Ahojte potrebujem poradit ohladne WD SATA2 2TB disku. Disk sa z nicoho nic spomalil na neunosnu mieru. System (W10) mam na druhom disku (SSD).
Na problemovom disku sa nachadzaju hry- Steam-Len kniznica s hrami, samotny steam je nainstalovany na SSD. +tam mam nejake filmy. Najprv som mal podozrenie
na nejaky soft alebo proces co ho vytazuje. Aj sa ukazovalo ze je vytazeny na 100%, tak som odstrelil vsetko co ho vyuzivalo. Takze vyuzitie ukazuje 0%, ale napriek tomu nema vykon. Spomalene reakcie, a spustit hru je skoro nemozne.
Tak som si pomyslel ze disk odchadza. SMART vsak neukazuje ziadne problemy. Spravil som defrag + uplny chkdsk. Nic sa nezmenilo.
Prikladam screeny z HD Tune:

Este by som dodal, ze ak mam v HD Tune zvoleny tento disk, cely HD Tune software reaguje spomalene - ako keby kazdych 4-5 sekund na 2-3 sekundy zmrzol.
Ked mam zvoleny iny disk, tak to nerobi. Vedel by mi niekto poradit co mam este skontrolovat?
Mne uz dosli vsetky napady.

Edit: Este by som dodal - vsimnite si prosim na screenshote priemernu transfer rychlost - 7MB/sec???!!! To je skratka vtip. Ten disk bezal na okolo 60MB/sec.