[ Príspevkov: 14 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 16.05.08
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 02.05.2008 0:19 | rada

dobry vecer ospravedlnujem sa ak tu taka tema uz je (nenasiel som ju) ale chcel by som od vas radu/informaciu kde by som mohol najst nazorne ukazky kodu xhtml alebo css take tie kvalitne dakujem velmi pekne za pomoc


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
rada

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14572
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 02.05.2008 2:23 | rada

soram píše:
dobry vecer ospravedlnujem sa ak tu taka tema uz je (nenasiel som ju) ale chcel by som od vas radu/informaciu kde by som mohol najst nazorne ukazky kodu xhtml alebo css take tie kvalitne dakujem velmi pekne za pomoc

napr www.jakpsatweb.cz, aj ked nerozumiem slovnej konstrukcii "nazorne ukazky kodu xhtml alebo css take tie kvalitne" :roll: inak v prvom rade odporucam nastudovat si daco o html, xhtml a css (hlbsie, nielen tutorialy a nielen jeden nazor) , inak ti budu tie "ukazky" nanic.. ;)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 02.05.2008 16:10 | rada

presne ako el mariachi povedal čo si predstavuješ pod pojmom čo si povedal ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 16.05.08
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 02.05.2008 18:04 | rada

takto tu na fore som si vsimol ze sa casto vysmievaju ludom za kod :rolleyes: preto hladam nejaku stranku kde najdem nejake ukazky ako by mal vyzerat spravny kod teda aby nebol na smiech :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
rada

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 15.05.17
Príspevky: 2264
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 02.05.2008 18:15 | rada

Maros, ale medzi nevalidnym kodom a prasacky napisanym kodom, editorovym kodom a kodom s chybou je rozdiel. Pokial sa ides ucit html/xhtml + CSS a napises to. Najprv si to doma skontrolujes a nebudes preboha pouzivat veci ako tabulkovy design a ramy, tak chyby ti nikto neskritizuje. Pretoze aj my sme len ludia. :) ;)

Inak na studium odporucam : www.jakpsatweb.cz - da sa to aj stahnut (asi 4 MB subor, kompletny web)

Alebo si kup knizku, naj od CPress (to nie je reklama)

Tot vse. Hadam uz len vyrok so shagyho profilu : neodporucam pouzivat html, pretoze to je dopredne nekompaktibilne


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
rada

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 3971
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
NapísalOffline : 02.05.2008 21:25 | rada

Chmolo píše:
Hadam uz len vyrok so shagyho profilu : neodporucam pouzivat html, pretoze to je dopredne nekompaktibilne
čo s itym chcel povedať? :D


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
rada

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 29.03.10
Príspevky: 23
Témy: 3 | 3
Bydlisko: Blava-East ...
NapísalOffline : 02.05.2008 21:45 | rada

Ja pouzivam www.w3schools.com podla mna velice kvalitne stranka.Pisana ale v anglictine cize to moze byt jediny problem ale neni to nic strasne


_________________
Je vela hier ale len jedna sa da hrat vecne... Welcome to World of Honor/World of Dangerous/World of Warcraft : The Bruning Crusade & Wrath of the Lich King and more...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 02.05.2008 22:37 | rada

ono Cpressky sú fakt dobré ... prasácky kód ... vysvetlenie: zbytočne dlhý a vskutku zbytočný kód ... je to kód ktorí nikto rád nečíta, proste zobrazíš kod a keď ho vidíš je ti na hnus ...

kód s chybou: z toho si nič nerob to sa ľahšie opravuje jak prasácky

ukážka môjho systému kódovania:
Citácia:
[html]

[head]
[/head]

[body]
[logo - divko]
[menu - divko]
[obsah]
[doplnky pre obsah]
[/body]

[/html]

takýto kód každý rád číta, ľahko sa v ňom hĺadajú informácie ale napr. kód

Citácia:
[div][div][div][div]sfhu[div] ijasf[div]hefho[div]ijashdosdh[div]ioshdfoaih
[/div]0asd[/div] [/div]dasd[/div]asdsdvsd[/div][div]sdasdljk
ijasd:.$TVuhasd[/div]askdjh[/div]

a takto zhruba 250 riadkov, to je prasacky kód -> veľa zbytočností, neprehľadný, navyše pre prehľadnosť sa používajú classy CSS miesto prijamého interného CSSka


Offline

Čestný člen
Čestný člen
rada

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5432
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 03.05.2008 15:14 | rada

