Problém z no signálDobrý deň dnes som si postavil počítač z Ryzen 3600 a základnou doskou Asus prime b450 plus po spustení to prebiehalo ľahko dostal som sa do biosu a tam som nastavil z 2400MHz ramok na 3000MHz tak ako to tie ramky majú napísané uložil som a dal reštar hneď po reštarte no signal a neviem si dať z tým rady poradte ramky sa volajú HyperX 16 GB KIT DDR4 3000 MHz CL15 Predator Series Už si aj skúsil vybrať na chvíľku CMOS batériu ? Aktualizoval si bios ? bat0riu som vybral nepomohlo a bios som chcel ísť updatovať až po tom čo som reštartoval ten pc z prenastavenými ramkami Ra máš v A2-B2 ?Skúsil si to aj s jednou Ram ?Najskôr bios až potom ostatné, ale to je už teraz jedno.Vieš čo tam maš za verziu biosu, ak si to postrehol ? skúšal som to aj z jednou aj do druhého dual channelu a verziu neviem pravdepodobne nejaká základná ktorá tam je// Spojený príspevok 08.10.2019 22:51existuje nejaké riešenie ? Tak použiť starší CPU na aktualizáciu biosu alebo dosku, ktorá už má podporu pre CPU.Alebo skús pri doske sa píše ASUS CrashFree BIOS 3, tak https://www.asus.com/cz/support/FAQ/1012219/ tak to vzniká ďalší problém nemám dvd mechaniku nejde použiť USB ? Máš to tam napísané.Tak stiahni a rozbaľ bios na USB. ale tiež tam je písané že mám ísť do biosu čo asi ťažko keď mám no signal A bod 3 ? skúsim treba nejak formatovať USB alebo stačí iba mať tam ten súbor z officiálnej stránky ? Skús najskôr dať USB na FAT32. nič žiadna odozva// Spojený príspevok 08.10.2019 23:19neviem prečo ale naposledy keď som updatoval bios mal tam toho viac https://ctrlv.cz/FDVm// Spojený príspevok 09.10.2019 13:59nejaké ešte rady ?// Spojený príspevok 09.10.2019 15:23skúšal som aj ramky tie sú v poriadku takže po pretaktovaní sa im nič nestalo takže jediné miesto kde môže byť chyba je základná doska písal som aj na asus podporu tam mi písali že vraj nemám kompatibilné pamäte čo mi príde ako blbosť keď sa mi ten počítač zapol// Spojený príspevok 09.10.2019 17:38ok vyriešil som to už netreba Tak napíš aj ako. no opravil som to takým spôsobom že som vybral batériu na základnej doske na 1H a podržal som pri vybratej batérii 15 sec zapínacie tlačidlo neviem ako som na to prišiel ale fungovalo to Takže vlastne si to prvykrát spravil zle.Ja vypnem PC, vypnem zdroj vypínačom a zapnem PC.Samozrejme nenabehne ale vybijú sa kondenzátory.Potom vyberiem CMOS batériu.Alebo reset biosu cez piny na doske alebo môže byť aj tlačidlo.Ale hlavne ,že Ti PC beží. tak mohli ste to lepšie vysvetliť v živote som z tým nemal problém možno je to aj tým že mám základnú dosku v inej cenovej kategórii a ten počítač som staval kamarátovi ale teraz mám do cela divný problém keď kamarát vypne počítač chladiče mu stále bežia aj CPU chladič aj ostatné čo mi príde divné Ak je tam Win10, čo zrejme je , tak to robí OS.Zmeň si ovládač IME na inú ...
Problém z no signál |