[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
session_cache_expire

Registrovaný: 26.07.09
Prihlásený: 19.08.13
Príspevky: 23
Témy: 7 | 7
NapísalOffline : 05.09.2009 14:15 | session_cache_expire

Chcel by som zmenit nastavenia trvania session napr na jednu minutu.

Nasiel som funkciu - session_cache_expire, ale aj ked zmenim napr na session_cache_expire(1) a skontrolujem, ci je naozaj nastavena na 1 nic sa nedeje. Po nejakych 2 minutach skusam refresh stranky a session su stale nastavene, nevyprsia. Co robim zle?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
session_cache_expire

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 05.09.2009 14:52 | session_cache_expire

takto by to neslo napr.?
Kód:
<?php
ini_set('session.gc_maxlifetime',  60);
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
session_cache_expire

Registrovaný: 26.07.09
Prihlásený: 19.08.13
Príspevky: 23
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 05.09.2009 15:07 | session_cache_expire

bohuzial nie, pokial nezavriem prehliadac ale len tab, tak ostava session ulozene, rovnako aj ked nerefreshujem a to by nemalo


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
session_cache_expire

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 05.09.2009 19:04 | session_cache_expire

pravdepodobne si mýliš
http://us.php.net/manual/en/session.con ... che-expire
a
http://us.php.net/manual/en/session.con ... axlifetime


Offline

Užívateľ
Užívateľ
session_cache_expire

Registrovaný: 26.07.09
Prihlásený: 19.08.13
Príspevky: 23
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 05.09.2009 22:54 | session_cache_expire

to mas pravdu, v session sa vobec neorientujem:(

chcem proste znizit dlzku trvania aktualne nastavenych session pri prihlaseni sa do systemu na povedzme jednu, dve minuty. pokial stranku nerefreshnem, neobnovim session cez ajax tak by uzivatela malo hodit nazad na prihlasenie.

treba to nastavit este pred session_start asi, ale neviem ako:(


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 06.09.2009 0:20 | session_cache_expire

O session_cache_expire sa tu už písalo a to nie je to, čo potrebuješ (slúži to tak trochu na niečo iné).
Asi najrozumnejšie by bolo dať si do tej session aj čas poslednej aktualizácie a ten potom skontrolovať (a v prípade, že uplynulo veľa času, vymažeš tie session dáta a presmeruješ používateľa na prihlásenie).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
session_cache_expire

Registrovaný: 26.07.09
Prihlásený: 19.08.13
Príspevky: 23
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 06.09.2009 13:31 | session_cache_expire

Dik, spravil som to tak a slape to ako hodinky :)


 [ Príspevkov: 7 ] 


session_cache_expire




© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF