Zdravím vás, používam tento notebook už 4 roky a od minulého roka sa začína pekne kaziť, a to hlavne potom ako som prešiel na Win 10. Ide o to, notebook som využíval hlavne na hranie, pretaktoval som na ňom aj grafickú kartu pre nejaké to fps navyše a teraz zrejme na to doplácam.
Problémov je viacej a myslím si že je to v grafickej karte ktorá je GT650m, ktorá spôsobuje: Bluescreeny s chybovou hláškou driver power state failure, počítač sa reštartuje a keď sa dostanem do windowsu, grafickú kartu vôbec nenájde, nezapnú sa ovládače, ide len integrovaná a NTB musím vypnúť a zapnúť aby sa zase grafika zapla. Robí to náhodne, najviac pri zapnutí nejakej aplikácie kde odo mňa vyžaduje adm. prístup, vtedy ntb zamrzne a hodí bluescreen. Niekedy to spraví len tak, pri prezeraní webu, najvnovšie aj uprostred hrania.
Druhý problém je že hrám niečo, je jedno ako náročnú hru, hra začne mrznúť, kurzor myši začne strašne trhať, zvuk začne lagovať, ako keby sa celý systém spomalil a zamrzne, musím ho natvrdo vypnúť.
Ide o to, že už neviem čo s tým, vyskúšal som, čo sa ovládačov na grafiku týka toho už mnoho, napr. ovládače z Dell, ovládače z Windows update, použitie DDU, nič nepomôže. Rozmýšľal som aj nad tým že by som dal zapiecť matičnú dosku, ale pri mojom šťastí niečo pokazím. Ak máte nejaké nápady čo by som mohol spraviť, tak sem s nimi.
PS: Neviem či je to niečo dôležité, ale na kolíky na napájacom kábli do adapéra sú značne obhorené. Je mi jasné že to nie je v poriadku, ale môže byť vypadávanie GPU aj v tom?
_________________ Gainward GTX 1080 Phoenix GLH | Intel Core i5 8600k | Kraken X52 | Asus TUF Z370 - Plus Gaming | Seasonic Focus Plus 550 Gold | 2x Kingston 8 GB DDR4 SDRAM 2133MHz CL14 HyperX Fury Black Series | Samsung 850 EVO 500 GB | NZXT Source 340 | Monitor AOC G2460PG 24' | |