Chmolo, čo sa týka môjho podpisu, tak to tam mám ako vtip, jasne že je HTML viac dopredu kompatibilné ako XHTML.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
rada

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14572
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 03.05.2008 16:49 | rada

shaggy píše:
Chmolo, čo sa týka môjho podpisu, tak to tam mám ako vtip, jasne že je HTML viac dopredu kompatibilné ako XHTML.

myslim ze to pochopil kazdy okrem emera ;)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
rada

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 15.05.17
Príspevky: 2264
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 03.05.2008 17:38 | rada

Suhlasim s el mariachim, aj ja som to uviedol iba ako vtip :D:D


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
rada

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 27.09.15
Príspevky: 1978
Témy: 114 | 114
Bydlisko: your momma'...
NapísalOffline : 03.05.2008 17:52 | rada

Tominator píše:
ono Cpressky sú fakt dobré ... prasácky kód ... vysvetlenie: zbytočne dlhý a vskutku zbytočný kód ... je to kód ktorí nikto rád nečíta, proste zobrazíš kod a keď ho vidíš je ti na hnus ...

kód s chybou: z toho si nič nerob to sa ľahšie opravuje jak prasácky

ukážka môjho systému kódovania:
Citácia:
[html]

[head]
[/head]

[body]
[logo - divko]
[menu - divko]
[obsah]
[doplnky pre obsah]
[/body]

[/html]

takýto kód každý rád číta, ľahko sa v ňom hĺadajú informácie ale napr. kód

Citácia:
[div][div][div][div]sfhu[div] ijasf[div]hefho[div]ijashdosdh[div]ioshdfoaih
[/div]0asd[/div] [/div]dasd[/div]asdsdvsd[/div][div]sdasdljk
ijasd:.$TVuhasd[/div]askdjh[/div]

a takto zhruba 250 riadkov, to je prasacky kód -> veľa zbytočností, neprehľadný, navyše pre prehľadnosť sa používajú classy CSS miesto prijamého interného CSSka


JJ, ale aj druhy zapis sa pouziva. Stranky, ktore su velmi vysoko navstevovane, tak usetria cele gigabajty dat mesacne.

Tym, ze pouzijes kod

<html>*
<head>*
</head>*
*
<body>*
</body>*
*
</html>

vznikaju medzery, ktore sa tiez zo servera odosielaju, cize su to zbytocne bajty naviac (oznacil som ich *). Ak pouzijes ale kod <html><head></head><body></body></html>, tak tym usetris nejake tie bajtiky, v pripade vacsich dokumentov aj cele kB. Cize tym padom, pokial mas stranky ako google, tak tym usetris snad aj cele TB trafficu.

Treba vsak vediet kedy je to na mieste, ak si robis osobne stranky, tak urcite nie.

HTML vystup googla : http://openpaste.org/sk/6415/


_________________
duri je gej
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 03.05.2008 19:04 | rada

no ved jasne ...
inak ten "vtip" tu fakt niekto vyslovil :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.05.08
Prihlásený: 16.05.08
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 03.05.2008 23:04 | rada

dakujem velmi pekne


 [ Príspevkov: 14 ] 


rada



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

rada

v Notebooky a netbooky

1

285

03.06.2010 21:52

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rada

v Notebooky a netbooky

2

456

20.04.2008 12:20

qwer0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rada

v Operačné systémy Unix a Linux

15

1134

26.09.2008 22:30

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rada

v Notebooky a netbooky

4

528

18.09.2009 18:06

client33

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rada

v Grafické programy

7

709

25.03.2008 13:12

Fabi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rada

v Ostatné grafické karty

6

925

30.07.2008 15:44

pukepulos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rada

v PC zostavy

3

415

07.02.2008 14:42

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rada

v Procesory

7

571

25.10.2008 19:27

Palinhoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rada

v Notebooky a netbooky

1

129

23.09.2014 15:50

nescafe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rada

v Biosy a ladenie výkonu

2

469

29.12.2008 22:03

A2C

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

raDa

v Pamäte

4

684

28.09.2008 12:21

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

RADA

v Počítačové hry

2

413

09.03.2009 14:10

maestro121

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rada

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Grafické karty

35

1431

24.02.2009 21:48

patolog7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rada

v PC zostavy

12

421

28.11.2008 19:55

septerr

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rada

v Notebooky a netbooky

1

447

07.09.2008 16:15

GICaesar

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Monitor rada

v Monitory, televízory a projektory

3

290

09.06.2009 18:03

Caliente



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF