Chcel by som raz navzdy klarifikovat tuto vec s ucinnostou. Ucinnost ti akurat setri peniaze za elektriku, setri prirodu.
Ale s tym ci to zdroj potiahne to nema nic. Ked je zdroj dajme tomu 400W, tak by mal byt schopny dodavat do PC trvale 400W (podla parametreov na jednotlivych vetvach) pri zachovani pracovnych podmienok (napriklad u zdrojov corsair je to do 40stupnov okolita teplota). Ucinnost urci len to, ze ci ked ten zdroj bude toto robit (dodavat 400W) tak ci zo zastrcky bude pri tom tahat 500W (80% ucinnost) alebo 800W (50% ucinnost).
To, ze mnokrat lacne zdroje nie su schopne dodrzat svoje papierovo deklarovane parametre, alebo maju lacne suciatky ktore rychlo odidu, alebo su proste dementne navrhnute (na co je dobry 400W zdroj ktory ma na 12V vetve len 150W????) je vec druha (s ucinnostou to vsak nic nema).
//edit: nizsia ucinnost sice znamena vacsie straty a tym padom aj vacsie zahrievanie, lenze ked koli vacsiemu zahrievaniu zdroj odide je to zase len koli tomu, ze zdroj nie je schopny dodrzat papierove parametre a ma zle dimenzovane chladenie alebo kondenzatory nizsej akosti ktore posobenim tepla skorej odidu do tata.
Toz moje zrnko mudrosti, idem sa vyspat