by som mat vsetko 2x. Problem je nasledovný, nech skusam cokolvek nefunguje to. nechápem prečo skusam rozne kombinacie ale vzdy to pise:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource

a zápis mam takýto:

Kód:
$tahaj = mysql_query("Select * from spravy where odoslane_komu='".$_SESSION['nick']."' AND delete='fail' order by id_spravy desc");


ked položku delete nahradím inou, tak to funguje. nechápem tomu vôbec


Offline

Užívateľ
Užívateľ
sql dopyt, co je zle?

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 26.02.2009 21:16 | sql dopyt, co je zle?

daj si echo toho dopytu, ktovie co mas v session...
alebo si daj vypisat mysql_error(), mozno je problem v tom, ze nazov stlpcu je DELETE, co je prikaz rpe sql.. skus dat

Kód:
Select * from spravy where odoslane_komu='".$_SESSION['nick']."' AND `delete`='fail' order by id_spravy desc


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
sql dopyt, co je zle?

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 26.02.2009 22:12 | sql dopyt, co je zle?

Alebo by mohli pomôcť aliasy:
Kód:
Select * from spravy where spravy.odoslane_komu='".$_SESSION['nick']."' AND spravy.delete='fail' order by spravy.id_spravy desc


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
sql dopyt, co je zle?

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 27.02.2009 8:11 | sql dopyt, co je zle?

Kód:
$tahaj = mysql_query("Select * from spravy where odoslane_komu='".$_SESSION['nick']."' order by id_spravy desc") or die(mysql_error());


Ale pozor, nenechávaj to tam, nechaj to tam iba pre debugovanie


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
sql dopyt, co je zle?

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 27.02.2009 15:35 | sql dopyt, co je zle?

dakujem vsetkym. Bolo to v názve toho stlpca, som si az potom uvedomil ze delete je samotny dopyt aj, ale nenapadlo ma ze to moze robit problem v selecte.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
sql dopyt, co je zle?

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 27.02.2009 19:59 | sql dopyt, co je zle?

mal by som este jeden dotaz k tým SS. Potrebujem sa poradiť, ako som spomínal tak to mam riesene cez update. ale aj správy z outboxu aj z inboxu odkazuju na msg.php kde sa nacita id:) to znamená že ked budem vyberat spravy podla hodnoty delete/fail tak to bude fungovat len v inboxe, lebo ked to vymaze user v inboxe komu to prislo, tak ten co to poslal tam bude tiez mat ze vymazane...pritom on to nemazal a ma to mat v outboxe chapete. ako toto riesit? napadli ma rozne veci ako spravit druhy view subor ale toto su zbytocne komplikovane veci..ci by to neslo nejak efektivne v prvom rade


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
sql dopyt, co je zle?

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 27.02.2009 23:48 | sql dopyt, co je zle?

Mohol by si to zapísať ako druhú správu. Čiže ak niekto pošle správu, tak sa zapíše dvakrát. Jedna bude u odosielateľa v outboxe a druhá u prijímateľa v inboxe.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Správca fóra
Správca fóra
sql dopyt, co je zle?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.02.2009 9:30 | sql dopyt, co je zle?

na co ukladat spravu viackrat? to je uplne zbytocne... ak nechces vytvarat dalsie tabulky, tak ti staci pridat do existujucej stlpce in_status a out_status, kde mozes uchovavat, ci bola sprava vymazana v inboxe alebo v outboxe, pripadne medzistupen, ci bola uz v inboxe precitana - to by bola zaujimava informacia pre odosielatela... neviem, aku mas strukturu tabulky, ale mohlo by to vypadat nejak takto:

id_sprava, id_adresat (v tvojom pripade nick), id_odosielatel (v tvojom pripade nick), datum, sprava, in_status, out_status

to znamena:
1. ked chces vypisat spravy v inboxe, tak budes kontrolovat id_adresat a in_status... ak sa vymaze (pripadne precita) sprava v inboxe, zapises tuto informaciu do in_status
2. ked chces vypisat spravy v outboxe, tak budes kontrolovat id_odosielatel a out_status, ak sa vymaze sprava v outboxe, zapises to do out_status


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
sql dopyt, co je zle?

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 28.02.2009 11:03 | sql dopyt, co je zle?

No tiež mi to napadlo, ale ak sa bude dať v budúcnosti odosielať správy viacerým naraz, tak to už nebude stačiť. Ešte ďalšia možnosť je spraviť tabuľku, ktorá bude spájať užívateľa s konkrétnou správou. V tej tabulke budú id užívateľov, id správ, statusy a in/out flagy.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Správca fóra
Správca fóra
sql dopyt, co je zle?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.02.2009 13:06 | sql dopyt, co je zle?

nebude to stacit, ale aspon sa nebudu duplikovat spravy v tabulke, na druhej strane zas moznost odosielat spravy viacerym naraz je nachylna na zneuzitie pre spam, takze toho by som sa az tak nebal, ze to tam v buducnosti zakomponuje... ale mozne je vsetko...

mat viacero tabuliek by bolo idealne riesenie, ale asi bude pre neho jednoduchsie a rychlejsie implementovatelne, ked tam prida len stlpce pre statusy...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 10 ] 


sql dopyt, co je zle?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Najpresnejší SQL dopyt na vyhľadavanie

v Databázy

6

189

04.05.2017 19:42

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dopyt: registracia do SR katalogov

v Ponuka práce

0

743

07.08.2009 14:53

jozef.rusnak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DOPYT: montaz cpu+mb - threadripper 1950x /BA/

v Informujem sa

0

92

17.11.2017 15:09

zazracnedieta

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sql

v Redakčné systémy

7

714

12.04.2007 9:55

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sql.....

v Databázy

27

1297

18.07.2008 16:50

m4r14n

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL prikaz

v Databázy

8

1378

06.10.2009 19:21

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL Trigger

v Databázy

1

134

15.05.2013 22:51

XOLOO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

microsoft sql

v Ostatné programy

1

373

04.02.2009 1:34

vivo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL Injection

v PHP, ASP

2

429

07.01.2010 20:43

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL injection

v Služby a webstránky

1

73

27.02.2014 17:36

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL databaza

v Databázy

8

833

03.05.2008 14:08

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL worksheet

v Databázy

0

606

13.11.2008 21:50

lukinno

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rýchlosť SQL

v Databázy

6

455

05.05.2010 7:58

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL Writer

v Operačné systémy Microsoft

3

232

04.05.2009 23:01

Jeffo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL help

v Databázy

0

577

04.10.2010 8:42

acheron1555

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL dotaz

v Databázy

3

322

14.08.2012 16:00

hackerwoody



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF