[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
serialize or var_dump

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 10.10.2009 12:18 | serialize or var_dump

Ahojte, zaujímalo by ma čo je rýchlejšie a bezpečnejšie
či serialize()
alebo var_dump

Ďakujem


Offline

Čestný člen
Čestný člen
serialize or var_dump

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 10.10.2009 12:39 | serialize or var_dump

Su to 2 odlisne veci. Povedz, co chces spravit, ja ti poviem, co pouzit.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
serialize or var_dump

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 10.10.2009 12:39 | serialize or var_dump

sql cache


Offline

Čestný člen
Čestný člen
serialize or var_dump

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 10.10.2009 12:43 | serialize or var_dump

Data z databazy si vloz do pola, pouzi var_export($data, true), to ulozis do suboru a ten budes jednoducho includovat.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
serialize or var_dump

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 10.10.2009 12:55 | serialize or var_dump

však to som sa pýtal, že či to bude rýchlejšie a bezpečnejšie takto, alebo použiť serialize a unserialize


Offline

Čestný člen
Čestný člen
serialize or var_dump

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 10.10.2009 12:56 | serialize or var_dump

Pytal si sa na var_dump :-) so serialize bude ten cache subor mozno mensi, ale ta unserializacia nejaky cas zaberie... Ale aj tak je to otazka par bajtov a par milisekund, takze je to jedno. ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
serialize or var_dump

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 10.10.2009 13:01 | serialize or var_dump

a čo sa týka bezpečnosti?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
serialize or var_dump

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 10.10.2009 14:07 | serialize or var_dump

Serializacia ti vracia textovy retazec, ktory nie je normalny PHP kod. Nemozes ho ulozit medzi <?php a ?>, musi byt v subore ulozeny ako klasicky text, ktory si hocikto moze otvorit. Zasa var_export ti vracia retazec, ktory uzatvaras medzi <?php a ?>, teda po otvoreni takehoto suboru v prehliadaci sa nikto nic nedozvie. Samozrejme aj serializovany text sa da skryt, zakazes otvorenie takehoto suboru .htaccessom a mas to.
Moc dobre ale nechapem, coho sa bojis. Tie data vybrane z DB budes aj tak vypisovat na stranke. Ovela vacsi doraz by si mal davat na to, aby si si dobre zabezpecil vstupy, nie na to, aby ti nikto neotvoril cache subor :-)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
serialize or var_dump

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 10.10.2009 14:35 | serialize or var_dump

dobre ďakujem


 [ Príspevkov: 9 ] 


serialize or var_dump




© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF