Mame doma tlaciaren Canon Pixma MP610 - take obycajne multifunkcne zariadenie. Mame tiez low-end najlacnejsi router TP-Link, neviem presne model.
Chcel by som vyriesit tlac cez wifi a kedze sa bude vyuzivat celkom malo, tak nechcem investovat stovky eur do toho. Nasiel som napr. lacny TP-Link router s USB portom pre tlaciaren. Je potrebne vsak instalovat ovladac na kazdy PC ktory bude pripojeny na ten router, az vtedy bude fungovat tlac.
Chcem sa teda spytat na dalsie moznosti. Tu instalaciu ovladaca prezijem, aj tak sa to nebude pouzivat kazdy den - ale serie ma to pripajanie USB kabla stale. Da sa to vyriesit nejak elegantnejsie (neviem ako presne funguje print server), alebo je to vzhladom na nizke naklady ako tak dobre riesenie?
Nainštaluješ obslužný program pre print server na každý PC ,na ktorom chceš používať túto tlačiareň a samozrejme ovládač na tlačiareň.Potom už iba dáš tlačiť a program sám pripojí aj odpojí tlačiareň od daného PC, aby bola tlačiareň voľná pre iné PC.
aha, tak to mi nevyhovuje, tak radsej za tu cenu kupim napr. tento router http://www.alza.sk/tp-link-tl-wr842nd-d293991.htm ktory je za rovnaku cenu, a taktiez tam nainstalujem ovladace ....a ten router je aspon krajsi ako ten sucasny