Zdravím, V práci chcem rozšíriť wifi signál z jednej budovy ("A") na budovu druhu ("B"). V budove "A" je zdroj internetu ADSL modem, ktorý vysiela nešifrovaný wifi signál, ale len vo vnútri tejto budovy. Zadovážil som preto smerovú anténu AP (tp-link tl-wa5210g), ktorú som upevnil pri budove "B", kde potrebujem získať wifi signál a nasmeroval som ju na budovu "A". Nakoľko bol signál dosť slabý zapojil som ešte v budove "A" extender na zosilnenie signálu a umiestnil som ho bližšie k okraju budovy "A" na ktorý je nasmerovaný ten AP z budovy "B". Neviem ale, ako nakonfigurovať ten AP (TP Link), skúšal som už snáď všetky kombinácie, ale aj keď sa to javí ako pripojené, internet v budove "B" stále nejde. Jedine pri nastavení AP na mód "AP" a funkciu "Universal Repeater" to ide, ale je to pomalý a nestabilný prenos (asi vzhľadom na 2 násobný prenos dát (repeater)) takže by som chcel nejaké lepšie riešenie. Ešte by som chcel z AP káblom pripojiť wifi router, aby bolo možné sa pripojiť k PC aj cez ethernet kábel, aj cez wifi. Poraďte mi prosím, ako čo nastaviť. Vopred ďakujem za každú rozumnú radu.
|