Alienko riesis uplne nepodstatnu vec a Smith ti radi totalnu volovinu. Pocet nainstalovanych aplikacii nema ziadny vplyv na riadenie pamate v telefone. Je to mytus ktory siria len ludia co nemaju o linuxe a fungovani kernelu a spravy pamate sajnu.
Alienko, android funguje na OOM principe. /out of memory/.
Pamat si riadi na zaklade OOM priorit ktore si vies nadefinovat napriklad pomocou tejto aplikacie
http://madsquirrelapps.com/2010/06/24/w ... riorities/Takychto aplikaci je na markete vela, ale na zmenu tychto priorit je pravdepodobne nutny root telefonu.
Ak sa nudis skus si tuto problematiku nastudovat, ale chce to najprv pochopit spravu pamate.
Jednoducho pamat je nato aby sa pouzivala a mala v sebe nacachovane aplikacie ktore sa podla urciteho algoritu predpokladaju ze ich spustis. Tym ze ty chces mat pre svoj dobry pocit na grafe viac volnej ram neznamena ze telefon pojde lepsie. Ak priskrtis OOM, priskrtis aj cachovanie aplikacii a budu sa agresivnejsie vypinat. Znova po spusteni aplikacie sa ti z telefonu zacnu nacitavat a tym padom ti pojdu este pomalsie ako teraz.
Nasjt vhosmdny kompromis pre kazdehu usera je tazke a musis mat urcite znalosti aby si si to vedel vytunit.
Pre tvoju info. Moj note 3 ma permanentne zaplene 2,11 GB z 2,36GB celkovej pamate. A som za to rad kedze mam nacachovane asi 30 aplikacii ktore dennodenne pouzivam a idu mi bleskovo, kedze sa nacitavaju z ramky.
To ze su uspane v ramke este neznamena ze si aktivne a ze ti uberaju z baterky.
Moja rada na zaver. Neries to a nesnaz sa zmenit princip na ktorom funguje sprava pamate v androide

Ma to svoj zmysel a ver mi ze na nic mudrejsie sam neprijdes

A prosim neradte mu uz podobne dristy ako ze mnozstvo nainstalovanych aplikacii = spomalenie telefonu.
Je to drist a mytus co sa siri napriec vsetkymi OS.
Mozno este pozostatok co sme zazili z Win registrov