Praveze dhcp server v routri ti automaticky priraduje ip adresy pripojenym pocitacom, t.j. ak uz mali pc nastavenu ip adresu, dhcp si zrejme mal vypnute, lebo by tam robilo asi problemy. Ked som doma nastavoval router, zavolal som aj poskytovatelovi, resp. technikovi, aby mi poradil, ako to nastavit. Pokial viem, tak sa to neuctovalo inac ako obycajny telefonny hovor, mozno to je ale u tvojho ine, ale myslim, ze sa uctuju len zasahy priamo v domacnosti zakaznika. Mozno to tiez pomoze. Ale mozes skusit najprv toto.
http://www.belkin.com/support/article/? ... 4&scid=220 - vychodiskova ip adresa tvojho routra by mala byt 192.168.2.1 - ak toto napises do prehliadaca a stlacis enter, mal by si sa dostat na stranku nastaveni tvojho routra, ale musis si najprv v jednom z pocitacov nastavit ip adresu, ze ju ziskas z dhcp a radsej si zapis povodne nastavenia, ak ich uz niekde nemas, aj ked v zmluve by mali byt. Zrejme budes mat tam masku podsiete 255.255.255.0. Ked uz teda nastavis ziskanie ip adresy z dhcp, potom das jednoducho do prehliadaca ip adresu 192.168.2.1 a das enter. Malo by ta to poslat na stranku routra. Heslo by malo byt prazdne. U d-link routra, co mam doma je v polozke home-lan moznost nastavenia ip adresy, tak tam mam nastaveu ip adresu tak, aby sa zhodovali prve tri cisla a stvrte bolo odlisne od adries pocitacov a masku podsiete mam nastavenu na 255.255.255.0. Potom uz budes moct pristupovat k nastaveniam routra, aj ked budes mat nastavenu ip na pocitaci. A v polozke home mam tiez moznost dhcp, kde mam nastavene, ze disabled. Takto je to na mojom routri, zrejme na tom tvojom to bude odlisne, ale bude to nieco podobne. Potom by ti uz mal internet fungovat. Ak ti to funguje, bolo by dobre nastavenai routra ulozit na disk pocitaca - to mam v hlavicke tools, kde mam moznost backup settings a nastavenia proste ulozis, rovnako ich aj ide nacitat, len das restore setting from local harddrive, alebo nieco podobne tam budes mat. A potom nastavis heslo - od siete - malo by to byt v polozke wireless alebo podobne. Ak chces nastavit aj heslo od nastavovania roura, je to tam tiez niekde v "admin" menu - ja to mam v v hlavicke tools.
Potom uz len nastav na tom pocitaci, co si prestavil ip opat povodne nastavenia a uz by to malo ist.
edit: akeho mas poskytovatela? Lebo ja mam isper.