[ Príspevkov: 3 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.10.09
Prihlásený: 25.10.17
Príspevky: 278
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Kysucké Nov...

ahojte,
robim prihlasovanie do administracie stranky.
Po overeni, ci su zadane spravne prihlasovacie udaje by sa mala inicializovat premenna :
Kód:
$_SESSION["prihlaseny"]=1;

a nasledne sa presmeruje na stranku index.php

Na ostatných stránkach, ktoré môžu vidiet iba prihláseny ludia, mam navrchu podmienku :
Kód:
<?php if(!isset($_SESSION['prihlaseny'])) die ('Unauthorized access ');?>


Tu vsak ale nastava problem, lebo z neviem akeho dovodu sa mi premenna $_SESSION["prihlaseny"] po prechode z prihlasovacieho formu vymaze, ked ju echujem na tej istej stránke tak funguje, ked na inej tak mi nevypise nic. Skusal som vsetko mozne, som uz zmagoreny z toho.
Neviete preco to robi?

cely kod

login.php
Kód:
<?php
session_start();

include 'config.php';   //obsahuje prihlasovacie meno a spravne heslo

$user_meno = $_POST['user_meno'];
$user_heslo = $_POST['user_heslo'];


if(isset($_POST["submit"])){   //ak je odoslany formular
   if($_POST["action"] == 'login'){   //kontrola hidden imputu
      if($user_meno!='' && $user_heslo!=''){   //ak nie su prazdne polia mano a heslo
         if(($user_meno == $uzivatel) && ($user_heslo == $heslo)){      //ak je meno zhodne s prihlasovacim menom, a heslo so spravnym heslom         
            $_SESSION["prihlaseny"]=1;            
            header("Location: http://".$_SERVER["HTTP_HOST"]."/XXXX/index.php");   //presmeruje sa na index stranku administracie
            exit;
            }
         else {
         header("Location: http://".$_SERVER["HTTP_HOST"]."?page=prihlasenie&error=1");   //ak nie je spravne meno a heslo, presmeruje spat na prihlasovaci formular (tam sa vypise chybova hlaska)
         exit;
         }
      }
      else {
         header("Location: http://".$_SERVER["HTTP_HOST"]."?page=prihlasenie&error=1");   //  -||-
         exit;
       }         
   }
   else {
      header("Location: http://".$_SERVER["HTTP_HOST"]."?page=prihlasenie&error=1");   //  -||-
      exit;         
   }
}

if(isset($_GET["odhlasit"])){   //odhlasenie
   session_destroy();
   header("Location: http://".$_SERVER["HTTP_HOST"]."?page=prihlasenie&logout=1"); //ak sa odhlasuje, presmeruje na prihlasovaci formular, nastavi prem. logout
    exit;
}


?>


index.php

Kód:
<?php if(!isset($_SESSION['prihlaseny'])) die ('Unauthorized access ');?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
    <title</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" >
</head>
<body>
NEJAKY OBSAH STRANKY
</body>
</html>


Dakujem za akukolvek radu.

EDIT: ked som skusal namiesto SESSION pouzit COOKIE tak mi to pekne fungovalo


_________________
cpu intel c2q9550, 2.83GHz @ 3.91 GHz gpu asus eah4890 hdti 1GD5 1Gb ddr5 pcx zakl.doska asus p5q e HDD samsung 1Tb sata2 32Mb ram a-data ddr2 4x2Gb 1066+MHz Extreme zdroj fortron everest 600w 80+ skrinka enermax staray blue monitor LG 23" LCD W2343T-PF 2ms FULL HD DVI reproduktory Creative T6100 5.1
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Session premenna sa vymaze po prechode na inu stranku

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

Chyba ti session_start() v index.php.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.10.09
Prihlásený: 25.10.17
Príspevky: 278
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Kysucké Nov...
Napísal autor témyOffline : 01.01.2012 20:59 | Session premenna sa vymaze po prechode na inu stranku

Dakujem velmi pekne, ide to :)
...som nevedel ze aj na tie podstranky sa ma davat session_start()

este by som sa chcel spytat, ci nie je nejak lahko prelomitelne, ked nastavujem iba
Kód:
$_SESSION["prihlaseny"]=1;


_________________
cpu intel c2q9550, 2.83GHz @ 3.91 GHz gpu asus eah4890 hdti 1GD5 1Gb ddr5 pcx zakl.doska asus p5q e HDD samsung 1Tb sata2 32Mb ram a-data ddr2 4x2Gb 1066+MHz Extreme zdroj fortron everest 600w 80+ skrinka enermax staray blue monitor LG 23" LCD W2343T-PF 2ms FULL HD DVI reproduktory Creative T6100 5.1
 [ Príspevkov: 3 ] 


Session premenna sa vymaze po prechode na inu stranku



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prechod na inu stranku

v HTML, XHTML, XML, CSS

12

454

22.02.2008 7:49

pa3ck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

presmerovanie na inu stranku - problem

v PHP, ASP

2

326

07.04.2010 15:04

neXor

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Presmerovanie na inu stranku po zadani prihl. udajov

v Ostatné

2

347

22.11.2008 10:16

M4rek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vymaze mi array udaje?

v Pevné disky a radiče

1

221

13.10.2007 14:35

icefire

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tlaciaren, ktora vymaze tlac z papiera

v Novinky

12

404

17.03.2012 17:22

KocuR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena OS na Windows 8 s raid 0 vymaže mi data?

v Operačné systémy Microsoft

3

195

06.07.2012 21:09

globalik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika po prechode

v Redakčné systémy

4

572

07.09.2008 15:02

Reko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Malý výkon po prechode z úsporného režimu

v AMD - Advanced Micro Devices

5

514

22.02.2009 10:39

HMilos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém pri prechode z Ubuntu na WinXP

v Operačné systémy Microsoft

8

315

13.09.2010 21:29

prandof

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s grafikou po prechode na Win 8

v ATI/AMD grafické karty

1

119

15.01.2013 16:44

mirom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako nastavit .htaccess po prechode na iny hosting

v Ostatné

8

1685

07.05.2009 23:35

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Deskjet 3820 po prechode z MAC na win nechce tlačiť !

v Externé zariadenia

5

96

15.11.2014 8:28

amdfusion

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Po prechode z lokálnej wifi nejde spojenie cez FTP (ADSL)

v Siete

8

392

06.01.2009 14:33

tommy1104

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odblokovanie na inu sieť

v Smartfóny a tablety

10

313

21.01.2015 16:07

vlado_PLUS

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload suborov na inu domenu

v PHP, ASP

1

271

15.11.2010 20:14

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenna

v JavaScript, VBScript, Ajax

10

654

31.07.2008 17:35

chrono



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF