michalesku píše:
Ja som posielal klientov notebook na reballing do Cadce -
http://www.eoprava.sk/Nemam ziadne vyhrady..
No mal som par notebookov kde ten ich zazracny reflow vydrzal az 2 mesiace. Raz som sa na bazosi v hodnoteniach s typkom hadal, ked NVIDIA potvrdi ze ich chipy serie 8 mali vnutornu chybu od vyroby (medzi jadrom chipu a krystalom) a typek tvrdi ze nie, nieco je zle. Navyse ak napises, ze pouzivas specialnu teplovodivu pastu od vyrobcu MB (blud) a hejtujes AC MX-2 a pritom mas na stranke, ze na prepastovanie pouzivas MX-2...zas je nieco zle.
Jedina 100% spolahliva BGA oprava je vymena chipu za NOVY, 90% z nich ma vadu v jadre. Reball vydrzi oproti reflow dlhsie len preto, ze pri reballe mas 3 teplotne cykly a pri reflowe 1. Proste v tomto je pan Hruska junior (stareho nepoznam ale opravoval to predtym on a teraz fusuje do toho aj junior) u mna bludny Holandan. Vsetci svetovo uznavany BGA reworkeri v komunite sa zhoduju, ze chipy treba vymienat za NOVE a tu zas je niekedy problem tie nove chipy kupit, je strasne vela fakeov.
Berte to tak, ze pisem moje skusenosti, niekto moze mat odlisne, aj ked som nebol sam kto mu na tie jeho opravy do komentov pisal sladke slova...a realne som drzal v ruke notebooky co opravovali. On tam ma cenu za reflow 25E, za tu cenu sa mi neoplati ani zapnut a drat masinu za 3 litre, kedze len telesa stoja skoro tisicku a maju tiez svoju zivotnost, ano na nejakej starej cinskej BGA stanici co si hreje hala bala sa to da.
Ja reflow nevykonavam vobec, reball len u chipov kde viem ze to bude dlhodobo fungovat. Skus napisat co presne potrebujes opravit a ja napisem co by to stalo.
Mam za sebou uz 2 tisicky opravenych zariadeni s BGA tak myslim, ze trosku viem o com hovorim.
Orientacne ceny u mna: Reball - 50E, vymena chipu 50E+cena chipu (od 30 az do 70E), zaruka na reball 6 mesiacov, na vymenu chipu 12 mesiacov